Secrete din port-fard. Ce produse noi de make-up folosesc (video)

8

Am două gentuțe în care îmi țin produsele de make-up. Fardurile, rujurile și tot felul de palete colorate. Le țin închise în cele două port-farduri, cumpărate de prin Jumbo.

Dacă n-ai auzit încă de Jumbo, să știi că e un magazin uriaș în care găsești de toate. De la jucării, la tot felul de mărunțișuri de care n-ai nevoie. De fapt, acolo găsești tot felul de chestii de care ești convins pe moment că ai nevoie!  Așa cum mi-am luat și eu cele două gentuțe, în care îmi țin chițibușurile pentru machiaj.

Îmi plac mult produsele de beauty și de make-up, atât de mult încât nu mai am unde să le depozitez! Am tot acumulat cosmetice pe care nici măcar nu le folosesc!

În gentuțele astea două ar trebui să găsesc de toate și totuși, parcă nu găsesc nimic. Atunci când am un eveniment important și vreau să îmi fac și eu un machiaj ca la carte, nu găsesc ce-mi trebuie. N-am cu ce, în ciuda zecilor de produse îndesate în gentuțele mele din dulăpiorul din baie!

Hai, nu-mi spune că nu te regăsești și tu în situația asta?!

Noi, femeile, strângem tot felul de cosmetice, iar o bună parte dintre acestea nici măcar nu le folosim! Avem produse pe care nici nu știm să le folosim sau, și mai rău, păstrăm produse de make-up expirate… despre care nici măcar n-avem habar că au expirat!

Dar noi le depăzităm conștiincioase… vorba aia, să fie acolo!

Am deschis fermoarul borsetei maro cu buline roz. Materialul ușor strălucitor, de o calitate îndoielnică, nu mai avea aspectul de la început. Căptușeala, din neagră, s-a transformat, în gri deschis. Asta din cauza fardurilor amestecate. De fapt, mai mult de la trusa aia pe care mi-am cumpărat-o anul trecut și din care am folosit numai rozul. Îmi amintesc că am scăpat-o într-o dimineață pe gresia din baie. I s-a crăpat capacul. Să stea la locul ei, am prins-o cu un elastic. Acum stă, dar amestecată printre celelalte cutii și cutiuțe, nu mai garantez asta. S-au împrăștiat toate culorile, și nici măcar un creion sau un ruj n-au scăpat de praful sidefat. Le-am tot spălat, curățat, dar tot degeaba!

Căutam un creion maro, pentru conturarea ochilor, cumpărat în martie. Vroiam să-mi fac și eu la ochi, o dungă din aia, cu codiță. Ieșeam cu fetele. M-am lăsat păgubașă. Creionul meu dispăruse fără urmă. Recent, am aflat că tot acolo era, ascuns. Dar am renunțat să-l mai caut din cauza pudrei care îmi făcea degetele strălucitoare.

Ți-am spus că mi-am regăsit creionul pentru ochi? Da. Minune mare! Știi cum? Am făcut curățenie. Mi-am aruncat toate produsele de make-up pe care nu le mai folosesc de mult timp. Gata, am divulgat secretul!

Am verificat termenul de valabilitate și am dat la gunoi aproape tot! Ce mă făcea să strâmb din nas, la gunoi!

Mie-mi place să mă machiez și fac asta aproape zilnic. Deși sunt și zile în care nu am chef sau timp pentru un machiaj mai complex,  nu ies din casă fără câteva la picături de BB cream întinse pe față. Sau fără puțin blush aplicat pe obraji. Un ruj discret și cam asta-i tot.

Așa m-am obișnuit eu, iar asta face parte din rutina mea zilnică. Pentru mine, sunt lucruri ce țin într-o oarecare măsură de exprimarea feminității, și chiar reprezintă puțin din timpul pe care mi-l acord mie.

Hai să-ți spun cu ce am înlocuit eu produsele de make-up la care am renunțat!

Din experiența mea, îți spun că, pentru un machiaj frumos, ai nevoie doar de câteva produse. Iar aceste produse trebuie să fie de foarte bună calitate. Eu una, nu fac rabat la calitate, când vine vorba de ceea ce pun pe fața mea!  Nu-mi cumpăr produse de la buticul din colț și nici nu comand din cine știe ce catalog. Așa-s eu! Cu toate astea, să nu crezi că eu cheltui o avere pe așa ceva!

Sunt atâtea brand-uri cunoscute care au și prețuri bune, să tot alegem!

Așa că am ochit în magazine câteva chestii care mi-au făcut cu ochiul și apoi le-am căutat pe site-ul makeup.shop.ro. Și… le-am primit cadou! Păi, da, ai să spui acum! Te cred și eu…dacă tu le-ai primit cadou, îți convine să ții teoria chibritului! Ok, n-am plătit eu, dar asta nu înseamnă că de obicei nu o fac! (cadou de la niște persoane apropiate, să fim înțeleși 🙂 )

Așadar, primul produs de care m-am îndrăgostit este crema corectoare Blemish Balm de la Lioelle, Dollish Veil Vita.  Are o textură fină și se întinde ușor. Nu este uleioasă și nici nu-mi încarcă tenul. Deși are o nuanță mov, odată aplicată pe față, se adaptează culorii de ten. Crema asta este minunată! Acoperă, maschează, ascunde toate imperfecțiunile! Și are un factor de protecție solară SPF 25.

Și-au mai făcut loc în topul preferințelor mele, cele 2 creioane pentru conturul ochilor, de la NYX. Ambele maro. Cafe și medium brown. Sunt cremoase și nu prea. Adică sunt exact cum trebuie să fie creioanele de ochi! Le folosesc pentru conturul pleoapei superioare și puțin sub cea inferioară, spre colțul exterior al ochiului.

Alte produse de make-up cu care m-am înnoit sunt cele două farduri mono, de la NYX. Boule de gomme, cel roz și dolce, auriu. Puțin sidefate, se aplică ușor și, aplicate corect, rămân pe pleoape mult timp. Așa am renunțat eu la paletele de farduri din care foloseam doar două- trei nuanțe. Fardurile mono sunt perfecte! Îmi aleg culorile care-mi plac și nu mai păstrez inutil truse cu zeci de nuanțe de care nu mă ating!

NYX Badunkadunk este un mascara pentru volum. Deși este foarte apreciat, cred că mie nu mi se potrivește. Este pentru volum și alungire, ceea ce mi-am dorit și eu însă, din cauza aplicatorului mult prea mare, eu nu prea reușesc să mă descurc cu el. Prima încercare s-a lăsat cu un ochi negru (al meu). Nu-mi rămâne decât să învăț să-l folosesc sau să- mi cumpăr alt mascara 🙂

Despre fardul de obraz NYX- ombre blush strictly chic, pot să spun că este acel blush pe care îl voi cumpăra din nou ( după ce-l termin pe acesta). Are o parte mai deschisă la culoare, mai luminoasă. Aplicat unde trebuie, oferă luminozitate, pentru că are un efect de highlight.

Ce spui? Îți plac noile mele produse de make-up? Îți recomand și ție să-ți faci puțin timp, ca să inventariezi toate fardurile, rujurile și cei mai ai tu prin port-fard. Aruncă ce este expirat sau ce nu ți se potrivește!

Cred că o mică investiție în câteva produse de calitate, care să-ți facă plăcere atunci când le folosești, este binevenită!

Și, ca să vezi cât sunt de entuziasmată, am făcut și un video, pe care te invit să-l urmărești 🙂

Cât despre gentuța mea pentru farduri, cea maro cu buline roz despre care ți-am povestit, e și aia istorie. Acum am un portfard cochet, cu tot ce-mi trebuie pentru un machiaj așa cum îmi place!

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook, pe Instagram  și pe Youtube. Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

8 COMENTARII

  1. eu am făcut și curs pentru așa ceva și tot nu m-a prins, deși îmi doresc să mă pricep… mi se pare o lume complet imposibil de stăpânit… regina ei nu aș intenționa să fiu, dar măcar un pitic, pe acolo….

  2. Nu am incercat inca nimic de la Nyx. Oare se gasesc si in magazine? Pentru ca eu prefer sa vad culorile “live”. Fardurile alea mono arata foarte bine, m-ai facut curioasa.

  3. Ce drăguță ești, Nico! Îmi place cum a ieșit filmulețul. Să folosești cu drag produsele, ai primit o grămadă. Iar eu vreau să mărturisesc că nu mi-am mai achiziționat ceva demult tare, am ajuns la un minimalism îngrozitor, fond de ten și rim…mascara, pardon. Atât.
    Te pup!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here