Zona de confort este un loc cald unde nu crește nimic

0

E ușor să rămânem în acele limite unde ne simțim confortabil, în loc să ne luptăm cu teama de a ne aventura dincolo de ele, nu-i așa?

Însă, din momentul în care eu am făcut primul pas în afara zonei de confort, atunci când pur și simplu am ”evadat” din locul acela care exista numai în mintea mea, unde mie mi se părea că îmi este bine, unde mă simțeam protejată, viața mea a luat-o pe un alt drum. Zic eu, pe drumul cel bun!

Și, nu aș fi realizat asta dacă rămâneam acolo, în zona de confort.

door-672999_640

De ce m-am hotărât să scriu despre zona de confort?

Pentru că, fiecare dintre noi se confruntă la un moment dat, cu situații dificile. Situații pe care, unii le înfruntă și realizează că au făcut cel mai bun lucru pentru viața lor, iar alții, din păcate, nu au curajul să părăsească această zonă si se resemnează, alegând o liniște de moment, în loc să dea piept cu necunoscutul.

Cred că luarea unor astfel de decizii ne diferențiază, ca oameni!

Sunt persoane care își fac curaj să iasă din zona de confort, pe când alții rămân blocați acolo, în aceeași situație, mereu nemulțumiți și frustrați.

Eu am făcut primul pas în afara zonei mele de confort, în urmă cu aproape 5 ani. Mi-am asumat toate ”necazurile” ce aveau să vină, în urma acestei decizii. M-am decis atunci să lupt, iar azi spun că acesta a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut.

f4e666fde42a29dbc234cf73b860f0c5

La fel se întâmplă și în alte situații: la job, în felul în care ne îmbrăcăm, în relații, în toate domeniile.

Dacă ne limităm numai la ceea ce cunoaștem, la ce știm, la ce suntem obișnuiți, ratăm oportunități profesionale, experiențele noi de viață și de creștere personală.

Să nu uităm că adevăratul curaj înseamnă să fii curajos, tocmai atunci când nu ești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here