Mintea alergătorului de cursă lungă- povești care salvează. Cumpară un autograf pentru Bine!

0

„Atunci când alergi de la un capăt al lumii la altul în curse extreme precum Sahara Marathon, Marathon des Sables sau in cursa CaliVita 7 Deserts, ajungi să te cunosti, să iți aflii limitele, să iți provoci echilibrul interior. Aduni zeci de mii de kilometri pe borna interioară și milioane de trăiri.

Alergările de zeci de kilometri într-o singură zi, în condiții extreme, te forțează să îți disciplinezi corpul și mintea. Pe traseele lungi și istovitoare petreci mult timp doar tu cu gândurile tale, într-o lume în care zgomotele din exterior se estompează și faci milioane de pași pe care poate ar fi bine să nu îi numeri ca să nu îți pierzi uzul rațiunii.”

Din nefericire, foarte mulți copii rămân captivi în mintea lor, iar gesturile repetitive îi liniștesc. Acestea sunt doar două dintre simptomele copiilor cu autism, o afecțiune cerebrală care îi marginalizează de copiii normali și îi împiedică să devină independenți ca adulți dacă nu beneficiază de îndrumare terapeutică.

”Sunt o persoană care aleargă pentru bine, iar de această dată am ales cauza copiilor cu autism din centrele ATCA pentru care vreau să atrag atenția asupra izolării, care în cazul lor nu este auto-impusă, la care sunt condamnați dacă nu beneficiază de tratament. De aceea,  transform kilometrii din cursele viitoare în ore de terapie pentru aceștia.

Este un exercițiu de anduranță, dar fiecare pas pus înaintea celuilalt te duce spre linia de Finish, care pentru mine înseamnă un nou record asupra limitelor mele, iar pentru copiii cu autism o viață mai aproape de normalitate.

Vă aștept așadar la o seară de povești  despre locuri neîmblânzite, trăiri nebănuite și copii speciali.”

Andrei este sportiv, un om cu o mulțime de povești de rezistență, un om care face ce spune că face, un tată devotat al unei fetițe și … IT-ist iar atunci cand a fost rugat să ajute cauza ATCA nu doar că a acceptat imediat dar a devenit și ambasadorul cauzei: Andrei povetește pe 18 decembrie 2017 ce înseamnă să fii ultra-maratonist susținând copiii cu autism si prin evenimentul “Povești care salvează: Mintea alergătorului de cursă lungă”.

Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) vă invită la „Povești care salvează: Mintea alergătorului de cursă lungă”  al căror protagonist este ultra-maratonistul Andrei Gligor. Evenimentul caritabil, care este dedicat copiilor cu autism aflați în programe terapeutice în centrele ATCA, va avea loc pe 18 decembrie la Journey Pub, București.

În calitate de ambasador al cauzei ATCA care susține recuperarea copiilor cu autism, Andrei va povesti cât de importantă este puterea mentală a alergătorului de cursă lungă și cum  poate fi aceasta antrenată și dezvoltată pentru atingerea scopurilor personale și depășirea propriilor limite. Într-o manieră similară, terapiile cu copiii care suferă de tulburări de autism, presupun exerciții recurente pentru întărirea comportamentelor benefice pentru cei mici, fiind astfel modelate conexiunile neuronale ale acestora în vederea adaptării la mediul social de zi cu zi.

Întâlnirea cu alergătorul de anduranță își propune să inspire publicul prin împărtășirea experiențelor extreme prin care acesta a trecut până acum în proiectul său CaliVita 7Deserts. În cadrul acestuia, sportivul Andrei Gligor și-a propus să alerge la 7 din cele mai dificile curse din lume (câte una pe fiecare continent). Din 2017 până în 2019 Andrei va fi alergat aproape 2045 km, cursele începând în Namibia și terminându-se în Australia.

Pe lângă cauza ATCA, căreia i s-a alăturat în 2017, alergătorul încearcă prin acest efort personal să tragă un semnal de alarmă privind deşertificarea sudului Romaniei pentru Pădurea Copiilor.

“Viața este o călătorie frumoasă către o destinație necunoscută, cu multe suișuri și coborâșuri, cu momente de bucurie, dar și cu unele în care ți-ai dori să renunți. Și de multe ori suntem tentați să facem asta, să alegem calea mai ușoară. De multe ori ne gândim doar la noi și la ceea ce ne face pe noi fericiți. Dacă însă pentru o clipă ne scoatem pe noi din ecuație și ne gândim și la binele celorlalți, totul se schimbă.

Și atunci ne vom simți cu adevarat împliniți. În ultimii ani șapte ani am ales să pun pasiunea mea pentru alergare în beneficiul unor oameni frumoși care fac bine altor oameni frumoși. Am strâns în tot acest timp multe povești despre alergare în condiții extreme, limite, durere, bucurie, fericire, pe care vreau să le împărtășesc cu voi. Și pentru că într-adevăr călătoria contează mai mult decat destinația, nu puteam alege un loc mai potrivit decat Journey Pub.

Vă aștept luni, 18 decembrie, începând cu ora 19:00 la o călătorie în jurul lumii”, a declarat Andrei Gligor.

Intrarea la eveniment este liberă, iar persoanele prezente pot obține contra cost, cu titlu de donație, autografe ale lui Andrei Gligor si nisip din deșerturile pe unde acesta a alergat. De asemenea, se pot face donații a căror cotravaloare va fi redirecționată către programele de terapie pentru cei 139 de copii cu tulburări din spectrul autist, de care are grija ATCA. Poți găsi detaliile evenimentului accesând link-ul //www.facebook.com/events/1412328858875854/

Evenimentul este organizat de ATCA și de Andrei Gligor care este susținut oficial de sponsorul CaliVita și de revista Running Mag.

Articolul precedentIdei de cadouri pentru puştoaice cool
Articolul următorCrezi că poți să faci shopping în propriul șifonier?
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here