Să-ți spun o poveste scrisă pe … piele

0

Dacă mi-ar fi spus cineva că într-o bună zi voi fi o mare admiratoare a unui… săpun, n-aș fi crezut una ca asta! Ba chiar i-aș fi râs în nas!

Săpunurile îmi usucă pielea și punct! îmi spuneam mereu. Și din motivul ăsta n-am cumpărat vreodată săpun!

I-am pus eticheta și am încheiat subiectul. Am băgat toate săpunurile în categoria ”nu vreau să aud pentru că îmi usucă pielea”. Și așa, cu o listă de prejudecăți, am ajuns pană în luna ianuarie a lui 2017.

Atunci am primit o gentuță cu 3 cutiuțe care, mărturisesc, m-au atras! Eram mai ceva ca un copil, atunci când primește un cadou. Abia așteptam să deschid cutiile alea mici, gingașe și elegante. Aveau un design minimalist, simplu, pe fundal alb sau negru. Alb, negru și nude. Asta e o combinație foarte atrăgătoare și incitantă pentru mine. Așa văd eu minimalismul, un stil curat, clar, cu un impact puternic.

Un impact puternic asupra mea, femeie trecută de 30 de ani, au avut și cutiuțele alea mici, pe care le primisem în dar. Eram curioasă și n-am mai așteptat să ajung acasă să le deschid. Imediat ce am urcat în mașină, am adulmecat una dintre micile tentații. Avea miros de levănțică. Îmbrăca discret, un săpun!

Frivolități de muiere, ai să spui, nu-i așa?

Ei, află că lucrurile stau cu totul altfel! Pentru că, săpunurile despre care vorbesc, mi-au dărâmat prejudecățile. Și spun asta cu convingere, la două luni după ce am folosit deja săpunurile Skin Novels.

Le-am folosit aproape zilnic pe față, deși am tenul uscat. M-am documentat temeinic, mi-am făcut temele înainte și am aflat niște lucruri absolut minunate despre ele. Astfel am căpătat încredere și am îndrăznit să le dau o șansă!

Săpunurile Skin Novels au o poveste. Și, în contact cu pielea, fiecare dintre ele spune o poveste.

De când le folosesc, mă gândesc la asta. Ce poveste ar putea spune oare, pielea mea? Pielea să vorbească, să păstreze amintiri? La ce s-or fi gândit oamenii care au lansat conceptul Skin Novels?

Și,uite-așa, am descoperit că pielea mea are o poveste. Și încă una foarte frumoasă!

Este o poveste despre un copil cu ochii mari, cu pielea arsă de soare, cu tălpile murdare de țărână. Un copil întins la soare, care caută nori ce se aseamănă cu vreun animal din gospodăria buncii. O fetiță care aleargă desculță prin iarbă, în căutarea unei buburuze.

Apoi, fetița de odinioară își privește fața în oglindă. Are deja 17 ani și își privește trăsăturile. Își privește fața palidă, cu pomeții gingași și buzele crăpate. Sunt zile în care e supărată din cauza unui coș apărut neanunțat, pe frunte.

Anii trec și fetița cu obrajii arși de soare se pregătește să devină mamă. Își privește pântecele în fiecare seară și îl mângâie. Știe că mângâierea ei ajunge la copilul ce crește sub pielea întinsă și catifelată.

Nicicând n-am avut o piele mai sănătoasă ca atunci când mă pregăteam să devin mamă, îmi spun adeseori!

Nu știu dacă grija pentru pielea mea venea din dorința de a reveni la o piele fără urme, după ce voi fi devenit mamă, sau era modul prin care îmi mângâiam copilul!

Îmi îngrijeam cu precădere abdomenul bombat, din ce în ce mai mare și mai greu. Deși eram o tânără de 24 de ani foarte slabă, greutatea sarcinii s-a dovedit a fi copleșitoare, peste așteptările mele.

Pielea mea, părea miraculoasă! La nici 3 luni după naștere aveam pielea ca înainte de a deveni mamă. Nici o urmă, nici o imperfecțiune. Pielea mea era sănătosă și puternică!

Iar fiica mea a venit veselă și iubitoare! Mi-a adus împăcare și mângâiere!

Este o poveste pe care parcă am uitat-o în cei 12 ani de când sunt mamă. De fapt, azi realizez că a rămas întipărită în toată ființa mea!

M-am îndrăgostit iremediabil de săpunurile Skin Novels și am motive serioase!

În primul rând, săpunurile Skin Novels sunt săpunuri pur naturale, artizanale, fără parfum sintetic sau parabeni,  fără coloranți și nici conservanți chimici, fără oxizi de sulf, uleiuri minerale și nici nu sunt testate animale.

Sunt săpunuri făcute cu cel mai mare drag pentru pielea noastră!

De când am descoperit săpunurile Skin Novels pot să spun că am un ritual pe care-l respect cu sfințenie. Și asta, indiferent de săpunul pe care-l aleg, fie că este cel cu ganoderma și busuioc tropical sau cel cu aloe vera și spirulină.

De ce? Pentru că am observat beneficiile!

Îți aminești că mă plângeam de pielea uscată? Pielea mea uscată venea la pachet cu o  sensibilitate și cu un aspect lipsit de energie. Nu mai am 24 de ani, iar cu timpul am învățat să acord o atenție deosebită pielii. Asftel, din ritualul meu de îngrijire a pielii face parte săpunul Skin Novels și o perie făcută din fibre naturale.

De jumătate de an practic periajul uscat al pielii. Pentru că am constatat o îmbunătățire a aspectului pielii, m-am gândit să folosesc tehnica asta de periaj și în timpul băii, folosind unul dintre săpunurile Skin Novels.

Vreau să-ți spun că nu există alt răsfăț pentru mine, seară de seară, în afara acestui ”tratament”. Mă relaxează, iar pielea mea este mai luminoasă și hidratată!

Uite- așa am scăpat de o prejudecată și mi-am reamintit povestea scrisă pe propria-mi piele!

Povestea despre o fetiță cu obrajii arși de soare, ce a devenit într-o zi mamă!

Mama unei fetițe cu ochii migdalați și obrajii catifelați, pregătiți pentru o poveste numai a ei. O poveste minunată, ce va fi scrisă pe piele, cu dragoste și grijă!

”Să porți papioane elegante doar pentru că e joi, întotdeauna cu zâmbetul pe buze. Să renunți la conversațiile despre nimic, pentru că nimicul nu te-a satisfăcut niciodată. Înlocuiește-l cu discuțiile despre cărti și filme vechi, despre vise imposibile și despre cum imposibilul e doar o iluzie, despre infinit și tot ceea ce se poate prabuși și renaște mai apoi în jurul său. Adu-ți aminte să-i trăiești pe toți ceilalți cum te trăiești pe tine, să-i simți și să-i transformi în nemurire.

Venerează doar clipa, niciodată oamenii, trecutul sau viitorul. Privește răsaritul de pe acoperișuri uzate, între două săruturi lungi și-o înghițitură de vin și nu te teme niciodată că ar putea să se termine totul. Învață să râzi și pe interior și dacă e sa verși și lacrimi, acceptă asta ca fiind natural. Visează!” Skin Novels

În cazul în care n-ai vizitat (încă) site-ul Skin Novels te invit s-o faci și să te lași răsfățată!

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram.  Așa veți fi la curent cu toate noutățile! Și cu toate nebuniile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here