Muzica, speranță și terapie pentru copiii bolnavi. Susțin ”Sunet pentru sănătatea copiilor”!

16

În ziua în care Ema, o fetiță de doar patru ani, a început să aibă dureri de burtă și vărsături, mama ei s-a simțit dezarmată. Durerea fetiței, proaspăt diagnosticată cu astm bronșic, o mistuia și pe ea.

Toate nopțile nedormite din ultimele luni, toată lupta pe care a dus-o pentru a-și ajuta copilul,  își arătau deja urmele pe fața tinerei mame.

Starea fetiței firave, cu privirea chinuită de durere, era un nou motiv de îngrijorare. De data aceasta, simptomele micuței arătau o boală infecțioasă, confirmată și la camera de gradă.

Pentru stabilirea unui diagnostic clar și începerea unui tratament, se impunea izolarea obligatorie în spital, în secția de boli infecțioase.

Izolarea obligatorie în spital”… cuvintele medicului de gardă se tot repetau în mintea mamei. Acest lucru însemna începutul unei perioade grele pentru amândouă: fiică și mamă.

Era o după-amiază caniculară, la sfârșitul lui iulie. În salon, din patru paturi, două erau deja ocupate. Două mămici la fel de tinere, un băiețel de un an și o fetită care părea puțin mai mare. Mămicile stăteau chircite pe pat, la picioarele copiilor. Era o liniște apăsătoare.

Doar băiețelul, care scâncea din când în când, din cauza branulei de la picior, reușea să rupă tăcerea. Până spre seară, se ocupase și ultimul pat din salon. O fetiță care străngea la piept o păpușă, însoțită de mama ei, care nu-și putea ascunde lacrimile.

În saloane, se auzeau numai plânsetele copiilor și glasurile rugătoare ale mamelor. Din când în când, vocea asistentei de gardă care încerca să linișească câte un copil, în timp ce îi administra tratamentul, răsuna în liniștea apăsătoare.

Diminețile erau mai animate: copiii alergau prin saloane și dădeau semne că starea lor de sănătate s-a ameliorat. Însă tratamentul era de lungă durată. După prânz, liniștea apăsătoare avea să invadeze din nou încăperile și să apese sufletele închise acolo.

Noaptea era cel mai greu. Cei mici plângeau iar mamele, disperate, căutau orice mijloc prin care să-i liniștească. Îi plimbau în brațe prin salon, într-un du-te vino continuu între pat și fereastră. Nici jucăriile sau cărticelele colorate, nici rugămințile mămicilor, nici promisiunea că a doua zi vor merge acasă, părea să nu-i mai liniștească.

Veronica, Veronica, fată bună și cuminte…” este refrenul care s-a auzit din telefonul unei mămici.

Muzica are un impact emoțional uriaș asupra oamenilor. Să cânte sau să asculte muzică este ceva mult mai mult decât o simplă distracție… Este ceva asemănător unei înălțări spirituale care menține sau redă sănătatea minții dar și a corpului.

Plânsetele au încetat, parcă oprite la comandă. Glasul cald al fetiței care cânta, a adus în salon, o rază de speranță. Tinerele mame zâmbeau iar copiii ascultau, parcă fermecați.

Acesta este un scenariu pe care multe mămici îl cunosc, din păcate.

Să aibă un copil sănătos este singurul lucru pe care și-l dorește orice părinte.

Știm cu toții care este situația spitalelor de la noi și cum sunt condițiile din secțiile de pediatrie, și nu numai. În majoritatea spitalelor din România nu există un spațiu de joacă sau o încăpere în care copiii internați să deruleze activități specifice vârstei lor.

Copiii bolnavi luptă în spital cu boala! copii bolnavi nu trebuie să lupte cu singurătatea și cu nepăsarea!

Cum ar fi dacă în saloanele de copii s-ar auzi muzică sau povești ?

Cum ar fi dacă în spitale, copiii bolnavi ar putea să asculte cd-uri cu informații interesante?

Acest lucru ar aduce o rază de speranță și un zâmbet pe fețele copiilor internați în spitale!

Meloterapia, cunoscută în întreaga lume ca și ”terapia prin muzică”, face adevărate miracole. Copiii internați, despărțiți de familie, copiii suferinzi de boli grave sau chiar de depresii, pot lupta mai ușor cu boala, prin meloterapie!

Să știți că împreună putem aduce muzica mai aproape de copiii internați! Le putem aduce o speranță și un zâmbet!

Și eu, și tu, putem face acest lucru posibil!

De aceea, vreau să afli mai multe despre Campionatul de Bine. Prin intermediul acestui Campionat, se acordă Bursa Binelui, ce încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg.

Printre finaliștii Campionatului de Bine, se află și proiectul “Sunet pentru sănătatea copiilor” derulat de LEFA- Life Education for All.  LEFA s-a infiintat în luna octombrie 2014 din necesitatea unui vis care se cerea împlinit.

Visul este ca noi și copiii noștri să trăim într-o lume mai bună. Și pentru că lumea este formată din fiecare dintre noi, contribuția fiecăruia este esențială!”

În cadrul proiectului “Sunet pentru sănătatea copiilor”  vor fi dotate toate saloanele de copii bolnavi cronic din 4 spitale regionale din țară, cu audioteci, pentru accesul copiilor la meloterapie.

Care este scopul proiectului  “Sunet pentru sănătatea copiilor”?

Prin acest proiect, aproximativ 10.000 de copii internați anual, vor putea asculta povești, prin intermediul cd-urilor cu conținut educativ vor recupera într-o oarecare masură  orele de la școală, vor avea acces la meloterapie sau vor putea, pur și simplu să asculte muzică bună.

Fiecare salon va fi dotat cu câte 1 audioplayer, căști și cd-uri cu povești pentru copii, muzică pentru copii, muzică  clasică  și terapeutică  cât si cu cd-uri cu conținut educațional.

Ce motiv mai bun ne trebuie ca să ne implicăm? Cu o contribuție minimă putem face minuni, putem aduce bucurie în sufletele copiilor care luptă cu boala!

Tot ce trebuie să faci este să donezi! Poți dona orice sumă, începând cu 5 lei! Susține și tu această cauză, a copiilor bolnavi care au nevoie de alinare. Copiii spitalizați au nevoie de muzică, pentru a le aduce speranță!  Au nevoie de muzică, ca terapie! Au nevoie de muzică pentru a fi mai veseli, mai optimiști și mai încrezători!

Copiii ca și micuța Ema din povestea noastră, al cărei caz este real, vor avea o șansă în plus la vindecare, prin muzică!

Donează și tu pentru proiectul ”Sunet pentru sănătatea copiilor” 

Campionatul de Bine este o competiție pentru atragerea de donații adresată ONG-urilor din România, găzduită, organizată și implementată de Bursa Binelui.

Premiile constau în dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante în Campionat, în limita a 5000 de euro, fiind recompensate primele trei proiecte care reușesc să adune cele mai multe donații individuale x număr de donatori unici.

Bursa Binelui este singura platforma online care permite donațiile fără comisoane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision. Platforma de donații necomisionabile este dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.

Fii parte a bucuriei lor! Donează și tu pentru dotarea spitalelor de copii cu audioteci!

#campionatuldebine #bursabinelui #sunetpentrusanatateacopiilor #donează #sustin

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram.  Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

Keep on sharing!

foto Pexels, Pixabay

16 COMENTARII

  1. am intrat acum pe bursa binelui si crede-ma, as dona pentru fiecare proiect! pentru ca fiecare e o poveste, fiecare ajuta pe cineva. parca tot proiectele de sanatate imi atrag atentia pentru ca, asa cum ai zis si tu, spitalele din romania au ajuns in paragina, mai ales cele pediatrice, acolo unde sunt, sunt de groaza, nu-ti vine sa duci copilul in ele…

    • Te înțleg, Ella! De asta trebuie să schimbam noi ceva, pentru copiii care sunt spitalizati şi nu au nici o bucurie! Multumesc pentru sprijin!

  2. Foarte interesant initiativa. O singura data am fost internata in spital in urma unui accident rutier in clasa a 4a, si chiar si atunci era jale in spital. Copii au nevoie de putina veselie in mediul acela greoi.

    • Într-adevăr, Raluca, cu toții am avut experiențe de acest gen. Și da, trebuie să facem ceva să schimbăm, măcar cu puțin, mediul acela greoi!

  3. Este greu pentru un adult să stea în spital, mai ales în condițiile din spitalele noastre. Nici nu vreau să mă gândesc cât de greu este pentru un copil. Un proiect frumos, care merită susținut și sper să reușească să îți atingă obiectivele propuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here