Vrei să-ți faci contul de Instagram… iubibil?

2

La sfârșitul lunii decembrie am votat rețeaua socială a anului 2017. Dintre toate câte erau înșirate acolo, votul meu virtual s-a dus către Instagram. Îl folosesc aproape zilnic, din foarte multe motive.

În primul rând, pentru că-mi place. Dacă ar fi după mine, aș renunța imediat la Facebook, fără nicio urmă de regret. Îl prefer pentru că… iubesc să fac poze. Fotografia este una dintre pasiunile mele așa că, să postez pe Instagram nu reprezintă pentru mine o obligație și nici nu este o sursă de presiune sau stres. Dimpotrivă.

Aleg cu mare grijă fotografiile pe care le postez pentru că, fiecare  dintre ele reprezintă ceva pentru mine.

Cred că fotografia este o formă de comunicare și, totodată, o modalitate de auto- explorare și autocunoaștere de sine.

De aceea, contul meu de Instagram reflectă trăirile mele, modul în care îmi petrec ziua, chiar felul în care mă îmbrac… Postez acolo ce citesc, ce-mi place într-un anumit moment, postez când mă surprinde un lucru sau când descopăr ceva nou. Şi, de ce nu? Pun pe Insta latte-ul cu frişcă şi cu inimioară, oja pe care tocmai am folosit-o, broşa agățată de pulover şi fotografiile făcute #desus.

Pot să spun că cel care îmi vizualizează profilul de Instagram poate să afle destul de multe despre mine. Am un cont proaspăt, cu un număr relativ mic de followeri. Însă, obiectivul meu nu este creșterea numărului de followeri, ci îmbunătățirea calității fotografiilor şi descoperirea unui stil propriu de realizare a acestora.

Îți las aici o mostră de Insta #mamapetoc 🙂

De curând, am participat la a X-a ediție a Digital Parents Talks, organizată de Parenting PR, pentru comunitatea părinților bloggeri. Prima întâlnire din acest an a avut tema How to Instagram și m-a atras ca un magnet! Sunt convinsă că înțelegi de ce?! 🙂

Cei trei speakeri, DaddyCool, adică Robert Diaconeasa, Alina Rachieru- Ilie brand manager la Pineberry (cămășile pe care le-am tot purtat și eu în campania de anul trecut, #6luniincamasaalba) și Mihai Răitaru, fotograf și blogger, ne-au împărtășit din experiența lor și ne-au dezvăluit câteva secrete care stau în spatele unui cont de Instagram ”iubibil”.

În urma evenimentului am făcut o listă de tips&tricks pe care deja am început să le pun în practică.

Așadar, cum ne facem Instagramul iubibil?

  • Realizează fotografii de calitate, clare. Din punctul meu de vedere, lumina este secretul unei fotografii reușite.
  • Editează fotografiile. Reglează luminozitatea, saturația, temperatura, intensitatea  acestora sau aplică filtrele pe care le pune la dispoziție orice program de editare. Poți folosi Snapseed, PicMonkey, Photoshop etc.  Dacă nu ai timp pentru editare, Instagramul oferă şi el câteva filtre. Mie îmi plac Juno, Amaro sau Lark. Din experiența mea, pot să spun că filtrele pot să transforme o fotografie bună… într-o fotografie extraordinară. Adică iubibilă :). Hai că te-ai prins de ce tot folosesc cuvântul ăsta… iubibilă. Fotografia primeşte inimioare :))
  • Spune o poveste. Fiecare fotografie poate să transmită un mesaj, pe care îl poți întări printr-o scurtă descriere. De asemenea, în “prezentarea generală” a contului poți pune link către ce vrei tu… către blogul tău, magazinul online sau către pagina de Facebook.
  • Folosește hastaguri populare și, eventual, creează propriile tale hastaguri. Dacă ești în pană de idei, poți folosi un generator de # (eu folosesc uneori Leetags, dar există zeci de generatoare de # pe care le poți instala gratuit pe smartphone). Poți căuta în Google Play sau în AppStore “hastag generator”.
  • Hastagurile pe care le-am creat eu sunt: #mamapetoc #6luniincamasaalba #dozadestil #modafaragraba #mamapetoclifestyle și  te invit să le urmărești. Pe Insta sunt @mamapetoc… așa că aștept să ne cunoaștem :).

Vrem sau nu, conturile de Instagram, de Facebook sau orice alt profil on-line, sunt ca niște cărți de vizită pentru fiecare dintre noi, ești de acord cu mine? Și, ca orice carte de vizită, cu cât e mai interesantă, cu atât posesorul are șanse mai mari de reușită.

2 COMENTARII

  1. Și eu m-am îndrăgostit de Insta, doar că o mare parte din cunoștințele mele sunt doar pe Facebook, altfel, vorba ta, aș renunța la cel din urmă.
    Îmi plac mult “compozițiile” tale de pe Instagram, se potrivesc cu #mamapetoc.

    • Catinca, ma bucur tare mult! Imi place sa fac fotografii si incerc sa pun o parte din viziunea mea in fiecare fotografie pe care o fac. Multumesc tare mult!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here