Femeile au nevoie de mai mult somn!

0

Asta i-am spus iubitului meu, sâmbăta trecută, când m-am trezit pe la ora 12.30.

Totuși, mă simțeam într-un fel vinovată, pentru că eu dorm mult mai mult decât el și pentru că el făcuse foarte multe lucruri până m-am trezit: pregătise micul dejun și cafeaua, a pus rufele la spălat, a dus gunoiul și tocmai se întorsese de la sală.

Să dorm este una din pasiunile mele și chiar vorbesc serios!

Somn. Fie că-i spunem pui de somn, somn de frumusețe, moțăială… cei care îl iubesc știu la ce mă refer. Eu sunt convinsă că nu-s singura care uneori nu- și poate ține nici măcar ochii deschiși, iar singurul lucru la care mă gândesc este patul.

Zilele trecute am găsit pe internet câteva informații despre studiu cu privire la nevoia de somn la femei vs. bărbați. Din acest sudiu rezulta clar că femeile au o nevoie mult mai mare de a dormi, în comparație cu bărbații.

Spre deosebire de bărbați, s -a constatat că lipsa de somn la femei conduce la dezvoltarea unor  probleme grave de sănătate. Aceasta este asociată, evident, la femei, cu un nivel crescut de stres psihologic, cu sentimente de ostilitate, depresie și furie.

În concluzie, eu mi-am găsit răspunsurile!

Și am să i le comunic și lui, nu pentru că le-ar aștepta, ci pentru că recent m-am simțit obosită, e clar… nivelul de stres psihologic e tare crescut și din motivul ăsta am fost morocănoasă!

Am fost morocănoasă pentru că în ultimele 5 zile m-am trezit prea devreme. Și recunosc, mi-au trecut prin cap tot felul de scenarii!

alarm-clock-1193291_1920

Primul ar fi cum arunc telefonul pe geam, în fiecare dimineață. Și nu numai din cauza alarmei, ci și pentru că, înainte de culcare, când setez ora, acesta mă informează că mai am de dormit 7 ore și 45 de minute!

”Alarm set for 7 hours and 45 minutes from NOW”

– uite așa mă amenință în fiecare seară și pornește numărătoarea inversă, parcă să îmi facă în ciudă!

Apoi, mă văd schimbând draperiile, cu unele mai groase, cică se numesc…black-out, pentru a ține departe zorii de zi.

Iar cei care sunt în asentiment cu mine înțeleg de ce eu aș vrea ca ziua să aibă mult mai mult de 24 de ore. Nu-i așa? Să putem dormi câteva ore în plus :). Iar mirosul de lenjerie curată, la ce mă duce oare cu gândul?

Mai ales că și Albert Einstein a spus  „Nu renunța la visele tale, continuă să dormi!” ceea ce voi face cu siguranță. Vise placute!

Mama 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here