Paris și ceva roșu #dozadestil

2

Azi sunt sub influența roșului.

În clasa a IX-a am purtat o rochie roșie. A fost primul și ultimul lucru roșu pe care l-am pus vreodată pe mine până pe la 30 de ani. Era o rochie din catifea roșie, midi, amplă, cu decolteu bărcuță și mâneci trei sferturi cu terminații din dantelă neagră. Sora mea tocmai absolvise primul ei curs de croitorie și intuiesc că-și dăduse examenul final cu rochia aia.

Cert este că, puștoaica aia slăbăboagă de nici 15 ani, a fost în centrul atenției tuturor colegilor și profesorilor de la acel bal al bobocilor, organizat la un liceu oarecare, într-un oarecare oraș din nordul Moldovei. Atenție și admirație pe care nu era pregătită să le primească sau măcar să le înțeleagă.

În seara aia, adolescenta slăbănoagă și înaltă a simțit pe propria piele puterea acestei culori. De atunci, n-a mai vrut să o păstreze în viața ei și a refuzat să mai poarte ”ceva roșu”.

Roșul nu și-a găsit loc în garderoba mea. Asta până de curând :).

Am refuzat mulți ani să probez rochii roșii, bluze, cardigane și orice era roșu. Mi-am închipuit că roșul ”nu mă prinde” și nu mă avantajează. Cu timpul, am ajuns să cred cu convingere lucrul ăsta!

sotia din paris, carte

Noroc cu vârsta și cu Parisul. Exact așa, cu vârsta și Parisul, ai citit bine :). După 30 de ani am început să văd viața și tot ce mă înconjoară, cu alți ochi. Mi-am dat timp, m-am cunoscut mai bine. Am îndrăznit să fiu curioasă și nu mi-am mai refuzat micile plăceri. Așa am aflat că un city- break la Paris te poate transforma.

cred că Parisul are puterea să transforme o femeie, chiar și peste noapte!

O singură amintire despre Paris mă determină azi să îndrăznesc să port roșu. Să îmi iau o carte despre Paris, să-mi pun o eșarfă roșie și să-mi beau cafeaua într-o cafenea cu aer boem, din Micul Paris.

Pe mine, femeia de azi, puterea cromatică a roșului mă fascinează. E ca și cum văd viața în nuanțe de roșu… este delicat și oarecum tragic. Am învățat să am răbdare, să-mi îngădui să observ lumea, să mă deschid emoțiilor de orice fel, până și acelor emoții provocate în mod atât subtil, de o culoare.

Așa că, te provoc la ”ceva roșu”!

Un pahar de vin, o eșarfă, o broșă, o geantă, o pereche de pantofi. Pune pe tine ceva roșu și ieși la plimbare. Fă-ți mici plăceri… flori roșii, un ruj roșu și, de ce nu, lenjerie roșie.

Eu am ales ”ceva roșu” sub forma unei eșarfe. Combinația aceasta, eșarfă roșie purtată la o bluză cu dungi, îmi pare ținuta perfectă pentru cineva căruia îi place joaca de-a Parisul.

Dacă îți plac ideile mele, mă găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest 🙂

2 COMENTARII

  1. Awww ce drăguț <3 dacă tot ne provoci, eu aleg varianta de buze roșii, cu care să sorb încetișor un vin roșu 😀 singura mea piesă de îmbrăcăminte în această culoare este un pulover pe gât, de curând achiziționat. Și desigur, să nu uităm unghiile roșii pe care le admir chiar în timp ce tastez acest mesaj :))

    • Ioana, cum am putut sa uit tocmai de unghiile rosii? Ai mare dreptate, le trecem pe lista. Multumesc pentru vizita si ma bucur ca iti place ideea mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here