Se deschide ProfiArt Cotroceni și am realizat primul meu tablou cu tehnica ”pouring art”

1

Merg aproape zilnic la Profi Art! 

Mihaela a făcut ochii mari, ușor nedumertită. Știe forte bine că am o pasiune pentru desen și pictură, dar să merg zilnic la ProfiArt parcă era prea de tot! Când i-am spus că lucrez în zonă și că drumul meu către job trece prin fața magazinului de artă și hobby, a dus mâna la inimă și a simulat un gest ca și cum ar fi răsuflat ușurată. Între noi fie vorba, eu chiar merg aproape zilnic în ProfiArt pe post de … pauză, timp pentru mine, terapie… Spune-i cum vrei, dar locul acesta plin de ustensile pentru pictură, hobby , desen, este făcut pentru mine!

Zilele trecute, prietena mea Mihaela, cea cu care organizez de mai bine de un an un club de carte, m-a rugat să îi recomand câteva ”ustensile” pentru pictură. Face tot felul de activități cu fiica ei și pictura e printre preferatele lor. M-am oferit să merg chiar eu să i le cumpăr, nu de alta, dar am realizat că, în momentul în care încep să vorbesc despre pensule, acuarele, acrilice, carton pânzat, hârtie pentru desen… sunt șanse foarte mari să NU mă opresc prea curând :). Aș vorbi despre asta minute în șir! 

Vă spun, mi-am construit o adevărată reputație de artist printre prietenii mei și cred că și oamenii de pe Instagram s-au prins că iubesc să pictez! În lunile de izolare, de anul trecut, am simțit că a venit timpul pentru o pasiune pe care am pus-o în stand-by prea mulți ani! Mă refer la tot ce înseamnă pictură, desen, culoare, acuarele și, nu în ultimul rând, la ”mica” obsesie pentru urban sketching!

Recent am aflat că ProfiArt va deschide un nou magazin de artă și hobby în București … ProfiArt Afi Cotorceni. Cum n-am putut să las momentul să treacă cu una, cu două, l-am marcat cu o pictură ! Prima mea pictură realizată cu tehnica pouring art!

Este o tehnică pe care o studiez de câteva luni. Mă fascinează pur și simplu tot ce înseamnă medium pouring și am urmărit zeci de tutoriale cu această tehnică în care sunt folosite acrilice fluide!

Am rezolvat ușor cu materialele solicitate de prietena mea însă, ce vreau să vă mai spun este că am avut ocazia să testez un kit pentru #pouringart realizat de Nancy Wood, unul dintre artiștii plastici care a experimentat ani în șir comportamentul pigmentar. Tehnica dezvoltată de Nancy Wood m-a atras foarte mult pentru că tablourile ei abstracte sunt cu adevărat speciale! Ce o diferențiază este faptul că folosește un cuțit pentru pictură care, împreună cu un catalizator, lasă pe vopseaua fluidă un aspect dantelat. Vă spun, întreg procesul este superb și de-a dreptul terapeutic!

Tabloul pe care l-am făcut prin această tehnică mi-a adus multe WOW-uri , cu toate că eram la prima experiență cu tehnica pouring art.

Kit-ul pe care l-am folosit m-a ajutat enorm, trebuie să mărturisesc! Pe lângă tubul generos de medium și de catalizator, kit-ul mai conține un cod de acces către un tutorial video realizat de Nancy Wood. Acolo am găsit toate informațiile de care am avut nevoie pentru a mă lămuri ce pași trebuie să urmez în crearea pigmenților, dar și cu privire la tehnica propriu-zisă.

Recunosc, am avut mari emoții și mi-a cam tremurat mâna când am mângâiat vopseaua cu cuțitul. Sunt necesare mișcări delicate, dar controlate, dacă ai în minte un anumit model.

Am ”înmuiat” cuțitul în catalizator și l-am plimbat peste vopsea. Iată rezultatul:

Dar de ce am început să pictez cu atâta pasiune?

Da, pictez, desenez, mângâlesc orice pe petice de hârtie, pe șervețele, în spațiile goale de prin agende! Simt o sete teribilă de a da glas acestui ”ceva” care  mă mistuie ca un foc interior! E ”ceva” ce a dormit în mine toată viața, ca un Smaug (dragonul din Hobbitul care dormea de sute de ani 🙂 ). Exprimarea aceasta artistică , drumul pe care am apucat este Smaug al meu, care a dormit prea mulți ani și care, de-abia acum, își întărește aripile! Culmea este că, cu fiecare pată de culoare sau formă hașurată, simt că eu însămi reușesc să zbor!

Magazinul ProfiArt Afi Cotroceni este cel de-al șaselea magazin ProfiArt din București, în care găsești tot ce ai nevoie pentru a-ți pune în practică proiectele creative: produse pentru caligrafie, desen, pictură în acuarelă, acrilic sau ulei, obiecte de mdf ce pot fi decorate într-o multitudine de tehnici, picturi pe numere, produse pentru pouring art, culori pentru textile, sticlă și culori multisuprafețe pentru decorațiuni de interior, culori pentru copii, dar și produse pentru hobby-uri creative.

ProfiArt este o companie românească, cu un istoric de 21 de ani pe piață și, o dată cu deschiderea celui de-al șaselea magazin în București, devine cel mai mare lanț de magazine de artă și hobby din Capitală. Dacă nu ajungi într-unul din magazinele lor, poti comanda și online, pe www.profiart.ro.

Așadar, ne vedem în ProfiArt!

Dacă sunteți curioși cum am folosit kit-ul de pouring art de la ProfiArt, vă aștept pe Instagram unde am postat filmul cu întregul proces. //www.instagram.com/p/CPV_KsqnQib/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here