Tangoul luptă pentru viață. Milonga Regală- invitație la un eveniment caritabil unic

0

În dreptul zilei de 31 martie am o inimă. Cu un marker roșu, am desenat o inimă mare, pe care o vad de fiecare dată când îmi verific agenda.

Am făcut acest lucru pentru că, 31 martie va fi o zi cu adevărat specială! Este ziua în care tangoul, pasiunea despre care nu încetez să vorbesc, își va da întâlnire cu iubitorii de tango și nu numai, în cadrul unui eveniment caritabil dedicat luptei împotriva cancerului.

Milonga Regală este o premieră pentru spațiul cultural bucureștean și se va desfășura într-una dintre cele mai frumoase locații din Bucureștiul de azi și de ieri:  Muzeul Național de Artă al României. Sufrageria Regală își va deschide ușile pentru publicul larg, pentru a găzdui o seară de tango, de neuitat.

sufrageria regala

Pentru comunitatea iubitorilor de tango din București, din care simt că fac și eu parte, Milonga Regală înseamnă mult mai mult! Este expresia profundă a unui sentiment de apartenență și de solidaritate, aș spune. Solidaritate, în fața unei boli crâncene, împotriva căreia alegem să luptăm în felul nostru: îmbrățișați, în pași de tango.

Simt că, pentru fiecare dintre noi, tangoul înseamnă în primul rând, conexiune și apropiere. Legătura aceasta profundă, care poate fi exprimată cu greu în cuvinte, este ceea ce îi unește pe cei care iubesc tangoul, într-o comunitate puternică și vie.

“Unul dintre lucrurile minunate, specifice unei comunități, este faptul că ne permite să fim aproape unii de alții și să ne ajutăm, într-un mod în care nu am reuși s-o facem, ca indivizi” 

Jean Vanier, filozof

Pentru mine, comunitatea iubitorilor de tango din România este un exemplu de comunitate adevărată!

Nu este vorba numai despre pasiunea comună a unor oameni care îndrăgesc tangoul, despre apropirea ocazională sau despre a face parte dintr-un grup de pe o rețea socială!

Valoarea și puterea comunității de tango vine din faptul că,  fiecare membru se simte conectat cu ceilalți și, totodată, se simte responsabil pentru ceea ce se întâmplă. Iar dragostea de oameni, pasiunea pentru tango, compasiunea și sprijinul reciproc sunt doar câteva dintre principiile pe care le împărtășim.

Milonga Regală din 31 martie reunește, într-o experiență inedită, pasiunea pentru artă și pentru oameni. Pornește din  respectul și din dorința unor oameni din medii diferite, de a-și manifesta solidaritatea.

Fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor fi donate unor angajați ai muzeului, afectați de cancer.

Evenimentul este deschis publicului larg, indiferent dacă sunt sau nu dansatori de tango, la care sunt invitați să participe toți iubitorii de artă, de frumos…  de oameni.

Vreau să vă mai spun că sunteți așteptați la Milonga Regală împreună cu cei mici! Organizatorii și-au dorit un eveniment child-friendly, iar copiii sunt invitați să participe la ateliere de creație, într-una din sălile alăturate Sufrageriei Regale.

Așadar, pe 31 martie, între orele 16.00 și 22.00, ne dăm întâlnire la Milonga Regală?

Eu voi fi acolo, împreună cu familia mea, alături de toți acei oameni minunați care fac ca lucrurile bune să se întâmple! 

#milongaregala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here