Sărbătorim sfârșitul clasei a VI-a la Balul Britanic

0

Când vine vorba despre britanici, stil englezesc sau Londra, eu mă gândesc imediat la Kate. Știi tu, Kate, ducesa de Cambridge, soția prințului William al Marii Britanii.

Pentru mine, Kate este un fel de ambasadoare a eleganței, ce calcă pe urmele prințesei Diana. Fie că se plimbă pe străzile londoneze sau este pe covorul roșu la o ceremonie, Kate reușește întotdeauna să surprindă atenția tuturor, de la simpli admiratori, la paparazzi sau personalități. Cred că ea reprezintă, în acest moment, imaginea eleganței britanice, în adevăratul sens al cuvântului. Mai ales că se laudă cu o garderobă plină ochi de haine de designer. Și nici nu am auzit să fi fost prinsă vreodată de picior greșit, de către criticii vestimentari.

La Kate mi-a fugit gândul când am aflat de Balul Britanic. Mi-am imaginat un eveniment de înaltă ținută, plin de rafinament și de bun gust.

În secunda în care am aflat că Balul Britanic este, de fapt, un eveniment educațional și cultural de elită, în cadrul căruia copiii cu rezultate excepționale la limba engleză sunt premiați și au parte de o experiență de neuitat, încântarea mea a atins cote maxime.

Mi-am spus că e musai să mergem! Eu, cu fiică-mea, cu Diana. Ea este înnebunită numai când aude cuvântul ”britanic”. Îi plac pantofii Oxford, sacourile cadrilate, ideea de ceai de la ora 5, Harry Potter şi Sherlock Holmes. Cred că e fana numărul unu a modului de viață britanic și este atrasă de tot ce provine de acolo!

Cea de-a șasea ediție a Balului Britanic va avea loc în gradina Hotelului Caro din București, pe 9 iunie 2017. Cu o tradiție renumită printre evenimentele cu miză profundă pentru educația și viitorul copiilor din România, Balul Britanic este organizat de International House Bucharest și English Kids Academy.

Acest eveniment beneficiază de Casei Regale a Marii Britanii, care trimite, an de an, Mesajul Reginei Marii Britanii Elisabeta a II-a, dedicat copiilor și părinților prezenți la eveniment.

Ca orice bal important, Balul Britanic va avea și o puternică miză caritabilă. Suma strânsă din taxa de participare fiind direcționată către Asociația M.A.M.E care ajută copiii bolnavi sau din familii defavorizate.

Sunt sigură că Diana va avea ocazia să socializeze cu elevii English Kids Academy. Elevii din clasele II – XII de la Englisk Kids Academy şi elevii premiaţi în cadrul concursului gratuit de engleză Fonix vor sărbători cu această ocazie sfârşitul anului şcolar

Copiii vor purta costume de epocă și se vor bucura de premii, surprize și concerte.

Balul Britanic este orientat spre mai multe direcții:

  • susține și promovează învățământul de calitate;
  • promovează valorile în societatea românească;
  • premiază elevii cu cele mai bune rezultate la engleză pe parcursul unui an academic, susținând motivația acestora de a continua studiul limbii engleze;
  • donează fonduri pentru importante cauze caritabile;
  • găzduiește un program cultural complex, incluzând reprezentațiile artistice ale copiilor prezenți la eveniment, dar și pe cele ale unor artiști cunoscuți.

An de an, evenimentul adună aproximativ 700 de invitați: copii ai unor prestigioase școli din București, cursanți ai English Kids Academy, părinți, profesori, directori ai instituțiilor de învățământ premiate, înalți demnitari și reprezentanți marcanți din domeniul educației.

Noi ne-am trecut în agendă data de 9 iunie. Deja ne gândim la ținutele pe care le vom purta la eveniment! Evident, inspirate de stilul lui Kate.
În fiecare an, la finalul școlii, eu cu fiică-mea avem un obicei. Fie că mergem la un restaurant, la o terasă, la o piesă de teatru și apoi la o înghețată… Facem ceva ca să marcăm sfârșitul unei etape din viața ei. De fapt, din viața noastră. Nu este vorba de rezultatele pe care ea le-a obținut pe percursul anului școlar.
Doar ne bucurăm împreună. Ne bucurăm pentru un an în care ea a învățat lucruri noi, a avut experiențe interesante și a crescut. Iar Balul Britanic este o ocazie potrivită pentru a sărbători finalul clasei a VI-a, nu crezi?

Te invit să urmărești un filmuleț simpatic, care surprinde atmosfera balului. Să știi că am o curiozitate. Ce faceți voi la finalul școlii? Obișnuiți să sărbătoriți, sau este o zi oarecare?

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram.  Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here