Wake up call

0

M-am trezit de dimineață cu o mare durere de cap. Sau, cel puțin așa îmi intrasem în mână, așa obișnuiam de o perioadă să îi spun… o durere de cap din aia care anunță o zi proastă. Iar tu muncă, iar drumul cu metroul, ianuarie, bleah… aveam pe tavă tacâmul complet pentru o zi de tot rahatul. Iar durerea mea de cap era fix ce anunța “dezastrul”!

M-am urnit cu greu, mi-am adunat de sub pat papucii de casă și i-am târât cu foța spre baie. Pe hol, în lungul drum către toaletă, am remarcat ceva pe jos. Dinspre geamul de la bucătărie o lumină puternică m-a făcut să mă trezesc brusc din toată lentoarea, amețeala, dar și din presupusa … durere de cap. Ce să vezi: o  rază de lumină!

Caldă, portocalie, blândă și cu un mare, mare tupeu. Așa stătea raza asta de lumină lungită în bucătăria mea, până pe hol. 

Raza asta de lumină a fost pentru mine un wake up call. Surprinzător, venit la momentul potrivit, exact când aveam toate șansele să mă afund într-o închipuită zi proastă... fără nici un motiv.

Adevărul este că avem nevoie, din când în când de un wake-up call sau de o rază de lumină din asta, cu tupeu, care să ne amintească de toate care’s bune în viețile noastre, sau să ne amintească de lucurile pe care le-am lăsat să avanseze prea mult în defavoarea noastră, în timp ce noi am mâncat pufuleți pe canapea. Wake up call, acel ”țrrrrrrr” enervant care ne trezește din amorțire (orice ar însemna amorțirea asta pentru fiecare).

Chiar acum mi-a venit ideea să fac și o mică listă pentru cei care au nevoie de un wake-up call, dar încă nu știu asta. 

Dar, înainte de toate, vreau să clarific ce înțeleg eu prin wake up call.

E atunci când mergi din greșeală în greșeală și tu nici nu-ți dai seama… iar cineva vine și te scutură. Sau îți ies analizele prost și realizezi că ai băgat prea mult ”Mec” în ultimele luni. Sau îți moare pisica și cumva înțelegi că nu te costă nimic să o suni pe maică-ta și să-i spui că o iubești. Cred că ai prins ideea!

Așadar, textul meu se vrea a fi un wake up call dacă:

  • te plângi încontinuu de juma de an că te doare spatele… dar tu nu faci nimic în privința asta
  • spui frecvent că nu ai timp să te duci la un control medical (gineco, ecografie sân, analize medicale), dar iei la pas de două ori pe săptămână tot mall-ul
  • te cerți cu toată lumea, ești convins toți ceilalți au o problemă cu tine și că ei, ceilalți, s-au schimbat (în rău, evident 🙂 )
  • îți schimbi coafura la 2 saptâmăni și ești în continuare nemulțumită de părul tău
  • nu ai o vorbă bună nici măcar pentru câinele vecinului
  • consumi bârfe, conținut de proastă calitate și nu dai niciodată play unui podcast
  • ai dulapul plin și tot simți că nu poți trăi dacă nu-ți cumperi bluza aia 
  • ai o atitudine care spune ”Mi se cuvine!

Las și o mică instrucțiune alături de lista asta. Se numește INTROSPECȚIE. E simplă, confidențială și nu costă. Apoi ai la îndemână și wake up call ul meu, iei măsuri și viața’i frumoasă.

Mă întorc la raza mea de soare. Pentru durerea aia (presupusă) de cap, am decis să iau vitamina recunoștință. 

Încă ceva! Cu toții avem momente, perioade în care ne îndepărtăm de realitate.

//www.instagram.com/reel/CnABN_wDnxc/?utm_source=ig_web_copy_link

Articolul precedentPlătesc sau nu plătesc factura?
Articolul următorPrimiți cu prevenția?
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here