Mama m-a învățat să-mi aleg eu prietenii… nu ei pe mine

2

Cică eu, dar și tu, suntem media celor 5 oameni care ne sunt mai mereu în preajmă. A celor 5 oameni mai prezenti în viața noastră.

Eu, spre exemplu, o pot trece pe listă pe puștoaica mea, pe Diana, și pe omul meu. În rest, 8 ore pe zi stau în același birou cu colega mea, care mi-e și cea mai bună prietenă. Adică e BFF-ul meu, cum ar spune fiică-mea. Cât despre ceilalți 2 oameni… până la 5, să știi că n-am reușit încă să-i identific.

Ar putea fi colegii de birou cu care doar mă intersectez pe holurile ”firmei”. Sau, unul dintre cei doi oameni lipsă ar putea fi… vecina mea de bloc, doamna Ionescu, cea cu biochonul alb. Ori, poate chiar una dintre acele figuri de la job care nu mă prea simpatizează, dar de care mă ciocnesc inevitabil. Între noi fie vorba, sentimentul este reciproc!

Așa că, vreau să cred că am două locuri vacante. Pentru doi oameni de calitate, în compania cărora să-mi placă să fiu. 

Cu timpul, am învățat că oamenii din jurul meu au rol de… lift. Ei sunt ca un ascensor care pot să mă ducă la un etaj superior, undeva sus, sau mă pot duce (a se citi ”trage”) în jos.

De aceea, cele două locuri neocupate din anturajul meu, rămân deocamdată vacante :).

Într-un articol pe care l-am citit recent pe site-ul Psichology Today, cu privire la un studiu realizat de Theo Veldsman, șeful secției de Psihologie din cadrul Universității din Johannesburg, este subliniată ideea că persoanele toxice din jurul nostru, prin comportamentul lor, ne pot provoca o suferință personală continuă și constantă.

Aceasta generează stres și frustrare și chiar poate să conducă la un sentiment de devalorizare. Lucrul acesta este profund îngrijorător deoarece, pe măsură ce persoanele toxice din anturajul nostru ne destabilizează, pe de o parte, pe de altă parte ne determină să credem, chiar și pentru o clipă, că reflectă modul în care ne văd ceilalți.

Închei prin a te îndemna să- ți alegi prietenii cu înțelepciune. Înconjoară-te cu  oamenii care te ridică. Alege lucrurile și relațiile care te inspiră și păstrează obiceiuri care te îmbunătățesc și te îmbogățesc ca om!

Te aștept pe pagina mea de Facebook și pe Instragram :).

Articolul precedentCum arată o zi din viața noastră?
Articolul următorPentru că lumea are nevoie de oameni vii
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here