Ziua în care am învățat despre câini. Și despre oameni

0
Azi am aflat și eu cum să desenezi un câine în mărime naturală. Iar asta mulțumită fiică-mii.

Să nu râzi, că subiectul este cât se poate de serios!

Așadar, dacă intenționezi vreodată să desenezi un câine… cât ar fi el de mare, ai nevoie de un partener și de următoarele ”materiale”:
  • Un câine. Cu cât mai mare, cu atât mai bine. Diana mea a ”folosit” un Golden Retriever în vârstă de 3 ani.
  • Coală albă (vreo 2 metri)
  • Creioane colorate
  • Acuarele
  • Lipici
  • Sclipici, mult sclipici (vreo 3 borcănașe- dacă vrei un cățel sclipicios, festiv)
  • Mâncare pentru căței

Cum se face?

Se întinde coala pe parchet. În continuare, se convinge câinele să se întindă pe coală și .. să stea lungit acolo pentru vreo 2 minute. Arată-i iubire, mângâie-l, eventual oferă-i o mică recompensă. Timp în care, ”your partner in crime” aka colegul de echipă/ prietenul, va trasa conturul cățelului lungit pe hârtie.

Diana mi-a spus că este o activitate extrem de distractivă și totodată interesantă.

După ce convingi cățelul să se ridice, pentru că s-ar putea să-i placă să stea acolo lungit, mângâiat și răsfățat, pictează forma trasată pe hârtie. Desenează ochii, nasul și alte detalii. Dacă vrei un cățel strălucitor, folosește lipici și sclipici.

Uite-așa ai un cățel strălucitor în mărime naturală! Cam asta a făcut fiica mea împreună cu prietenii ei de la Clubul Câinilor Utilitari București, Terapie și Activități Asistate de Animale, respectiv Laura și cățelușa Tess.

Era frig și ploua mărunt. Mergeam în tandem cu Diana care stătea lipită de mine. Eram înghesuite amândouă sub umbrela albastră. În apropierea stației de metrou, am întrebat-o:

Ce spui, Diana, ți-ar plăcea să desenezi un om așa…mare? Așa cum ai desenat cățelul?

Nu s-a grăbit să-mi răspundă. Am coborât treptele în grabă. Un val de căldură ne-a izbit în față. Diana și-a dat gluga jos de pe cap și și-a dezlipit de pe obraz câteva fire ude de păr. Atunci mi-a răspuns:

– Nu, mami, n-aș vrea să desenez un om! Un om nu se mulțumește cu iubire și cu mângâieri. Omul vrea mai mult! Ar trebui să încerc să conving pe cineva să stea întins pe parchet, ca eu să-i pot trasa conturul corpului. Iar cei mai mulți oameni nu s-ar lăsa convinși și, în plus, ar aștepta ceva în schimb. Tess (cățelușa) știe că sunt prietena ei, că o iubesc și îi place să o mângâi. Ei îi ajunge să fie iubită!

Oamenii nu se mulțumesc numai cu atât!

După ce și-a terminat scurta pledoarie m-a bătut prietenește pe umăr. Părea că încearcă să mă… consoleze, de parcă suferisem o mare dezamăgire. Iar ea se transformase într-un bătrân înțelept.

Rămasă pe gânduri, am scuturat umbrela într-o parte și am băgat nasul sub fular. După câteva clipe de tăcere, i-am propus:

Dar ce-ai spune să desenezi cu metoda asta un cimpanzeu? Sau o iguană? O rață, o gâscă, o cioară… sau un pui de căprioară?

A zâmbit. Și mi-a spus că așa ceva… e floare la ureche!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here