EXPOZIȚIA DE COLAJE #CONNECTIONS LA CĂRTUREȘTI CARUSEL

1

Cărturești Carusel va deveni, între 13 septembrie și 5 octombrie 2023, gazda expoziției de colaje #CONNECTIONS care aduce împreună 7 artiști de colaje din România: Ada Moisă, Andrei Argeșeanu, Andrei Stan, Cristiana Bucureci, Livia Marinescu, Nicoleta Ababei și Ruxandra Niculae.

Vernisajul expoziției #CONNECTIONS va avea loc miercuri, 13 septembrie 2023, de la ora 19.00, în prezența artiștilor care aduc în prim plan colaje realizate analog sau digital, tributare curentelor dada, suprarealism, futurism, modernism, artă contemporană.

Spațiul destinat artei de la etajul 1 din Cărturești Carusel devine astfel, pentru o lună, un univers creativ în care arta colajului este celebrată.

Prin expoziția de colaje #CONNECTIONS, cei 7 artiști de colaje își propun să arate publicului larg cum lucrează artiștii de colaje împreună și, de asemenea, își propun să mobilizeze o comunitate apreciată a artiștilor de colaje din România.

Arta colajului se bucură de o revenire în ultimii ani, în mare parte mulțumită și lui Ion Bârlădeanu, a cărui artă realizată înainte de ’89 a fost descoperită din întâmplare. De atunci, colajul este the new cool și se regăsește atât în galerii și expoziții, cât și în panourile publicitare, reviste și postere de film.

Arta colajului este o călătorie, o explorare și o oportunitate perfectă de a descoperi și de a te împrieteni cu acest demers poetic.

Pasionații de artă, dar și toți iubitorii de frumos sunt așteptați la vernisajul expoziției #CONNECTIONS de la Cărturești Carusel miercuri, pe 13 septembrie 2023, de la ora 19.00. Intrarea este liberă.

Facebook event #CONNECTIONS //fb.me/e/1ww9NbWm6

DESPRE ARTIȘTII EXPOZANȚI #CONNECTIONS 13.09- 05.10.2023– CĂRTUREȘTI CARUSEL

Ada Moisă (D’Ada Collage) e o artistă și designer stabilită în București, pasionată de print și texturi, fiind activă în domeniul colajului din 2009. D’Ada traduce în limbaj de colaj momente din viața personală, corelând absurdul firii umane cu abstractul existenței. În lucrările ei digitale și analog contesta definitia societatii pentru feminitate, oferind alternative pentru aceasta. Colajele ei se găsesc pe instagram la //www.instagram.com/dada.collage/ sau pe //dadacollage.com/

Andrei Argeșeanu este un artist multidisciplinar, atras de psihologie, filozofie, auto-reflecție și structuri sociale. Modul lui de lucru este sistematic, în timp ce își urmărește intențiile și impulsurile. Tematica este conflictul dramatic fie într-un sens simbolic de mitologie personală și colectivă sau conflictul dramatic al fluxurilor psihologice personale.

Îl puteți urmări pe Instagram @andreiargeseanu

Andrei Stan este artist multidisciplinar si creativity coach. Colajul este un mod de a interacționa cu lumea exterioară, de a găsi frumosul în jur și de a îl evidenția. Colajul ne învață cum sa culegem din jur ce ne poate folosi în evolutia proprie. Andrei a început ca fotograf, continuand călătoria artistică prin regie de teatru și film, muzica și poezie.

Artistul este inițiatorul Collage Festival, primul eveniment local dedicat stilului, o nevoie de community building în București și România.Prin pagina de Instagram, @Dreaming in Collages, Andrei promovează colajele artiștilor din toată lumea.

Lucrările lui Andrei Stan pot fi găsite pe site-ul www.andreistan.com sau pe Instagram aici: //www.instagram.com/filters.of.perception/

Cristiana Bucureci a debutat în arta colajului în 2015. A avut expoziții colective și individuale în Cipru, Israel și în România la București (de patru ori în cadrul Romanian Design Week), la Timișoara, Cluj și Iași. Colajele Cristianei sunt într-o dimensiune retro-futuristă, fiind realizate prin tehnica mixtă de colaje digitale și analog.

O puteți urmări pe Instagram aici: www.instagram.com/cristiana.bucureci

Livia Marinescu este artist vizual și psiholog. Prin lucrările ei vrea să evoce stări poetice (amintiri, vise, fragmente senzoriale) care sunt ușor de recunoscut, dar greu de pus in cuvinte. Vrea să dea voie privitorului să viseze cu ochii deschiși, să îl duc într-un loc în care devine receptiv la textura poetică a realității. Instagram: @flowers_fortherobot

Nicoleta Ababei este artist de colaje analog și mixed- media, elevă a Școlii de Arte București, secția pictură, pasionată colajul analog artistic. Consideră că a experimenta este o parte esențială a procesului creativ. Pornind de la tehnicile mixte studiate în pictură, Nicoleta încearcă să aducă lucrărilor sale un amestec unic de forme curate, sculpturale, acordând în același timp o atenție meticuloasă compoziției. În colajele analog pe care le realizează aduce o perspectivă unică, contemporană, ce combină forme poetice, grafice și organice, cu texturi, pete de culoare, cărbune și vopsea. Scopul este de a surprinde ceva intrigant, care se intersectează și contrazice totodată.

O puteți urmări pe Instagram //www.instagram.com/nicoababei.artjourney/ sau pe nicoleta.ababei.net/

Ruxandra Niculae este artist multidisciplinar, care locuiește în București și a descoperit arta colajului în anul 2019. În ultimii ani a colaborat în proiecte de design prin colaj cu artiști muzicali, scriitori și a participat într-un vernisaj de grup în Belgia.

“În fiecare colaj pe care îl creez, încerc să depășesc granițele realității și îl percep ca pe o călătorie, un puzzle, un labirint de simțuri care sunt interconectate pe o bucată de hârtie.Procesul îmi hrănește mintea incurabil de visătoare, îmi permite să mă joc cu ideile și imaginile mele care provin de la întrebarea “ce-ar fi dacă?” și este o rețetă garantată pentru a-mi face sufletul să zâmbească.” O puteți urmări pe Ruxandra pe Instagram //www.instagram.com/ruxandra_niculae1

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here