La 19 ani aş fi putut să-ți prezint trei moduri în care să te prăjeşti la soare. Azi îți spun să le eviți :) (P)

1

Până să devin mamă, aveam o mare, o uriașă pasiune: să am pielea bronzată!

Luam mereu măsuri pentru un bronz impecabil! Pe la 19 ani am fost la solar pentru prima dată. După numai două ședințe, zici că eram venită de pe o insulă tropicală! Pielea bronzată în mod excesiv părea să fie mai de preț ”accesoriu” al meu! Ce-i drept… credeam voi avea 19 de ani toată viața!

După cele câteva ședințe de solar, destul de costisitoare pentru portofelul firav al unei studente în anii 2000, am căutat tot felul de alternative. Soarele strălucea, vacanțele de vară erau lungi, iar eu aveam toate motivele să fac plajă, ori de câte ori prindeam ocazia.

Pe bloc. Știți, în orășelul meu natal, în timpul verii, toate domnișoarele ”de familie bună” se cocoțau pe acoperișul blocului, la plajă… în timp ce fetele normale mergeau la ștrand sau pe un câmp de la marginea orașului.

La țară. Motivul principal era s-o vizitez pe mamaie și să o mai ajut cu ce pot, pe lângă casă. Într-o săptămână, cât stăteam la țară, pe lângă plivit stratul cu ceapă, mai serveam și o porție generoasă de soare, fix la orele prânzului.

La mare. Nemișcată, pe un cearșaf întins pe nisipul fierbinte. Nu ratam o rază de soare! Până pe la 23 de ani, plaja era toată a mea! De fapt, soarele era al meu și numai al meu! Zici că vroiam să-l iau pe tot!

Nu tu protecție solară, nu tu factor de protecție! Îmi amintesc că, în majoritatea farmaciilor, începuseră să apară produse pentru plajă, cu factor de protecție 15. Însă, lipsa de informații, doza mare de inconștiență, plus prețul care nu părea să fie la îndmâna oricui, mă determinau să aleg produsul care îmi promitea bronzul perfect.

Cu toate că pe piept îşi făcuseră apariția câteva alunițe, nu m-am îngrijorat. Asta, până am constatat că alte alunițe au continuat să apară. În plus, pe obrazul stâng, o pată închisă la culoare se încăpățâna să reziste.

Așa am ajuns la un medic dermatolog care m-a făcut să înțeleg faptul că ignoranța, expunerea la soare și utilizarea unor produse care ne pun în pericol sănătatea pielii, ne pot transfora în personajele unei povești câte se poate de triste.

Acum pot să spun că mi-am învățat lecția pe propria piele!  

Şi iată-mă mamă: momentul în care am conştientizat că am o responsabilitate enormă față de puiul meu! Am început să mă informez mai mult. Am început să fiu preocupată de sănătatea mea și a micuței care avea să-mi schimbe viața.

Primul concediu la mare, împreună cu Diana, a fost pe când ea avea un an și jumătate. Despre riscurile expunerii la soare a copiilor citisem deja pagini întregi și chiar am purtat discuții cu pediatrul, pe această temă.

Cremă cu factor mare de protecție, joacă pe plajă dimineața și după-amiaza, pălărie, haine lejere, deschise la culoare. Reguli pe care le respectam cu sfințenie și pe care le respectăm și acum!

O amintire amuzantă, care încă ne face și să râdem în hohote, este momentul în care încercam să o dau pe Diana cu cremă de protecție solară. Cred că toate mămicile știu ce înseamnă să alergi pe plajă după un ghemotoc transpirat, ce nu stă locului!

Pentru că săptămâna viitoare vom merge la mare, ştim clar ce nu trebuie să ne lipsească: produsele de protecție solară! Chiar dacă Diana mea nu se mai zbenguie pe plajă şi preferă să stea cu nasul într-o carte, tot îmi cere să o dau cu Photoderm Kid spumă  50+ de la Biorerma :).

Acesta este un produs care activează mecanismele naturale ale pielii, pentru a se auto- proteja de efectele neplăcute ale razelor ultraviolete.

Photoderm Kid spumă  50+ conține brevetul Cellular Bioprotection care susține sistemul imunitar biologic al pielii. Este un produs rezistent la apă până la 80 de minute, rezistent la frecare, la transpirație și nisip. Aviz mămicilor care încă mai aleargă pe plajă după cei mici! 🙂

Știai că expunerea la soare este strâns legată de sinteza vitaminei D, atât de folositoare organismului în creșterea copiilor? Însă, beneficiile pentru sănătate ale jocului în aer liber sunt mult mai multe!

Un studiu recent a demonstrat că, fiecare oră petrecută săptămânal în aer liber, scade cu câte 2% riscul de instalare a miopiei la copii. Însă, orice joc în aer liber trebuie să se desfășoare sub o protecție adecvată, chiar și la umbră, dat fiind că iarba, de exemplu, reflectă până la 30% din razele ultraviolete.

Așa că, hai #afaralajoaca, protejează corespunzătoar și povestește despre trucurile tale de dat copilul cu cremă mai ușor :). Poți intra în Clubul Bioderma aflat la adresa //www.club-bioderma.ro/ unde chiar poți să câștigi premii folositoare pentru o vară plină de soare!

Despre peripețiile mele cu soarele care erau să mă coste mult, am tot povestit! Te invit şi pe tine să-mi povestești cum te protejai de soare înainte să devii mămică și să-mi spui cum s-au schimbat lucrurile după ce puiul tău a venit pe lume?

Articolul precedentInstagram pe înțelesul bunicii
Articolul următorAdevărul e că suntem cu toții niște hipsteri!
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Eu, tot pe la 19 ani, am început să folosesc factor de protecție, pentru că dura bronzul mai mult. Nu mă interesa altceva, dar pentru un bronz de durată merita să economisesc pentru o cremă cu SPF 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here