Secundele salvează vieți. Eliberează drumul ambulanței!

0

Suntem mereu grăbiți și concentrați la activităţile zilnice. Iar în goana aceasta a noastră, ce mai reprezintă o secundă? Una singură?

Dacă te-aş întreba ce reprezintă o secundă pentru tine, ce răspuns mi-ai da? Dacă tu ai opri acum un necunoscut pe stradă şi l-ai întreba ce înseamnă o secundă pentru el, ce răspuns crezi că ai primi? Sau dacă ne-am întreba colegii, prietenii, rudele sau chiar pe noi înşine… ce înseamnă o secundă, care ar fi răspunsul? Probabil acelaşi: nimic. Şi o ridicare din umeri.

Însă, neglijăm faptul că, pentru un om aflat într-o stare critică, o secundă poate face diferența între viață și moarte!  

Din acest motiv, vreau să-ţi spun despre o campanie extraordinară iniţiată de 7 oameni. O echipă de voluntari, formată din 7 persoane cu profesii diferite, s-au gândit că o secundă poate salva un om a cărui viaţă atârnă de un fir invizibil şi firav.

Pe 3 octombrie 2017 oamenii aceştia au lansat campania “Secundele salvează vieți”, o campanie socială, de interes public, ce are la bază îndemnul “Eliberează drumul ambulanței”. Această campanie se derulează în intervalul 03-31 octombrie 2017.

Scopul campaniei este ca fiecare participant la trafic să reacționeze din timp la semnalele ambulanței aflate în misiune, conștientizând, o dată în plus, importanța secundelor în cazul intervențiilor medicale. Voluntarii îi invită pe cetățenii din întreaga țară să se alăture acestui demers și să popularizeze cât mai mult îndemnul campaniei printr-o serie de resurse disponibile pe site-ul www.secundelesalveazavieti.ro, contribuind, astfel, la eliberarea drumului pentru ambulanță.

ambulanta, resuscitare, prim ajutor

Inițiativa echipei de voluntariat vine în sprijinul tuturor persoanelor care se regăsesc, la un moment dat, într-o situație de urgență medicală și care au nevoie de prezența rapidă a echipelor de prim-ajutor.

În contextul în care, potrivit datelor oficiale, timpul de intervenție este depășit de multe ori pe fondul aglomerației și lipsei de reacție a șoferilor, campania își propune ca mesajele promovate să ajungă la cât mai mulți participanți la trafic, insuflându-le acestora dorința de a acționa mult mai rapid în fața ambulanței aflate în misiune. Pentru că șansele de supraviețuire a unei victime cresc exponențial dacă un echipaj de prim-ajutor reușește să ajungă la caz în primele minute.

Dincolo de îndemnul campaniei, voluntarii s-au străduit să vină și în sprijinul șoferilor cu o serie de informații legislative și recomandări de acțiuni în trafic, concepute pe baza normelor în vigoare. Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul campaniei, www.secundelesalveazavieti.ro.

Trebuie să ştii că aceşti oameni cu suflet mare nu reprezintă nicio organizație şi nu au legatură cu vreo instituție. Nu aşteaptă aplauze, premii și nici nu acceptă donații pentru realizarea campaniei. Dar asta nu înseamnă că nu au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor celor care avem puterea să transformăm o secundă, într-o şansă la viaţă!

Dacă şi tu doreşti să te alături acestei inițiative, poţi distribui mesajele de informare ale campaniei prin acțiunile descrise în secțiunea “Implică-te”, din cadrul site-ului, și poţi urmări  pagina de Facebook “Secundele salvează vieți”, pagină unde s-au alăturat deja zeci de susținători.

Dumnezeu ne dăruieşte 86.400 de secunde în fiecare zi, iar valoarea vieţii unui om e o secundă nereuşită. Ce-ar fi să ne “consumăm” secundele într-un mod mai înţelept şi să încercăm să transformăm secunda nereuşită… într-o şansă la viaţă?!

 


Vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram. Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here