Copiii învață mai mult decât limba engleză la English Kids Academy

2

Îmi amintesc că, la sfârșitul clasei a patra, învățătoarea mea se lupta să nimerim la o clasă de engleză. Nu știam eu pe atunci cu cine se lupta, însă învățătoarea a câștigat! Clasa ei a ”primit” engleza și nu rusa, așa cum se auzea.

Pe atunci, încă se mai studia rusa în școli. Pe lângă franceză, urma să învățăm o a doua limbă străină. Doamna Horiceanu, bătrâna noastră învățătoare, spunea că engleza este o limbă de viitor. Și a avut dreptate!

De învățătoarea mea mi-am amintit săptămâna trecută, când am participat la o lecție deschisă de limbă engleză, la English Kids Academy! Am fost însoțită de Diana, fiica mea, tocmai pentru a-i oferi șansa să descopere că limba engleză este un instrument pe care, dacă-l stăpânești așa cum trebuie, poate deschide multe uși, în orice domeniu de activitate.

În timp ce-i urmăream pe profesorii de la English Kids Academy cum interacționează cu copilașii, mi-am amintit și de primele mele ore de limba engleză, dar mai cu seamă de profesoara dintr-a cincea!

Așadar, după ce învățătoarea nostră s-a asigurat că vom studia engleza, dintr-a cincea, am ”intrat în pâine”.  Noua profă era cool. Nici nu știam cuvântul ”cool” pe vremea aia,  l-am descoperit mult mai târziu!

De la “profa cool”  am învățat un lucru pe care îl prețuiesc și azi!

Știi melodia ”Yesterday” a celor de la Beatles?

Ei bine, profa de engleză dintr-a cincea, n-a început să ne predea engleză așa cum eram noi obișnuiți.  

Profa cea nouă era o femeie înaltă, tunsă scurt. Era o tipă modernă, relaxată, era… altfel! O adevărată apariție pentru anii `90! Iar la prima oră de engleză ne-a pus să ascultăm melodia ”Yesterday… all my troubles seems so far away….”!

Și a continuat să ne pună muzică pe parcursul anului școlar. Așa am ajuns să cunoaștem noi, niște puștani de 10- 11 ani, toate versurile și melodiile Beatles. 

 eram cei mai înfocați fani Beatles, din câȚI AU EXISTAT  vreodată ÎNTR-un orășel din Nordul Moldovei !

Azi, când aud Yesterday, încep să cânt, pur și simplu! Îmi revin amintiri plăcute despre mine… copil, despre profa de engleză, profa aia cool, așa cum ar trebui să fie toate profele din lumea asta!

După atâția ani, eu tot mă minunez cum a reușit profesoara de engleză să ne arate ce vom fi capabili să înțelegem, să simțim, să spunem… după ce vom învăța engleză. Privind în urmă, mi se apre o strategie genială!

Să arăți unor copii ce vor fi în stare să facă, ce câștig au și unde vor ajunge dacă sunt deschiși să învețe un lucru nou!

Eu şi cu colegii mei eram copiii dintr-o lume în care desenele animate ”se auzeau” în limba rusă. Desene ce rulau pe singurul post TV mai “interesant”, pe care reușeam să-l prindem pe vremea aia.

La noi în casă, acesta era meritul exclusiv al lui tata, care a avut inspirația și priceperea să confecționeze o antenă și să o pună pe bloc. Așa vedeam desene animate și tot felul de filme rusești, basme și povești cu țari, țarine, vrăjitoare și case care stăteau într-un picior de cocoș, din ăla cu pinteni!

Cred că profa cea cool știa cu cine are de-a face și s-a gândit că e mai bine să-și înceapă lecțiile cu muzica aia pe care, inevitabil, am păstrat-o în suflet! Profesoara ne explica versurile și nuanțele fiecărui cuvânt, cânta cu noi și așa, încetul cu încetul, a plantat în noi o mică sămânță. Cea de a învăța mai mult!

Asta am văzut eu la lecția demonstrativă de limbă engleză de la English Kids Academy. Am regăsit pasiunea profesoarei dintr-a cincea, în profesorii de acolo! Am găsiti niște profesori cool și implicați!

M-am convins că, la aceasă școală, se ține cont de faptul că elevii se dezvoltă în același timp și ca oameni, în timp ce-și dezvoltă abilitățile de a comunica în engleză.

Am văzut că profesorii nu predau doar o limbă străină, ci și un set valoros de cunoștințe de viață, transmis prin intermediul limbii engleze!

În funcție de vârsta copiilor, fiecare lecție este structurată într-o gamă largă de activități. Profesorii utilizează caracteristici ale diferitelor inteligențe și astfel dezvoltă o învățare de calitate dar,  mai ales, o învățare eficientă.

De ce este diferită English Kids Academy?

  • Pentru că, prin stilul de predare, se urmărește creșterea motivației copilului de a învăța limba engleză
  • Copiii au încrederea că pot folosi limba engleză pe toate cele 4 abilități: ascultat, scris, citit, vorbit
  • Copiii sunt pregătiți să folosească limba engleză în situații reale
  • Lecțiile sunt distractive și lipsite de stres, bazate pe activități familiare copiiilor

Mărturisesc că m-am felicitat după ce am participat la această lecție deschisă!  Am găsit aici lecții speciale pentru copilașii de câteva luni și am fost impresionată de atitudinea profesorilor și de stilul lor de predare.

Așa am avut ocazia să-i povestesc Dianei că am avut și eu o profă cool, care m-a învățat lucruri despre viață, prin intermediul limbii engleze!

Tu îți mai amintești cum ai luat contact cu limba engleză?  Dar copilul tău, cum învață engleza? Ești și tu de părere că, în timp ce copiii noștri învață o limbă străină, ei își însușesc un set de cunoștințe despre viață?


Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook, pe Instagram și chiar pe Youtube. Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

2 COMENTARII

  1. I-am văzut anul trecut in acțiune și mi-au plăcut și mie. Era totul interactiv, cântat și distractiv. Băiețelul meu avea 2 ani și 9 luni pe atunci și a fost fascinat de ce a văzut. Dacă ar fi mai aproape de noi, ar fi o variantă..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here