Keep calm & Love Yard Sale!

2

Am participat și eu, pentru prima dată, la Love Yard Sale.

“LOVE Yard Sale este un loc cu multă voie bună unde vei găsi o varietate de articole (îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, podoabe, mici decorațiuni) în stare foarte bună și bună, multe din ele chiar noi. Ele sunt aduse spre vânzare din motive care de cele mai multe ori țin de o nepotrivire de stil sau de o măsură prea mică sau prea mare. Prețurile nu îți vor da bugetul peste cap, sunt foarte prietenoase”… asta promiteau organizatorii evenimentului din weekend-ul trecut.

Și, promisiunea făcută de cei care au pus la cale târgul acesta atât de fain, a fost în totalitate respectată. Ba chiar, mie personal, mi-au fost depășite așteptările!

smile

Ce am învățat eu la Love Yard Sale?

* Că îți poți face prieteni oricând, chiar și  în cele mai neașteptate situații.

* Am mai învățat că prejudecățile și etichetele sunt pentru cei care au nevoie de graniţe în ceea ce gândesc.

Cunoștințele îi fac blânzi pe oameni, rațiunea îndeamnă la omenie; numai prejudecățile îi fac să renunțe la aceasta.

* Am simțit pe propria piele că voia bună și energia pozitivă sunt molipsitoare.

* Și, am reușit să mă surprind, atunci când am interacționat cu persoane necunoscute, cu care am glumit, am râs și ne-am luat la revedere, cu promisiunea reîntâlnirii la evenimente similare.

De ce să mergi la Love Yard Sale?

La întrebarea asta am atât de multe răspunsuri încât mi-e greu să fac o selecție. Am să încerc să rezum motivele mele, printre care sper să găseşti şi tu măcar un motiv care să te convingă să încerci să faci o vizită la acest târg:

-Love Yard Sale este ca o sesiune de shopping prin cele mai frumoase magazine de haine, însă toate strânse într-un singur loc, în centrul Bucureștiului.

-Îți poți cumpăra haine de firmă, haine unicat, pe care nu le găsești în magazine.

-Prețurile sunt incredibile și calitatea ireproșabilă. Găsești aici doar haine care nu-și mai găsesc locul în garderoba persoanei care le vinde, nu sunt măsura potrivită, au fost un cadou sau purtate la un eveniment…și ăla în urmă cu 2 ani 🙂

-Ai să fii surprinsă să vezi cât de multe femei (și nu numai) își cumpără haine de la târgurile yard sale.

Dacă, să zicem, ai o colegă sau cunoști o tipă care se îmbracă super cool și niciodată nu poți să afli de unde își cumpără hainele, îți spun eu de unde … 🙂

-Calitatea materialelor și cusăturile sunt punctele forte ale hainelor pe care le  găseşti la Love Yard Sale.

Să-ți spun un mic secret… eu provin dintr-o familie de croitori. Mama, sora, fratele, bunica…toţi au avut, iar unii dintre ei încă mai au această meserie.  La mine în casă se coseau costume de la zero. Știu cum arată un material de calitate, știu cum se face un tipar, ştiu cum se face un tiv, ştiu ce înseamnă “a însăila” şi “a surfila”, ştiu cum se calcă o stofă, pot să recunosc un material de calitate, ştiu ce e aia o pensă, știu că, pentru fiecare material există un ac special și ”îmi sar în ochi” imediat cusăturile prost făcute.

De fiecare dată când merg prin magazine mă uit la cusături și chiar întorc haina pe dos, înainte de a o cumpăra. Așa am renunțat la multe haine care arătau bine la prima vedere, dar care erau foarte prost cusute.

La genul acesta de detalii eu sunt foarte atentă și nu fac rabat.

Dar, ca să revin la târgul nostru, țin să-ți spun că hainele pe care le-am descoperit aici m-au impresionat plăcut. În primul rând, eticheta îşi spunea cuvântul. Apoi, am descoperit haine din materiale de foarte bună calitate, cu o croială corectă și cusături impecabile, ce cădeau bine pe corp. Genul de haine care spun multe despre persoana care le poartă.

Dress to express

Dacă te-am făcut curioasă, poți să vii la ediția de toamnă a Love Yard Sale din luna septembrie. Curtea din Mântuleasa 40 îşi va deschide din nou porțile pentru “vânătorii de comori”!

banner250x250

După cum am anticipat, nu am plecat de la Love Yard Sale cu mâna goală 😇

Pentru că îmi plac foarte mult accesoriile vintage, mi-am cumpărat (în sfârşit) broșa visurilor mele dar și un inel care mă face să mă simt ca o regină, atunci când îl port! Se vede patina timpului în felul în care acestea sunt lucrate și au acel farmec aparte. Iar pentru mine, au căpătat deja o valoare sentimentală!

inel3broch 1

 

 

2 COMENTARII

  1. Dragă Nicoleta, sunt copleșită de cuvintele frumoase pe care le-ai scris despre LOVE Yard Sale. Îți mulțumesc din suflet dar nu uita, omul sfințește locul iar dacă târgul acesta are un vibe pozitiv este tocmai datorită oamenilor ca tine, frumoși și cu mult bun simț. Te pup și să ne revedem cu drag.

    • Dragă Laura, tot ce vreau sa mai adaug este că abia aștept weekend-ul 17- 18 septembrie! Să începem toamna cu acel vibe pozitiv de care spui tu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here