Te provoc la dialog…cu rost! Live pe Instagram. Un proiect MamaPeTOC

0

După primele 3 live-uri pe Instagram pe care am început să le fac de prin noiembrie, am fost cât pe ce să renunț! Îmi spuneam că un live pe Instagram nu e ceva serios ba, mai mult, ideea mea începuse să mi se pară de-a dreptul penibilă!

Cu toate că invitații mei cu care vorbesc live sunt niște oameni valoroși, pe care îi admir de mulți ani, sabotorul meu interior nu ezita deloc să-și facă de cap!

asta am spus-o eu 🙂

I-am dat și un nume sabotorului! O cheamă Veta, e o ea! Mi-a șoptit în ureche deseori că, un live pe Instagram nu poate fi ceva cu rost, cu substanță! Veta nu găsea un rost în ceea ce începusem eu să fac!

M-am făcut că nu o aud pe Veta și am ascultat-o, în schimb, pe mama. Ea mi-a spus pilda cu broasca aia surdă care a ajuns în vârful dealului. Evident, nu era prima dată când auzeam povestea cu broasca surdă pe care ”colegele de breaslă” n-au reușit să o convingă că nu va reuși să ajungă în vârf! Dar când mi-a spus-o mama, ea, o femeie care n-a îndrăznit să iasă de prea multe ori din bula ei, parcă mi-a picat mai clar mesajul. Primeam lecția!

N-am vrut să abandonez cele 3 înregistrări cu care îmi făcusem debutul! Lumea e deja plină de lucruri neterminate, n-am vrut să mai adaug și eu încă unul! Plus că aveam de dinainte o contribuție destul de consistentă la capitolul ”proiecte neterminate” sau, mai bine zis ”abandonate”.

Mi s-a întâmplat să mai încep proiecte ambițioase, motivată de cele mai bune intenții, ca mai apoi să mă împotmolesc  în lipsa de încredere, în îndoieli, să mă las intimidată de Veta ori de critica spectatorilor de pe margine. Le-am pus stop. Proiectelor. Rău am făcut!

Cert este că, de data asta am pus-o pe Veta pe silent și mi-am văzut în continuare de treabă! Oricât de lipsit de substanță îmi părea, oricât de firav și de amatoricesc îmi vedeam proiectul meu live cu invitați, am mers mai departe.

Cu emoții, voce tremurândă, palme transpirate, cu un telefon, o lumină circulară și cu biblioteca în spate (asta pentru că alt decor mai prietenos n-am identificat încă în apartamentul nostru de 2 camere), am mers mai departe.

Am avut un dialog savuros cu Gabi Urdă, consultant de imagine, chiar îninte de sărbători. Am vorbit cu Gabi și am despre feminitate, energie feminină, stil personal și despre cum ne influențează hainele pe care le purtăm.

De la Andreea Orândaru, profa cool de la ASE care a mers pe cărbuni încinși am vorbit despre încrederea în sine și despre lucrurile minunate care se petrec în afara zonei noastre de confort.

Alina Botică, fotograf de budoir, mi-a povestit despre transformarea femeilor care își oferă cadou o ședință foto de budoir, despre proiectul ei de fotografie #RawYOU pentru care m-am lăsat și eu fotografiată, dar și despre cum putem realiza fotografii bune cu telefonul mobil.

Mihaela Rotaru, fondatoarea Școlii de beauty Rottaru, makeup artist, mi-a dezvăluit cum a influențat pandemia decizia multor persoane de a se reorienta profesional către meserii din zona de frumusețe și mi-a povestit despre provăcările din acest domeniu .

Ioana Dodan, fondatoarea The Fab Squad Studio, architect de branding personal și fotograf, mi-a povestit cât este de important un brand personal autentic și asumat. Tot Ioana, cu al ei ”SELF LOVE CLUB” mi-a aruncat mingea la fileu: există un club al oamenilor cu defecte perfecte! Am simțit imediat că locul meu e acolo! Ioana Dodan susține conceptul de frumusețe pozitivă și reușește, cu umor și relaxare, să transforme orice defect într-o binecuvântare!

Nu mai spun că m-am și machiat, tot live, alături de Adina Vlad, pro makeup- artist. Adina mi-a arătat multe trucuri legate de automachiaj și cum îmi pot face un machiaj frumos, atunci când sunt pe fugă, cu numai 5 produse de make-up.

Mi-am încheiat anul 2020 la o cafea de dimineață alături de minunata Cristina Oțel, trainer & life coach, al cărei podcast ”Pauza de bine” este pe locul I în topul preferințelor mele pe Spotify. Ascult pocastul Cristinei ori de câte ori simt nevoia să mă reconectez cu mine sau atunci când am nevoie de un medicament pentru suflet. Îl recomand fiicei mele și oricui dorește să crească!

Proiectul meu initial ”Out of my comfort zone” a căpătat și alt rost, în afară de a mă scoate săptămânal din zona de confort. A devenit #DIALOGCUROST. Invitații mei în aceste live‑uri sunt oameni pe care îi admir, specialiști din diverse domenii, freelanceri, antreprenori, oameni cu pasiuni, artiști, visători… Sunt oameni care ne inspiră, sunt genul de oameni pe care vrei, pur și simplu, să-i ai alături!

#dialogcurost este un proiect pe care mi-l doresc și care mă reprezintă! Este o interacțiune firească, neregizată. Niciunul dintre invitații mei nu primește o listă de întrebări dinainte stabilite și asta face ca spontaneitatea și naturalețea să fie mereu acolo.

Tot eu am spus și asta

#dialogcurost este un proiect perfectibil. Te invit să urmărești înregistrările pe Instagram, pe profilul meu, @mamapetoc, la secțiunea IGTV.

Articolul precedentÎntâlnirea cu artistul interior
Articolul următor15 podcasturi românești care te ajută să crești
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here