Cum a fost la Food Revolution Day România 2016- sfaturi pentru sănătatea copilului meu

2

Prevenţia şi  educaţia pentru sănatate sunt esenţiale! 

O alimentaţie echilibrată face parte din prevenţie, iar Food Revolution Day  este acţiunea la care ne putem alătura cu toţii, cu scopul de a promova o alimentaţie sănătoasă şi de a ne educa copiii să- şi însuşească un stil de viaţă sănătos.

“Sănătatea depinde de echilibrul dintre alimentaţie şi activitate fizică”

Hipocrate

Food Revolution Day  a fost marcată de ambasadorii lui Jamie Oliver din România printr-un eveniment organizat la Grădina Verona, sâmbătă, 21 mai 2016.

Imediat ce am aflat de această inițiativă , mi-am înscris fetița la evenimentul din 21 mai. Copiii, alături de părinți, au fost invitați să participe la o întâlnire cu specialiști în nutriție și cu promotori ai alimentației sănătoase în România. Organizatorii au lansat și  o provocare- atelierul de creativitate culinară.

Jamie Oliver

20160521_105609Înarmate cu bună- dispoziție și cu dorința de a fi cele mai creative la atelier, am plecat amândouă spre Gădina Verona. Am fost plăcut surprinse să observăm că, în ciuda vremii care se anunța ploioasă, participanții au venit într-un număr foarte mare.

Părinți și copii, toți adunați pe terasa Grădinii Verona, descopereau curioși lucrurile de pe pe masă. Ierburi aromatice, semințe încolțite, smoothie-uri în sticluțe drăgălașe și rețeta de ”sandwich înghesuit” al lui Jamie Oliver.

Cu toții erau pregătiți de marea competiție: reinterpretarea faimosului sandwich, într-o manieră cât mai originală și creativă!

20160521_105748Ce am aflat la Food Revolution Day?

În primul rând, informații esențiale pentru o alimentație sănătoasă. Avem o mare responsabilitate față de copiii noștri.

Ceea ce pentru noi este o ”plăcere vinovată”, o ciocolată înfulecată noaptea, pe care ne-o reproșăm și pentru care ne pedepsim zile întregi, oferim copiilor noștri cu mare dragoste! Câte dintre noi, mamele, nu facem lucrul acesta? Eu, una, mă declar vinovată!!!

Educația alimentară începe cu părinții, iar regula de bază a unei alimentații sănătoase este să mâncăm exact atât cât vom consuma în următoarele 4 ore. Tot ce este în exces, se transformă în grăsime. Asta am mai aflat de la nutriționistul invitat să ne vorbească.

Desființați sertarul de dulciuri!

Este îndemnul specialiștilor în nutriție. Părinții decid pentru sănătatea copiilor, iar sertarul de dulciuri este greșeala noastră. Haideți să ne-o îndreptăm!

Nutriționiștii mai spun că, un copil ar trebui să consume dulciuri înainte de o activitate solicitantă, înainte de o competiție sportivă, în nici un caz seara, înainte de culcare!

Oferiți copiilor bucuria de a sta la masă împreună!

Să ne bucurăm de mâncarea pregătită în casă, să o privim și să stăm împreună la masă. Acesta este un obicei sănătos pentru trup dar și pentru suflet!

Fericirea, ca și mâncarea sănătoasă, se face în casă!

Un semnal de alarmă pe care îl trag nutriționiștii face referire la faptul că foarte mulți părinți își protejează copiii, în mod absurd, în ceea ce privește consumul de gluten. O altă problemă de actualitate și care ia amploare, este faptul că, unii părinți consideră că amestecul de ingrediente ”bio” reprezintă o mâncare sănătoasă. Evident, aceasta este o abordare greșită!

În concluzie, iată câteva sfaturi simple care pot contribui la un stil de viață sănătos:

Atunci când mănânci, mănâncă, nu privi la TV ! 
Un smoothie trebuie să conțină  atâtea fructe câte ai putea mânca (nu facem un smoothie din 2 banane, 2 mere și câteva căpșuni… cine ar putea să consume cantitatea aceasta de fructe la o singură masă?!)
Un smoothie se consumă atunci când nu putem mânca!
Gătiți și mâncați împreună cu copiii voștri!
Toată familia la masă!
Desființați dulapul cu dulciuri!

Și nu uitați, sănătatea începe în farfurie!

Iar acesta este sandwich-ul nostru ”înghesuit”.

Înghesuit, bine- bine!

20160521_125605Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram.  Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here