Gânduri care m-au ajutat să-mi clădesc un nou început

2

Ce s-a întâmplat în 2015 trebuie să rămână în 2015! Așa că am să depozitez într-o cutie, amintirile triste, gândurile negative și pesimismul, pe care apoi am s-o închid și am s-o arunc.

Așa îmi doresc să încep anul. Golită de dorințele vechi, pe care nu mi le-am îndeplinit, poate pentru că nu erau chiar atât de importante. Și cred că e bine să fac loc pentru unele noi, legate de mine și de cine sunt eu cu adevărat, de ceea ce mă reprezintă și  îmi aduce bucurie!

Asta îmi spuneam la începutul anului pe care îl închei,  parcă mai bogată ca niciodată!

2017 va fi pentru mine un an în care voi savura tot ce am clădit până acum, o spun fără urmă de modestie! Pentru că, până acum am tot învățat să mă eliberez de lucrurile inutile, să descopăr energii noi, să găsesc o nouă libertate și noi plăceri. Îmi propun să mă concentrez cu precădere asupra experienței de a trăi în sine.

Și voi continua să îmi fac planuri noi, planuri legate de mine, nu de lista cu task- uri de serviciu, pentru că, trebuie să îmi fac o listă doar a mea, căreia îi voi spune ”este obligatoriu să…”. Este obligatoriu să beau mai multă apă și să lenevesc, de exemplu!

La fel cum este obligatoriu să accept lucrurile și situațiile așa cum sunt, mă refer la cele care nu depind de mine.

Ideea asta cu acceptarea a fost ca o revelație pentru mine. ”Evrika!” mi-am zis când am citit câteva rânduri dintr-o carte pe care am frunzărit-o în timp ce-mi savuram cafeaua în locul meu preferat: ”Acceptă lucrurile așa cum sunt, nu le diseca și nu le mai analiza!” Și așa, descopăr încet- încet esența a tot ceea ce este cu adevărat important în viața mea.

”Let It Be” al formației Beatles nu este doar o melodie. Chiar este o lege fundamentală!

change-1245949_1920

Dacă, totuși, treci printr- o perioadă dificilă, te lupți și ești epuizată, pare că nu-ți găsești liniștea sau nu ai un sens, eu îmi deschid sufletul și îți ofer câteva (n-aș spune sfaturi) cuvinte, pe care sper să le primești cu mintea deschisă, pentru că vin din frământările mele despre care, zic eu, m-au învățat câte ceva despre viață:

Fă- ți timp pentru tine!

Petrece timp de calitate cu  copilul tău, e panaceul universal!

Oferă- ți recompense… uite așa, pentru că ai tu chef! Pentru că meriți! Ai un salariu mic, banii nu- ți ajung… însă nu ești singura!

Găsește o soluție, răsfață- te! Savurează o cafea și o carte, cumpără- ți un ruj, ceva, orice îți face plăcere! Și bucură- te de asta!

Renunță să te mai plângi și nu-ți plânge de milă! Nu mai vorbi cu ceilalți ca și cum doar tu ai cele mai mari probleme din univers!

Învață ceva nou, ceva ce ți-a plăcut dintotdeauna să faci! Asta îți va aduce mai multă încedere în tine.

Scapă de prejudecăți!

Obișnuim să măsurăm totul cu propriul etalon. Este atât de egoist să credem că noi avem dreptate iar ceilalți greșesc!

Din când în când, stai de vorbă cu tine!

Amintește-ți mereu că lucrurile au nevoie de timp, indiferent de natura lor! 

Tocmai ai trecut printr-un divorț?

– Ți- aș spune să mergi pe calea asta și nu te mai uita înapoi! Trăiește, simte altfel. Ieși în lume, fă-ți prieteni, consolidează-ți legăturile cu cei apropiați, ridică privirea, zâmbește mai mult!

Te-ai trezit singură cu un copil? Nu ai niciun ajutor?

img_20161229_161251_294

– Îți spun să te uiți  în oglindă! Învață să te bazezi în primul rând pe tine!

La fel cum sunt sigură că, în anumite situații, poți îndrăzni să ceri ajutorul celorlalți. Vei fi surprinsă să afli de unde poți primi sprijin! Oamenii poartă ceva miraculos în ei, iar eu am descoperit asta. Exact atunci când m-am așteptat mai puțin, am primit un zâmbet, încurajare și sprijin.

Fugi într-una (de la job la grădiniță, la cumpărături etc.)?

– Atunci, ia o pauză și organizează- te!

Renunță la ceea ce nu este prioritar, plătește facturile on- line, nu sta la rând la ghișeu, nu pierde timpul, caută soluția cea mai simplă pentru genul acesta de responsabilități.

Ți-ai închiriat o garsonieră sau un apartament și nu ai mobila pe care ti-o dorești?

– Învață să ai răbdare. Nu este necesar să faci rate sau împrumuturi peste măsura puterii tale, mai ales pentru lucruri materiale.

Ai doar o mașină de spălat și un pat?

– Perfect! Un șifonier uriaș nu te va face să te simți mai bine, poate doar  câteva zile,  apoi vei fi nevoită să muncești peste program ca să- ți achiți ratele.  Te va epuiza fizic și psihic. Nu- ți face credite pe care le vei regreta, asta îți va fura libertatea și energia, ți-o spun sigur, sunt testate!

Fii creativă, analizează ce ai, mulțumește-te cu puțin și cumpără-ți treptat lucrurile care de care ai nevoie. Și eu am învățat cu greu să nu-mi mai doresc totul deodată.  Dar important este că am reușit!

În fine, un lucru extrem de important: nu mai aștepta aprobarea altora!

Oare ce vor crede colegii de muncă sau învățătoarea că am divorțat?

Nu-ți mai pune întrebări de genul: ”-Eu am un nume, copilul altul, oare ce cred ceilalți? Îmi place să port fustă scurtă, dar ce vor spune ceilalți? Am scris ceva, dar dacă nu va fi pe placul lor?”

Cu cât vei reuși să te detașezi de opinia altora în ceea ce privește alegerile tale, cu atât îți va fi mai bine! Apoi, mai e un singur lucru: simte- te bine în pielea ta și nu-ți abandona visurile!

”Be realistic. Wish the imposible”.

5

 

2 COMENTARII

  1. Mulțumesc mult!
    Am învățat multe de la viață. Inclusiv că toate se întâmplă când nu mai aștepți. Mi-am dorit toată viața copii, dar nu găseam bărbatul dornic. In 2015 an întâlnit omul, am rămas însărcinată (deși nu ma asteptam. Aveam 38 de ani) și am aflat că am gemeni fată și băiat.
    Oricât mi-ar fi de greu îmi păstrez gândul bun, optimist.
    Îmbrățișari cu drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here