Ghidul fetelor. Pentru că stima de sine crește cu puțin umor

0

Am  pus mâna pe primul scaun care mi-a ieșit în cale și m-am așezat ușor, cu ochii ațintiți în ”Ghidul fetelor”. Dimensiunea literelor și lejeritatea limbajului m-au făcut să parcurg prima pagină în câteva secunde. Și așa, primele două capitole s-au dus aproape pe nerăsuflate!

De-abia după apariția unui junghi mi-am așezat perna verde sub spate. Gata, stăteam comod… nu mai aveam niciun motiv să las cartea din mână! Mi-am ciulit urechile la auzul tălpilor goale pe gresie. Puștoaica a spart liniștea în care mă cufundasem.

Până să apuce ea să scoată o vorbă, am și spus:

Ce mi-ar fi plăcut să citesc cartea asta în adolescență!

jucarii pe masa, carte deschisa, papusa mica

În familia din care vin, existau multe subiecte tabu. De fapt, mai simplu mi-ar fi să numesc subiectele care nu erau tabu. N-aș număra mai mult de 3.

Menstruație- tabu. Păr pubian- tabu. Creșterea sânilor, emoțiile, transpirația, sexul… nu mai spun! Tabu la pătrat! Iar aseară am ținut în mână o carte care abordează toate tabuurile pubertății mele!

Pentru o fracțiune de secundă, fetița din mine a fost invidioasă!

”Ghidul fetelor”, scrisă de Marawa Ibrahim, apărută la Editura Casa m-a ținut seara trecută ”în priză”! Mi-am mai luat și o săpuneală de la Diana, pentru simplul fapt că n-am anunțat-o și pe ea că am o carte nouă! Da, ați citit bine… cică n-am anunțat-o! Dacă nu erați în temă, domnișoara Diana are pretenția să fie informată cu privire la tot ce zboară!  

Ce-i drept, după atitudinea mea, ai fi spus că aș fi vrut să păstrez cartea numai pentru mine!

carte pe masa, carte, pagina, papusa pe masa, agrafa de birou pe masa, jucarii pe masa

Dar să vă spun de ce m-a atras pe mine atât de mult ”Ghidul fetelor”!

Este o carte pentru toate fetele care se află la  vârsta transformărilor corpului. Este un ghid amuzant și ilustrat sugestiv, ce oferă răspunsuri la toate întrebările care-i pot trece prin cap oricărei tinere aflate la pubertate.

Ce-mi pare mie interesant, este faptul că explicațiile sunt prietenoase, împachetate într-o manieră atractivă și cât se poate de  firească!

”Ghidul fetelor” pune explicațiile într-o lumină a firescului, așa cum ar trebui să fie, de-altfel, într-o societate normală. Subiecte legate de menstruație, de creșterea sânilor, despre emoții sau sutiene, nutriție și exerciții sunt abordate pe înțelesul oricăriei fete.

Mi-e clar!

”Ghidul fetelor” este o carte despre încredere și acceptare a propriului corp. Fetele sunt îndemnate să- și iubească corpul, să nu-l privească ca pe un inamic!

Autoarea cărții, Marawa Ibrahim, este artisă de circ și și-a petrectut copilăria în Australia. M-a cucerit maniera degajată în care ea le împărtășește tinerelor de azi, momentele jenante pe care le-a experimentat la pubertate, pentru a le determina pe tinerele cititoare să conștientizeze normalitatea și, atunci când se confruntă cu situații similare, să le poată depăși cu relaxare.

danseaza, editura casa, pagina din carte, carte

Vă închipuiți că Diana mea are acum pe noptieră cartea aceasta, nu-i așa? Și da, cred că este o carte extraordinară, nu numai pentru fete, ci și pentru toate mamele!

Tu ai citit-o?

Dacă îți place blogul meu, te invit să mă urmărești și pe Instagram @mamapetoc, pe Facebook mamapetoc.ro sau pe Pinterest. Mă bazez că tu, la fel ca și mine, ești de părere că orice like, share, comment au inimioară în rețelele de socializare înseamnă că îți place, că apreciezi munca bloggerului sau că îți pasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here