Idei pentru o vacanță reușită… în București

0

Pentru mine, vara înseamnă relaxare și distracție. Așa am rămas eu setată: din luna iunie, intru oficial în vacanță.

Deși îmi continui programul obișnuit, pe timp de vară, parcă îmi găsesc mai mult timp pentru tot ce am chef să fac. Și lucrurile mi se par mai ușore și chiar problemele, mai mici.

O fi căldura de vină, feeling-ul acela de vacanță și de stat cu burta la soare sau, poate că, pur și simplu, zilele sunt acum mai lungi.

Majoritatea dintre noi ne facem planuri de concediu: unde am putea să mergem cu copiii, apoi să ne vizităm părinții și rudele, să ne relaxăm pe o  plajă exotică sau să mergem într-o altă țară.

Cert este că, toți ne gândim la lucrurile astea măcar o dată pe an. Unii își planifică concediile încă din iarnă iar alții iau decizii în ultimul moment.

Dar ce te faci daca te afli în situația în care, din diverse motive, nu poți să pleci nicăieri și ești nevoit să rămâi toată vara în București?

Înainte de a-ți spune ce fac eu în situația asta, te-aș  ruga să  te gândești pentru o clipă la copilăria ta, la vacanțele petrecute la bunici, la zilele care parcă zburau atunci când ieșeai la joacă în spatele blocului.

Și să încerci să-ți reamintești sentimentul acela minunat, să-l porți cu tine, indiferent de situația contului tău în bancă sau de alte motive din cauza cărora ai ajuns să crezi că vacanța nu mai există.
Uite ce fac eu în București, de cele mai multe ori alături de fiica mea.

Mă plimb. Ai să spui că asta nu e o noutate pentru tine. Însă, te sfătuiesc să iei la pas cele mai ascunse străduțe din centrul capitalei și ai să descoperi cele mai cochete și liniștite cafenele unde merită să te retragi măcar pentru o jumătate de oră.

În plimbarea asta a ta, ai putea să intri în librăriile care îți ies în cale. Deseori, când ne plictisim, noi două mergem până la Cărturești, răsfoim toate cărțile, mai cumpărăm câte una la care nu putem renunța, povestim și râdem ca doi copii.

În plus, gândește-te că ai ocazia să vizitezi muzeele din București pe care nu le-ai vizitat până acum.  Iar dacă puștiul tău este interesat, ați putea merge la Observatorul Astronomic.

În cazul în care vrei ceva mai mult, ați putea da o fugă până la Mogoșoaia, să faceți un picnic și, de ce nu, o sesiune foto. La fel cum, dacă ai chef să ieși puțin din rutină, ți-ai putea duce copilul la o lecție de echitație și nu cred că ți-ar strica nici ție să încerci asta.

În București sunt foarte multe grădini de vară, unde au loc mini- recitaluri, piese de teatru, concerte. Uite așa ai garantată și o seară romantică, în cazul în care vrei să petreci câteva ore cu partenerul tău.

Nu cred că mai este cazul să îți reamintesc că și un film la cinema poate să îți facă seara foarte plăcută, sau chiar ai putea să organizezi împreună cu ai tăi, o seară de film.

O comedie sau un desen animat pentru întreaga familie și un bol uriaș cu popcorn vor însemna întotdeauna distracție.

Iar dacă tot ești prinsă în București, sfatul meu cel mai bun este să mergi la un curs de tango. Te va scoate din rutină și îți va aduce în viață surpriza și pasiunea. Despre ce mi-a adus mie tangoul poți afla aici. Ai să fii surprinsă atunci când vei descoperi în câte  locuri din București se dansează tango, în fiecare seară.

Ca să închei, nu uita să vânezi câteva vouchere de reducere la vreo piscină, o plimbare cu metroul- din care puștiul tău va avea cu siguranță multe de învățat, un abonament la Biblioteca Națională unde puteți petrece câteva ore bune, o vizită la Casa Experimentelor sau o plimbare cu bicicleta.

Și, nu uita: uneori, vacanţa poate fi o arsură gravă de soare la un preţ foarte costisitor 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here