“Terapia” care nu e terapie

0

Zilele trecute am primit o notificare pe telefon, de la un magazin de haine online. Scria acolo- Cumparăturile sunt cea mai bună terapie!

Nu că aș fi eu o persoană care nu calcă prin mall sau nu-și cumpără lucruri de care nu are nevoie… dar asta cu – shoppingul e cea mai bună terapie sau că shoppingul ar fi orice formă de terapie-  chiar nu pot s-o înghit!

Că tot sunt la mine pe blog și pot să-mi spun părerea fără să mă întrebe nimeni cum stau la capitolul păreri, deci pot să bat câmpii într-un mare stil, insist să deschid subiectul!

Așadar, părerea mea e următoarea: cuvântul ”shopping” nici nu are ce să caute în acceași frază cu ”terapie”. Evident, cine a inventat alăturarea a făcut o mișcare destul de smart, care păcălește foarte ușor. E așa de tentant să fugi la o sesiune de shopping când te confrunți cu o situație dificilă în viața ta!

Iar când cineva îți mai și spune sau vezi scris mare pe toate gardurile că shoppingul e terapie, parcă și ajungi să  crezi asta!

Adevărul este că e mult mai ușor să dai o fugă la mall și să pierzi vreo 2 ore cu mintea departe de orice problemă! La urma urmei, cât costă o oră de terapie din aia, în care stai de vorbă cu un psiholog? Vreo 200, 300 de lei? Păi mai pui 50 de lei și ți-ai luat o pereche de jeansi ca lumea!

Când simți că lucrurile nu merg așa cum vrei, să obții exact ceea ce îți dorești (când cumperi)- se poate simți ca o realizare personală pozitivă. Astfel, recompensa obținută atât de ușor ajută creierul să elibereze dopamină – neurotransmițătorul hormonal din creierul nostru care ne face să ne simțim bine. Plus că mai apare şi sentimentul acela grozav că deținem controlul asupra propriei vieți.

Dar asta nu-ți rezolvă deloc problema, ci te distrage de la a găsi o soluție sănătoasă și îți mai face și gaură în buget. Rămâi și cu problema și cu încă o pereche de jeanși peste teancul ăla care cade din șifonier. 

Tehnica asta nu-i terapie, oameni buni! Te lasă tot mai sărac sufletește, dacă mă întrebi pe mine! Iar dacă o pui în practică, ți-o spun în față, cu riscul de a primi câteva ”vorbe de bine”… dacă ajungi să crezi că faci terapie prin shopping, atunci chiar cred că există o problemă reală.

Eu una sunt pentru haine faine, pentru stil vestimentar asumat, dar și pentru terapie… terapie din aia adevărată!

//www.instagram.com/mamapetoc/
Articolul precedentSecom, o promisiune de sustenabilitate- un raport din perspectiva impactului social, economic si de mediu
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here