Susțin mămicile pe tocuri!

8

Mi-am fixat privirea pe fotografie mult timp. Eram încântată și totodată foarte mândră! Mă regăseam în imaginea pe care o priveam, deși n-am fost surprinsă vreodată de un aparat foto, într-o astfel de ipostază.

Femeia din imagine părea relaxată, sigură pe ea și avea o atitudine cool. Priveam o femeie puternică, modernă, cochetă! Priveam o mămică ce își alăpta bebelușul în tramvai!

Fotografia acesta m-a dus cu gândul la perioada în care și eu m-am conectat cu bebelușul meu, în urmă cu 12 ani, când îl puneam la pieptul meu. Și parcă mi-am dorit să simt din nou apropierea aceea caldă, unică, învăluită în dragoste pură. Cea de proaspătă mămică! (Din experiență îți spun că dragostea aceasta va creşte odată cu puiul tău!)

În spatele fotografiei despre care ți-am povestit, se află un proiect minunat! Este vorba de ”Mămici pe tocuri”, un eveniment aflat deja la ediția a IV-a.

În cadrul acestuia a fost realizată și o campanie foto online ”Alăptează Oriunde, Oricând” ce reprezintă mămici care își alăptează bebelușii în public, la salonul de înfrumusețare, în parc, în supermarket, în restaurant, într-un mijloc de transport în comun, adică… oriunde.

Scopul campaniei foto online este  să arate tuturor că o mămică își poate alăpta bebelușul ori de câte ori acesta are nevoie și în orice loc s-ar afla!

Cred că mesajul acestei  campanii sparge prejudecăți și dărâmă zidul ignoranței! Un zid care a izolat ani în șir mămicile în casă (și nu numai) atunci când trebuiau să alăpteze.

A alăpta nu înseamnă să te închizi în casă, împreună cu bebelușul tău!

Este important să rămânem aceleaşi femei moderne și deschise! Mai ales atunci când devenim mame şi trebuie să ne mândrim cu această super- putere, puterea de a ne alăpta copiii!

”Mămici pe tocuri este un eveniment organizat de mămici, pentru mămici. Se va desfășura în București, pe 4 august cât și în Târgoviște, pe 3 august, fix în ”Săptămâna Mondială a Alăptării” (1-7 august 2017).

Sunt onorată că Ada- La Ceai cu Mămici alături Diana de la MameNebune, m-au ”desemnat” co-host al evenimentului 🙂

Una dintre cele mai frumoase surprize (care mie-mi vine mănușă, între noi fie vorba 🙂 ) este prezența la eveniment a bradului românesc de pantofi The 5th Element.

 Mămicile vor avea ocazia să probeze și chiar se vor fotografia încălțate cu acești pantofi minunați! Da, va fi prezent și un fotograf profesionist, care va surprinde cele mai frumoase cadre cu mămicile pe tocuri!

Au trecut 12 ani de când mi-am ținut bebelușul la piept! Iar acum merg cu mari emoții la ”Mămici pe tocuri”, pe 4 august, de mână cu o adolescentă! Cu toate că nu mai sunt o mămică de bebeluş ( 😉 ) simt că am atât de multe lucruri în comun cu mămicile care vor fi prezente la eveniment!

Unul dintre ele fiind tocurile!

Să te urci pe tocuri nu-i deloc greu, ești de acord cu mine?!  Aproape orice femeie își poate cumpăra o pereche de pantofi cu toc ”criminali”! Ceea ce contează însă cu adevărat, este felul în care știm să purtăm tocurile!

Trebuie să fim conștiente că nu tocurile poartă femeia, ci femeia poartă tocurile!

Multe dintre noi devenim puțin mai încrezătoare atunci când ne urcăm sus, pe tocuri de 10 cm!

Parcă ne transformăm, ne metamorfozăm. Şi aşa, suntem în stare să cucerim lumea!

Asta văd eu în spatele mesajului transmis de ”Mămici pe tocuri”! Văd puterea unor femei, curajul de a-și purta copilul în brațe și de a-l alăpta, oriunde, în orice moment,  chiar și pe tocuri de 10 cm!

Nu cred că greșesc dar, în urmă cu câțiva ani, mămicile parcă erau excluse din anumite ”arii” specifice tocmai femeilor! Zici că plutea ceva în aer, fiindcă societatea privea mămicile numai prin prisma maternității, a cratițelor, a scutecelor și a detergentului de rufe!

Mămicile nu erau asociate nici în ruptul  capului cu eleganța, cu sex- appeal-ul,  cu pantofii cu toc cui, cu machiajul sau cu senzualitatea! Mămicile reprezentau o categorie aparte. Atât de ”aparte”, încât ajungeau să se izoleze în casă! Iar cauza principală a izolării era tocmai jena de a alăpta în public!

Câteva rezultate anticipate 🙂

 • Prin intermediul evenimentelor din 3 și 4 august, dar și prin campania foto online, mămicile sunt încurajate să-și alăpteze bebelușii ori de câte ori aceștia au nevoie
 • Viitoarele mămici vor primi informații importante despre alăptare, despre beneficiile laptelui matern asupra sănătății bebelușului, dar și asupra sănătății mamelor
 • Mămicile sunt încurajate să-și exprime feminitatea, să fie conștiente de corpul lor și de transformările acestuia în perioada în care alăptează
 • Conștientizarea faptului că maternitatea este cea mai sublimă formă de manifestare a feminității

Te invit să urmărești hastagul evenimentului #mamicipetocuri și să fii alături de mămicile care au făcut posibil acest eveniment minunat!

Eu te aștept pe 4 august la Crayon Club din București, așa cum mă știi: cu inima deschisă și cocoțată pe tocurile mele de 10 cm!

Ah, să nu uit! După cum mi-am promis, îmbrăcată cu cămașa albă :), semnătura mea stilistică până la sfârșitul lui 2017! Pentru că… #6luniincamasaalba la toate evenimentele importante la care particip!


Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook, pe Instagram și chiar pe Youtube. Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

8 COMENTARII

 1. Iti multumesc atat de mult pentru acest articol si pentru ca ai reusit sa transmiti exact mesajul acestei campanii si al evenimentului! Chiar este o super putere si chiar avem cu e sa ne mandrim!!!
  Esti extraordinara si iti multumesc ca ne esti alaturi!!!

 2. Nico, ce frumos ai spus.
  Eu mă bucur tare că mi-ai făcut cunoștință cu Ada pentru că uite, destinele ne unesc.
  Ne vedem pe 4 august, vin pe tocuri că stau aproape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here