Prevenția salvează vieți. Sănătatea la un click distanță, prin aplicația DocBook

4

O amintire neplăcută legată de o boală apărută din senin, a cuiva din familie sau a unei cunoștințe, avem cu toții. Chiar zilele trecute am stat la povești cu o bună prietenă. Din vorbă în vorbă a ajuns să-mi povestească cu durere despre mama ei. Aceasta a plecat mult prea repede de lângă ea, în urmă cu 8 ani. Fără să fi fost vreodată la medic, fără să se fi plâns că ar fi suferit de ceva. Apoi, în nici două luni de la diagnosticare, s-a prăpădit.

Aproape zilnic auzim astfel de povești dramatice în jurul nostru. Din nefericire, oameni tot mai tineri sunt loviți de boli ale căror nume ți se face și groază să le pronunți.

fluture, zbor, cusca

Trist este că mulți dintre noi nici măcar n-am fost crescuți în spiritul controalelor medicale de rutină și a analizelor anuale. Dimpotrivă. Analizele de sânge, ecografiile, controalele ginecologice, oftalmologice sau de orice fel, aproape că erau considerate un lux.

Am trait după principiul ”nu mă doare, nu am de ce să merg la medic”. N-am fost învățați să privim sănătatea ca pe o investiție, ci am privit-o ca pe o cheltuială. Ești de acord cu mine?

Mai ales în ultimii ani, am înțeles și eu cât sunt de importante aceste controale medicale periodice. Știu că este datoria mea să- mi învăț fiica să judece corect pe viitor, atunci când va veni vorba despre starea ei de sănătate.

Dacă ar fi după mine, i-aș face o reclamă mare și strălucitoare…sănătății. I-aș face reclamă mai ceva ca celui mai tare brand de pe piață și aș încerca să o transform în cel mai cool și la modă lucru, accesoriu, gadget sau orice altceva la modă.

În perioada 5-12 februarie se derulează campania ”Prevenția salvează vieți”. Este o campanie de conștiențizare asupra importanței controalelor și analizelor regulate, chiar dacă nu există niciun simptom în organism. Această campanie este inițiată de DocBook, prima aplicație de programări online la doctor.

docbookȘi tu te poți programa la un control de rutină chiar acum, prin aplicația DocBook direct de pe telefon, de pe tabletă sau laptop. Aplicația poate fi găsită atât în Google Play cât și în App Store și se utilizează foarte simplu. După ce instalezi DocBook, poți căuta un doctor în funcție de localitate, de specialitate, stabilești data și ora care îți sunt convenabile mergi la programare. În DocBook vei gasi cei mai buni medici, la care vei putea face o programare online, doar prin câteva click-uri.

De o vreme sunt tot mai interesată să aflu cât mai multe informații despre vaccinarea împotriva virusului HPV. Știu că, la un moment dat (și asta în viitorul apropiat), va trebui să abordez această problemă cu fiica mea.

La nivel mondial, vaccinul HPV administrat fetelor cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani poate avea o rată de succes de peste 90% în prevenirea infecției. Cu toate astea, trecând prin filtrul personal, decizia privind vaccinarea este foarte dificilă și greu de luat.

Mărturisesc că subiectul mă depășește și mă înspăimântă totodată. Din acest motiv, am solicitat sprijinul domnului Dr. Iosif Niculescu, Medic Primar la Mediplus Company, una dintre clinicile înregistrate în DocBook, pentru a-mi lămuri câteva lucruri cu privire la vaccinarea împotriva HPV.

Iată răspunsurile specialistului:

Momentul potrivit pentru a le vorbi fiicelor noastre despre HPV, virusul care se face vinovat de cele mai multe cazuri de cancer cervical, la nivel mondial, este  venirea primei menstruații. Acesta reprezintă totodată și timpul potrivit pentru a aborda discuții mai ample legate de educația sexuală.

Decizia pentru vaccinarea împotriva HPV ar trebui să aparțină, în mai mare măsură părinților, decât adolescentei.

Cât privește traseul de urmat în situația în care se ia decizia vaccinării împotriva virusului HPV,  primul pas este să ne adresăm medicului de familie, respectiv medicului ginecolog; se va purta ulterior o discuție cu adolescenta și cu familia, se va face anamneza vaccinărilor, a alergiilor și vor fi explicate momentele de vaccinare.

La întrebarea ”care este opinia dvs. cu privire la riscurile vaccinării împotriva virusului HPV?”, răspunsul primit este că ”eventualele riscuri sunt mult mai mici decât avantajele”.

Cu privire la costurile acestui vaccin, se pare că acestea nu sunt mici. Poate că aici ar trebui să ne amintim răspunsul la întrebarea de mai sus.

„Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc unde va trebui să trăieşti.”

– Jim Rohn- speaker motivațional

Articolul precedentDoza de stil. E simplu să fii șic!
Articolul următorVrei să-ți faci contul de Instagram… iubibil?
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Adevărul e că tare greu e de luat o decizie în privința unui vaccin când e vorba de copiii tăi.
    Dar e mult mai bine să previi decât să tratezi. Și eu aș pune sănătatea pe cel mai înalt podium, iar această campanie mi se pare foarte bună.

    • Legat de vaccinare, cred ca suntem cu totii tematori. Eu am vaccinat-o pe fiica mea si am convingerea ca am procedat bine. Te imbratisez, Laura!

  2. Un parinte care alege sa vaccineze, alege pentru ca isi iubeste copilul si pentru ca e convins ca face un bine. Un parinte care alege sa nu vaccineze, alege asa pentru ca isi iubeste copilul si pentru ca e convins ca face bine.
    Mai intai de toate, eu zic sa ne informam bine si despre riscuri si despre avantaje. //youtu.be/_TewLpt5xzc?t=6

    • Intr-adevar, Corina! Fiecare parinte face ce considera ca este bun si corect pentru copilul sau. Si asa cum spui si tu, informarea este esentiala, mai ales cand vine vorba de sanatate. Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here