Între lista de cumpărături și lista cu task-uri pentru job, unde ești tu?

1
scrie, scris, stilou

Era o dimineață ca oricare alta. Miros de cafea, o ușoară amețeală, semn că mai mult somn m-ar fi scutit de vertijul ăla matinal! Pe biroul din fața mea mă aștepta pixul cu care-mi place să scriu, cel cu mină subțire, și agenda stufoasă, din paginile căreia ieșeau dezordonate câteva postit-uri galbene și roz. Înainte să mă apuc de orice, LISTA era prioritatea numărul 1!

După prima gură de cafea am început să scriu. Aproape pe nerăsuflate aveam o listă lungă cu ”to do”. Obișnuiesc să mai numesc lista asta ”în lucru” ”de făcut”, ”important” și chiar ”urgent”.

Liste ca cea despre care îți vorbesc acum mi-am făcut de când mă știu!

Pun pariu că și tu faci la fel!

Liste cu activități în care ești implicat la serviciu, task-uri în termeni corporatiști. Ne facem liste de cumpărături, liste legate de școala copilului, liste cu cheltuieli lunare sau zilnice, ba chiar liste cu cadouri, în preajma sărbătorilor.

Ne facem liste peste liste! Și  încercăm să ne ținem de ele, ca și cum ar fi un pasaj din Biblie! Tragem de ele și încercăm să le bifăm cu sfințenie, că doar sunt PRIORITĂȚILE noastre, nu-i așa?

Însă, aș vrea să te întreb un lucru, dacă tot ai ajuns să citești până aici și ți-am stârnit interesul!

Lista ta personală, cum arată?

Cea pe care unii dintre noi o conturează la finalul unui an, lista aia cu  rezoluții?

Mi se pare mie, sau nu prea avem astfel de liste cu obiective personale pe care să ni le notam periodic? Avem liste fără sfârșit legate de job, de afacerea pe care o conducem sau de proiectele în care suntem implicați!

Însă, lista noastră ”de suflet” unde se regăsește în toată ecuația asta?

Când ți-ai făcut ultima oară o astfel de listă? Ba chiar aș miza pe faptul că mulți, foarte mulți oameni, nici măcar nu s-au gândit vreodată să-și facă o listă personală, cu intenții, aspirații, visuri.

O listă pe care să ne scriem intențiile legate de propria persoană!

Așa că te provoc să pui mâna pe un pix și să-ți notezi în agendă, chiar pe prima pagină, o listă cu lucruri, acțiuni, obiective, intenții. Toate ale tale!

Dacă mă întrebați pe mine, lista de la serviciu nici măcar nu e a noastră! E a locului de muncă, a firmei, a instituției! Mâine ar putea fi a altui coleg sau a unei persoane noi! Ar putea fi a oricui, pentru că nu este a noastră!

De aceea, îți lansez provocarea să-ți faci o listă numai a ta! O listă cu visuri și aspirații! O listă care îți va clădi  ancore interioare solide în momentul în care vei realiza că ai fi bifat fiecare lucru pe care l-ai scris acolo!

Ce este de fapt intenție? Și de ce este bine să le scriem pe lista noastră personală?

Intenția este puterea creativă din spatele tuturor lucrurilor și, de cele mai multe ori ne formulăm intenții fără măcar să ne dăm seama de acest lucru!

Lista aceasta cu intenții personale este ca o sămânță foarte mică, pe care noi o plantăm. Iar când intenția se va pune în mișcare, sămânța aceasta mică va produce cu siguranță rezultate mari!  

Intențiile noastre sunt mai mult decât doar ceea ce spunem că vom face.  Nu de puține ori intenționăm să facem un fel de mâncare sau să alergăm 2 ture de parc. Atâta timp cât nu ne pasă de intențiile noastre, dacă nu le condimentăm cu pasiune, dragoste și emoții, ele nu se vor concretiza niciodată!

lista cu intentii, cum sa-mi stabilesc obiectivele, lista obiective, lista

Așa că haideți să nu mai pierdem timpul și să trecem la fapte! Să ne scriem intențiile pe o listă personală, să scriem acolo câteva ”ținte” bine focalizate. Un fel de pastile concentrate de pasiune, visuri specifice, frumoase și chiar nebunești pe care le vom pune în acțiune!

În concluzie, sfatul meu este următorul: uită pentru câteva ore de listele pentru serviciu! Vei supraviețui unei astfel de extravaganțe, asta ți-o garantez!

Ce spui, accepți provocarea mea? Îți faci LISTA?

Te invit să-mi lași un comentariu! Să știi că eu mă bucur mai ceva ca un copil dacă mă urmărești pe Instagram @mamapetoc, pe Facebook mamapetoc.ro sau pe Pinterest. Mă bazez pe faptul că cititorii mei îmi seamănă în multe privințe! De asta sper că ești și tu de acord cu faptul că orice like, share, comment sau inimioară în rețelele de socializare înseamnă că îți place, că apreciezi munca bloggerului sau că îți pasă.

1 COMENTARIU

  1. Am făcut-o la începutul anului, pentru prima oară, și de atunci o verific constant. Multe dintre cele scrise acolo s-ar îndeplinit, așa că am actualizat-o cu intenții și direcții pe care să mă mențin până în martie 2019, când e următorul deadline. De ce martie? Pentru că nu îmi place să opresc totul la sfârșitul anului și să “o iau de la capăt”. Prefer să-mi închipui că doar duc în continuare ce am început în anul anterior :))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here