Tu cum crești imunitatea copilului tău?

0

Cred că toate mămicile se gândesc, la începutul sezonului rece, cum să crească imunitatea copiilor lor, pentru a-i feri  de răceli sau de alte  virusuri.

De o perioadă, tot analizez diverse produse, citesc despre beneficile acestora și cum ar putea să-mi ajute copilul să nu mai răcească atât de des, mai ales că, de când s-a schimbat vremea, Dianei ba îi curge nasul, ba tușește și chiar a fost nevoită să stea acasă câteva zile din cauza unei dureri în gât.

Am auzit de produsele Secom de mult timp însă, niciodată nu am încercat vreunul până acum. Ieri, Diana a primit de la colega ei de bancă, un flacon cu vitamina C. E clar că fetele au avut o discuție la școală pe tema acesta și, de dimineată, Diana mi-a arătat încântată sticluța primită cadou  :)!

20161022_162925

Și așa ne-am propus să încercăm. De azi, câte 2 lingurițe de vitamina C. Diana pare foarte încântată, mai ales că gestul colegei îi dovedește că sunt prietene bune.

Ce promite Vitamina C de la Secom?

În broșura care însoțește flaconul, am găsit informații foarte interesante, explicate pe înțelesul copiilor. Asta ne-a impresionat pe amândouă și am deveni și mai curioase!

20161022_164441

SECOMpedia- Sănătatea se învață din copilările!” are chiar 5 enciclopedii adresate copiilor:

  1. Sistemul imunitar în luptă cu musafirii nepoftiți
  2. Creierul, o mașinărie incredibilă!
  3. Calciul, magneziul, zincul și alți prieteni ai oaselor mele
  4. Probioticele și prebioticele, supereroii stomacului meu
  5. Fierul, aliatul meu pentru o sănătate…de fier!

Așa sună titlurile celor 5 cărticele care, și pe mine, ca mămică, m-au cucerit, pentru că sunt foarte captivante, ușor de citit și pe înțelesul copiilor (și nu numai). Sunt adevărate lecții de anatomie, frumos colorate, întocmai pe placul celor mici!

Sistemul imunitar- în luptă cu musafirii nepoftiți

Chiar dacă Diana are 12 ani și nu mai este atât de ușor de impresionat, a fost o surpriză plăcută să răsfoim împreună această cărticică frumos colorată, în care, personajul principal, Zeko (ce pare să fie un ursuleț koala), ne explică ce este și cum funcționează sistemul imunitar al oamenilor.

20161022_162805

Zeko le povestește copiilor despre capacitatea sistemului imunitar, numită de către oamenii de știință, memorie imunitară!

Pintr-o grafică atrăgătoare sunt prezentate forțele de apărare ale organismului, care sunt componentele sângelui, ce sunt agenții patogeni, acești musafiri nepoftiți care ne fac rău.

Ce ne-a plăcut nouă în mod deosebit este secțiunea dedicată sportului, unde copiii sunt informați despre beneficiile acestuia asupra imunității și  cât de interesante pot fi activitățile fizice, mai ales dacă sunt făcute alături de familie sau de prieteni, când devin mai  amuzante și mai plăcute.

20161022_162752

În concluzie, noi părinții, trebuie să fim conștienți de importanța funcționării optime a sistemului imunitar al copiilor noștri!

Iar pentru mine, faptul că aceste produse nu conțin aditivi, coloranți sau îndulcitori artificiali, este încă un motiv în plus să o încurajez pe Diana să-și ia în fiecare zi doza de vitamina C, de la Secom. Iar ea, pe lângă faptul că realizat cât de important este să aibă o imunitate puternică, preferă acest sirop pentru că are un gust foarte bun!

Această postare nu este o reclamă, ci o recomandare din partea unei mămici, pentru alte mămici, care își doresc să ofere tot ce e mai bun, copiilor lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here