Puțin despre relațiile sănătoase și despre o pisică

0

N-avem prea mulți prieteni. Când spun prieteni, mă refer la oameni care ne știu și ne acceptă așa cum suntem, cu toate ale noastre mai puțin bune. Adevărul este că nu suntem nici noi perfecți. Nu suntem mereu pe fază și nici cei mai prezenți atunci când e cazul de o ieșire. Suntem leneși.

Cu toate astea, sunt și câțiva oameni ne cunosc cu adevărat și ne agreează 100%. Îi numărăm pe degetele de la o mână! Ei bine, ăștia sunt prietenii noștri!

Unii dintre ei au și pisci. Da, pisici. 

Spre exempu, sâmbătă seara am fost în vizită la prietenii noștri care au un motan british short hair. E un pisoi cu blana gri, elegant și rezervat. Rezervat în sensul că preferă să fie lăsat în pace, iar dacă se întâmplă asta, adoarme cu burta în sus. Știe că nimeni n-are să-i deranjeze somnul cu vreo solicitare din aia pe care oamenii le adresează pisicilor… uite bobița, caută șoricelul sau mai știu eu ce!

Adică toți cei din cameră îl iubesc și îi respectă tabieturile. Iar el ne face pe plac cu câte o tură printre picioarele noastre  sau cu câte o față din aia de… motan. 

Pisoiul ăsta ne-a învățat multe, în ultimele luni de când ne-am mai adunat cu toții la o șuetă. Cu toate că nu sunt o ”cat person” mă declar cucerită de pisicile astea cu personalitate, distinse, înțelepte. Înțelepte ca niște bufițe… nu știu de unde am aflat eu cum că bufnțele ar fi înțelepte 🙂

Așadar, dacă am fi cu toții ca motanul prietenilor noștri, cred că am fi foarte fericiți ! 

Adevărul este că, pe lângă o stare de sănătate bună, pentru o viață împlinită și trăită cu sens e esențial să ai relații frumoase. Iar ca să spunem despre o relație că este frumoasă nu trebuie să fim neapărat prieteni la cataramă, BFF, frați de sânge, nu trebuie să ne vedem zilnic, să ne căutăm prin frgidere, să purtăm convesații interminabile la telefon despre capra vecinului :))

Important e să ne respectăm unul pe celălalt, fără răutăți și intenții ascunse, să nu ne ”taxăm” pentru cele mai mărunte nimicuri și, poate cel mai important lucru… să nu ne ventilăm  încotinuu (să nu-i folosim pe ceilalți ca pe un coș de gunoi în care  noi ne punem mizeriile)- așa îi intoxicăm pe oameni cu problemele noastre și, inevitabil, adios relație faină!

Și mai am câteva chestii de adăugat, despre relațiile frumoase- lucruri pe care le-am conștientizat mai bine privind cum toarce motanul menționat mai sus, dar și învățate pe propria piele…

În relațiile frumoase oamenii se întâlnesc la mijlocul drumului și se bucură de prezența celuilalt!

În relațiile frumoase se simte entuziasm și energie din aia care te crește.

Iar dacă simți că energia dintr-o relație nu te hrănește, închide politicos ușa și treci mai departe.  

Cam atât despre acest subiect azi. Motanul e bine, doarme la cald 🙂

Articolul precedent“Terapia” care nu e terapie
Articolul următorPlătesc sau nu plătesc factura?
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here