Întâlnirea cu artistul interior

0

Nu de puține ori am afirmat că îmi pun pasiunile pe primul plan. Nu fac asta de ieri, de azi, ci o fac instinctiv, de când mă știu!  Însă, diferența este că, în ultimii ani, am început să conștientizez lucrul acesta! Nu simt că pierd timpul atunci când dansez tango, când fac fotografii sau când umplu câteva coli cu forme neregulate de acuarelă!

Tangoul, în cazul meu, mi-a schimbat efectiv viața! A venit fix atunci când aveam nevoie să mă redescopăr, să mă fac auzită, să mă ascult, să învăț să trăiesc în prezent. L-am pus imediat în topul pasiunilor. Au mai venit apoi și altele, despre care am remarcat treptat, că mă alimentează. Cum s-ar spune, îmi bagă kerosen în rezervor! :))

Pentru că am simțit că pasiunea joacă un rol esențial în menținerea tonusului meu emoțional, mi-am zis… ce-ar fi să le împărtășesc și altora șmecheria asta?

Cum aducem pasiunea în viața noastră? 
Unul dintre răspunsurile la această întrebare a avut un impact incredibil asupra mea. Am constatat că, atunci când vine vorba despre pasiune, important este să savurezi procesul. 

Răspunsul meu la întrebarea de mai sus este să identifici, în primul rând, acele lucruri, domenii, de care NU ești pasionat. Exact! 

Nu pot să mă declar pasionată de yoga, dacă în viața mea am fost numai  la 6 cursuri, iar acasă nu  practic deloc. 

Nu mă declar pasionată de fotografie, dacă las să treacă zilele fără să fac măcar o fotografie!

Nu-mi afișez pasiunea pentru ceva, doar pentru că este în trend! 

Și mai sunt de părere că trebuie să știm ce nu ne place, înainte de a înțelege ce ne place cu adevărat! 

Mie una, nu-mi place salsa. Cu toată admirația pentru cei care iubesc acest dans, eu nu sunt din filmul în care se ascultă și se dansează salsa!

Pasul numărul doi a avut un efect minunat în cazul meu! 

Debarasează-te de sindromul perfecțiunii, al succesului! Nu putem avea succes în toate, nu trebuie să ne iasă perfect… însă procesul este ceva ce merită. Faptul că facem ceva ce ne aduce plăcere, bucurie, este suficient!

Iar acum, îți propun întâlnirea cu ARTISTUL !

Este un exercițiu menit să te încarce cu energie, inspirație și să îți hrănească spiritul creativ și încrederea în forțele personale. În urma acestui exercițiu este posibil să-ți identifici și pasiunea pentru anumite lucruri, despre care nici nu știai. Important este să fii cât mai creativ și să renunți la limitele pe care ți le impui singur !

  1. Alege o zi a săptămânii, de preferință aceeași în fiecare săptămână.
  2. Ocupă două ore din acea zi pentru această întâlnire cu tine, cu ARTISTUL tău interior.
  3. Ieșiți la un ”date” în care puteți să faceți ORICE! Ați putea merge la un film, un muzeu, o plimbare, lectură, o excursie… ați putea picta sau chiar croșeta ☺ Regula este să nu interacționezi cu nimeni!
  4. Renunță la telefonul mobil și la internet cât timp ești la întâlnirea cu ARTISTUL interior.
  5. La finalul celor 7 întâlniri, scrie-i o scrisoare ARTISTULUI, ființei cu care ai mers la 7 întâlniri. Mulțumește-i pentru timpul acordat, spune-i ce lucruri ai descoperit și învățat pe parcursul întâlnirilor, ce ai simțit, cu ce ai rămas și ce îți dorești de acum înainte.

Acesta este un punct decisiv în care relația ta cu ARTISTUL interior, care te poate transforma total!

Parol!

@mamapetoc

Articolul precedentCând Facebook mă întreabă la ce mă gândesc
Articolul următorTe provoc la dialog…cu rost! Live pe Instagram. Un proiect MamaPeTOC
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here