17 martie- o nouă serată culturală #AiciaStat care va găzdui o expoziție de colaje realizate cu gândul la Italia

1

Seratele organizate de #AiciaStat fac deja parte din viața Bucureștiului! E ca și cum marele oraș obosit, pestriț, frământat de trafic și de aglomerație, parcă aștepta o gură de aer proaspăt. Și gura asta de aer curat pentru București a venit printr-o serie de evenimente organizate de Ana Rubeli prin asociația culturală #AiciaStat.

Anul trecut am avut și eu bucuria să particip la câteva serate culturale cu muzică clasică, organizate în locații superbe, clădiri de patrimoniu. De fiecare dată am simțit că sunt teleportată într-o vreme apusă, într-o lume conservată parcă într-o bulă în timp, în care Bucureștiul avea o măreție și o eleganță aparte!

Ador poveștile din acele vremuri, vremuri pe care eu nu le-am trăit, evident, dar despre care simt, de fiecare dată când aud o poveste, că am fost cândva acolo, parcă într-o altă viață…

Pe 17 martie Asociația culturală “Aici a stat” ne invită la o nouă serată culturală într-un loc inedit din inima capitalei, mai exact la Institutul cultural Italian din Parcelarea Filipescu, cu ocazia împlinirii a 219 de ani de la înființarea Regatului Italiei.

La serata din data de 17 martie voi expune și eu câteva lucrări, colaje în special, alături de lucrari semnate de Livia Marinescu- artist vizual.

Institutul cultural Italian se află pe Aleea Alexandru, în vila lui Evy Lampart ridicată în stil cubist-modernist în 1936. Evy Lampart a apelat la serviciile lui Alexandru Zachary (Alexandru Zaharia), dar bibliografia de specialitate atribuie casa arhitectului Tiberiu Niga.

Asociația Aici a Stat continuă să deschidă ușile patrimoniului bucureștean în Parcelarea Filipescu, una dintre parcelările de început ale capitalei, realizată în 1910, la marginea oraşului de atunci, în apropierea Grădinii Kiseleff, pe terenurile familiei Filipescu.

Vom avea astfel șansa de a păși în interiorul vilei moderniste, vom asculta muzică clasică compusă de compozitori italieni în acest cadru inedit.

La eveniment voi expune și eu câteva lucrări, colaje în special, alături de talentata Livia Marinescu- artist vizual .

Tot în cadrul seratei vom admira și o colecție de viori realizate de unul dintre membrii Ansamblului cameral #Aiciastat, Ștefan Tajti, violist, violonist și lutier.

Așa va fi serata italiană #Aiciastat cu arii și artă, de duminică, 17 martie, de la Institutul Cultural Italian din Aleea Alexandru nr. 41.

La ora 18:00 invitații sunt așteptați la un pahar de vin, la o gustare și la bezele și vor afla istoricul vilei și al parcelării și despre importanța datei de 17 martie pentru istoria Italiei.

Organizatorii vor continua să creeze o atmosferă de poveste în case istorice și să le transforme în spații alternative de concerte clasice. Ne vom delecta cu instalații florale, ne vom bucura de atmosfera muzicală italiană alături de JBL, vom degusta vin Sâmburești, apă Aqua Carpatica, bezele și alte surprize.

Vom putea admira expoziția de viori ca în Cremona secolului XVII, cât și expoziția de artă, cu colaje tematice pe care le-am realizat cu o bucurie imensă și cu entuziasm, alături de lucrările desprinse parcă dintr-o poveste, ale Liviei Marinescu.

La ora 18:30 va începe recitalul de muzică clasică interpretat de Ansamblul cameral #Aiciastat cu soliștii invitați- Hortenzia Forray Romanitan și Daniel Stoica. La finalul recitalului vom rămâne la povești pentru a încheia o seară memorabilă.

Accesează evenimentul de pe Facebook pentru mai multe detalii.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări pentru alegerea Institutului Cultural Italian ca locație pentru eveniment. Vila modernistă din Parcelarea Filipescu pare să fie un cadru perfect pentru o seară de muzică clasică și artă vizuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here