Preocupări pentru o lume interioară bogată- recomandări de carte, muzică, filme

0

Apasă play și apoi poți să citești 🙂

Nu de puține ori mi- am spus în ultima lună… dacă m-aș asculta, m-aș înțelege! Spre exemplu, acum vreo două seri, la duș, în loc să fredonez ultimul hit pe care l-am auzit pe Tik- Tok când am tras cu urechea la Diana, puștoaica mea, m-am trezit spunându-mi cuvintele de mai sus, cu mare convingere!

”Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege” este, de fapt, titlul unei cărți scrise de Jaques Salome (psihosociolog, scriitor) o carte pe care o tot zăresc cu colțul ochiului când mă ridic dimineața din pat. 

Iar dacă mă întrebi pe mine, este și răspunsul potrivit la multe dintre întrebările pe care mi le pun în momentele mele de introspecție.

Mărturisesc, eu nu m-am transformat în perioada asta în vreo Marie Kondo și nici nu mi-am luat șifonierul la puricat! Nu mi-am făcut niciun detox în garderobă pentru că n-am simțit nevoia să fac lucrul acesta. Fără nicio urmă de modestie, vă spun că nici n-am de gând să-mi dau de lucru cu hainele din șifonier, pentru că știu prea bine ce este acolo! 🙂 Am obiceiul sănătos de la mama de a păstra și cumpăra numai haine care îmi plac și îmi vin.  

Nu am învățat 3 limbi străine cât am stat în izolare și nici nu m-am transformat în instructor de tai- chi (deși, între noi fie vorba, am toate șansele să devin 🙂 )

Ideea este că m-am ținut cu picioarele pe pământ, uneori și cu capul în nori, fix așa cum îmi place mie și am încercat, în tot acest timp, să îmi fac curățenie în gânduri, planuri, relații, preocupări. M-am ascultat, mi-am ascultat intuiția și am dat glas pasiunilor mele.

În afara orelor în care am stat cu nasul în laptop și mi-am văzut de task-urile de la job, mi-am condimentat timpul liber, cu câte ceva frumos. Am pictat, deși nu am nici măcar o urmă de talent. Am dansat și am ascultat muzică. Din când în când, am citit. Am umplut o agendă cu idei creative  și am desenat, din loc în loc, câte o floare. Mi-am exersat caligrafia pe pagini întregi și am descoperit cel mai frumos verde într-un set de acuarele. Am pictat o ramură de eucalipt și o frunză de monstera. Ba chiar am pictat și un ”tablou”! 

Las aici câteva titluri de cărți și filme care mi-au ținut mie companie, plus un playlist pe care să-l asculți și tu la cafea.

Toate testate, ascultate, răsfoite și apreciate la maxim!

Cărți

 1. Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege, Jaques Salome
 2. Pe Pământ suntem strălucitori o clipă- Ocean Vong
 3. Mănâncă, Roagă-te , iubește- Elizabeth Gilbert
 4. Cum sa eliberezi artistul din tine- Julia Cameron 
 5. Cum să traversezi un curcubeu, Daniela Andreescu
 6. Inimi cicatrizate, Max Blecher
 7. Poveste despre dragoste și întuneric, Amos Oz
 8. Intoarcere în secolul 21, Ioana Pârvulescu
 9. Războiul nu are chip de femeie, Svetlana Alexievici
 10. Un gentleman la Moscova, Amor Towles

Filme

 1. Breathe ( cu Andrew Garfield  din ”Fară armă în linia întâi” și Diana Cavendish din ”The Crown”)
 2. Call me by your name
 3. Carrie Pilby (cu Bel Powley)
 4. Into the Wild
 5. Unorthodox
 6. All the Bright Places
 7. Mudbound
 8.  Viață privată
 9. Dark

Dacă ai ajuns până aici, atunci te aștept pe Insta, să ne cunoaștem mai bine @mamapetoc 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here