Mama, care-i treaba cu bărboșii?

0

M-am trezit printre bărbați bărboși!

Unii dintre ei și tatuați, alții cu piercing- uri, văd bărbați bărboși la TV, îmbrăcați în costume elegante, pe alții pe stradă, cu jeansi mulați și tricouri cu mușchi, bărboși, bărboși!

Iar numărul bărbaților amatori de barbă și mustăți este în creștere, oare de ce? Probabil că acest look îi ajută pe unii dintre ei să cunoască femei, asta putea fi o explicație.

Cu toate astea am răscolit și după explicații științifice ale acestui fenomen, că nu degeaba specialistul a studiat intens problema!

Într-un studiu, cercetatorii australieni au analizat un număr de 154 de specii de primate, pentru a vedea modul în care acestea utilizează “ornamente” pentru a ieși în evidență.

Și, acești cercetători australieni, au descoperit că primatele de sex masculin, care trăiesc în grupuri mai mari, folosesc markere vizibile pentru a semnala femelelor primate, identitate, rang, dominanță sau sex-appeal.

landscape-nature-man-person

Tot ei susțin că, acest comportament este valabil și pentru oameni, iar bărbile, mustățile și tatuajele bărbaților fiind ”insignele” pe care aceștia le folosesc pentru a concura, ghici pentru ce? Pentru atenție.

Cu cât este mai mare concurența și cu cât mai mare “piscina de dating”, cu atât mai mult barbații par a fi mai ostentativi, cu bărbile și cu mustățile lor.

Iar noi, femeile, recunoaștem. Aceste trăsături ”secundare”, le cam dau un avantaj 😉

Chiar și înclinația noastră, a femeilor, pentru tendințele de păr facial care vin în valuri, pare a fi în creștere.

Când vine vorba de efectul barbă, acesta funcționează cel mai bine atunci când părul facial nu se încadrează în tipare. Și așa, am constatat că, cel mai frecvent, o barbă este cu atât mai ”valoaroasă” cu cât este nu numai diferită de a celorlalți bărbați, ci, evident, mai atractivă.

Așadar, doamnelor, haideți să “îmbrățișăm” aceste mici detalii, pentru că elementele distinctive, de multe ori, pot să spună multe despre domnii care le poartă, ca oameni :).

Articolul precedentAgresiunile copiilor asupra copiilor. Ce avem de făcut?
Articolul următor24/7. Job de mamă
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte, de la cum îmi cresc copilul și până la hainele pe care le port. Profund, nu-i așa? Poti afla mai multe despre mine aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here