Endless dilemma? Nu am cu ce să mă îmbrac!

0

Vara a  rămas doar o amintire frumoasă, presărată cu fotografii la malul mării şi cu deliciul zilelor pierdute pe un şezlong, la soare.

Ce simplu era să aleg o fustă vaporoasă şi un top lejer, în care mă simţeam minunat!

Acum, frunzele ruginii şi ploile reci ne anunţă că a sosit toamna. Şi totuşi, sandalele mele încă stau cuminţi lângă uşă, parcă aşteptând să fie încălţate!

Şi aşa, cu timpul, trebuie să trec şi eu de la hainele de vară, la cele mai groase, iar asta îmi dă mari bătăi de cap… În fiecare an, când fac tranziţia de la garderoba de vară la cea de toamnă- iarnă,  realizez că hainele cumpărate în anii trecuţi nu- mi  mai vin sau nu- mi mai plac… şi chiar mă întreb “Cum de mi-am putut cumpăra asemenea monstruozitate?

Eu una, am o mare problemă legată de acest subiect. Îmi scot treptat hainele groase şi am zile în care nu mai ies dintr- un pulover sau dintr- o pereche de jeanşi.

Mai ales în zilele ploioase, când nu am niciun chef să răscolesc după haine, să le combin sau să caut să mă avantajeze.  Şi asta e o dilemă pe care eu nu reuşesc să o rezolv de ani buni, care, trebuie să recunosc, îmi influenţează negativ buna dispoziţie şi chiar  încrederea în mine.

Am observat că nu sunt singura în această situaţie, mai sunt şi alte femei în asentiment cu mine. Dar eu m-am hotărât să fac anul acesta ceva, să fac o schimbare în şifonier şi, implicit, în viaţa mea!

În primul rând, am să port haine colorate!

În ultimii ani am tot gravitat în jurul hainelor întunecate, spre nuanţe mai atenuate, atunci când vine toamna, dar,  cu timpul, am învăţat că nu trebuie să evit cu totul hainele colorate.

M- am tot gândit cum să fac ca trecerea la hainele de toamnă să fie mai plăcută, iar o idee bună ar fi să păstrez o piesă de îmbrăcăminte de vară, pe care să o folosesc şi în sezonul acesta.  Iar dacă tot am achiziţionat vara trecută tricouri şi topuri colorate, le- aş putea purta sub un cardigan, o cămaşă  sau pe sub un sacou la modă.

“Creeaza-ti propriul stil …fă-l să fie unic pentru tine, dar identificabil pentru altii.”

Apoi, cred că garderoba mea trebuie să fie compusă din haine de bună calitate, care să arate bine şi să fie adaptabilă la orice schimbare de vreme. Iar primul pas către această mare realizare 🙂 este CURĂŢENIA.

În primul rând, pentru că am certitudinea că nu sunt singura femeie care are hainele înghesuite pe umeraşe, în şifonier, încât nici nu le mai poate mişca.

Habar nu am ce lucruri zac acolo, pentru că hainele mele chiar zac, sufocate, fiindcă eu nu am curaj să le scot la lumină. Am lucruri pe care nu le mai port de mulţi ani sau pe care nici nu le- am îmbrăcat vreodată.

Şi acumularea asta de haine care nu se asortează unele cu altele,  mă determină să spun în fiecare dimineaţă…“Nu am cu ce să mă îmbrac!”

Dar m-am hotărât. Voi dona lucrurile pe care nu le- am purtat iar hainele vechi, care încă sunt în stare bună, am să le transform. Am aflat eu că o broşă supradimensionată poate transforma aproape orice într- o  haină şic 🙂

closet-912694_1280

Iar, după această etapă, sper să îmi definesc mai bine stilul, pentru că, după cum spunea Nina Garcia (fashion journalist):

Stilul este ca un muşchi: trebuie să-l exersezi regulat, altfel îl pierzi”.

Şi am să optez pentru haine confortabile, de bună calitate, elegante şi pentru accesorii eye- catching. Am să caut să dau viaţă rochiilor cu câte o curea drăguţă şi am să optez, din când în când, pentru o eșarfă de mătase colorată, despre care se ştie că aduce întotdeauna un acent elegant, indiferent de vreme.

Sfaturi despre ce se poartă, nu mă pricep să dau, însă eu am găsit persoane care sunt în măsură să mă îndrume, iar sfaturile lor îmi sunt cu adevărat folositoare, motiv pentru care îţi recomand şi ţie articolul următor, ca sursă de inspiraţie stilistică.  piesele-indispensabile-ale-toamnei-2015

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here