Spune-mi jocurile preferate din copilărie și câștigă o invitație dublă la Crosul Pădurii Copiilor

2

Mi-am petrecut copilăria între  bunici și prietenii din spatele blocului. Sunt unul dintre copiii generației ”cu cheia de gât”. În copilărie, nu trecea nici o zi fără să ies afară, la joacă. În vacanțele de vară și de iarnă mergeam la țară, la bunici. Iar în timpul anului școlar o zbugheam la joacă imediat ce-mi terminam temele.

Câteva ore săream într-una. Aveam energie mai ceva ca iepurașul Duracell. Jucam ața, împreună cu celelalte fete, din gașca de la bloc. Restul copiilor de vârsa mea erau băieți. După ce mă săturam de sărit ața, treceam în tabăra băieților.

Jucam ”hoții și vardiștii”, ”sticluța cu otravă” sau ”statuile”. Alergam prin tot cartierul. De-abia o auzeam pe mama care mă striga de la geam și îmi cerea să vin acasă. Seara, cădeam frântă de oboseală, cu gândul la ziua următoare!

Vacanța de vară a fost și rămâne vacanța mea preferată!

Până prin clasa a noua m-am tot jucat cu păpușile! Obișnuiam să îmi întind o pătură, pe iarba din fața casei bunicilor. Ieșeam la picnic. Aliniam jucăriile pe pătură și le găteam. Culegeam frunze și flori, pe care le tăiam în bucățele mici, cu ajutorul unui cuțit pe care ”mi-l împrumuta” bunica. Era un cuțit vechi și nici măcar nu era ascuțit! Acum înțeleg că bunica își lua o măsură de precauție, să nu mă rănesc! Foloseam capace de borcane și frunze de brusture pe post de farfurii.

Zilnic mă zbenguiam pe întinderea verde din spatele casei. N-aveam timp să mă plictisesc!

Copilaria durează toată viața. Ea se întoarce mereu pentru a însufleți secțiuni mari ale vietii de adult. (G. Bachelard)

Foarte mulți dintre noi ne amintim foarte de rar de copilărie. Ne mutăm în orașe mari și stăm cu nasul în tehnologie, închiși în birouri. Pendulăm între job și familie și ne petrecem ore în șir în trafic.

Aș vrea să cred că și tu ai nostalgia copilăriei și, din acest motiv, te provoc să- mi spui cum te jucai în copilărie!

Sper să retrăiești amintiri care să te trimită înapoi, în copilărie, în curtea bunicilor, pe malul mării sau în locul în care te vezi copil!

Pentru că toamna aceasta alergăm pentru pădure și aer curat în cadrul celui mai mare eveniment sportiv dedicat unei cauze de mediu, care îmbină sportul, alergarea și relaxarea. Evenimentul va avea loc pe  30 septembrie- 1 octombrie în Ploiești și pe 7-8 octombrie în București. 

În fiecare dintre cele două orașe, o zi este dedicată curselor de 5, 10 și 15 km, iar cealaltă activităților de familie și „Regăsirea Copilăriei”, unde oameni de toate vârstele se pot bucura de jocuri sportive și ateliere educaționale de mediu. 

Dacă ți-e dor de copilărie, acceptă provocarea! Lasă-mi un comentariu cu jocurile preferate din copilăria ta și, prin tragere la sorți, poți câștiga o invitație dublă la Crosul Pădurii Copiilor.


Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook și pe pe Instagram Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

Text: Nicoleta Ababei

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here