Cum te îmbraci, reprezintă mesajul tău către lume

0
camasa alba, pineberry

Suntem ceea ce mâncăm, suntem ceea ce gândim. Suntem rezultatul acțiunilor noastre și suntem ceea ce îmbrăcăm. Chiar așa, suntem ceea ce alegem să îmbrăcăm! Pentru că, modul în care ne îmbrăcăm reprezintă mesajul nostru către lume.

După aproape 6 luni în care am purtat cămașă albă, pot spune că aceasta are un efect puternic asupra mea. Dacă inițial mi-am propus să port cămașa albă numai la evenimentele importante la care urma să particip, ei bine, află că am purtat cămașa albă și în timpul liber, la job și chiar pe plajă. Oriunde, oricând. De fapt, cămașa albă a ajuns să fie prima mea opțiune vestimentară atunci când ies din casă.

mamapetoc, event portrait, camasa alba

M-am întrebat de foarte multe ori, ce secret se ascunde în spatele încrederii în sine? Ce anume mă poate face mai încrezătoare? În numai câteva luni, răspunsurile mi-au venit de unde mă așteptam mai puțin.

Este adevărat că modul în care ne îmbrăcăm chiar ne influențează încrederea în noi înșine, ne crește stima de sine? Răspunsul meu este …da!

Să port cămașa albă în majoritatea timpului a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat în ultimul an!

Știu că sună ciudat însă, ca să-ți vină mai ușor să mă crezi pe cuvânt, îți propun să faci un test! Alege o piesă vestimentară care îți place, despre care simți că te reprezintă și poart-o cât mai des, în diferite ocazii. Încearcă să-ți impui să porți haina aceasta, nu haina să te poarte pe tine! Oricât de ciudat sună, să știi că nu este tocmai ușor!

Este mult mai simplu să alegem lucruri diverse, să ne îmbrăcăm cât mai variat, pentru că așa ni se pare că ne încadrăm mai bine în cerințele sociale. Dacă sunt la modă cizmele peste genunchi, ne simțim mult mai confortabil atunci când purtăm cizme peste genunchi, spre deosebire de situația în care am avea în picioare niște botine scurte cu toc gros, și alea cumpărate în urmă cu vreo doi ani.

Atunci când purtăm o piesă vestimentară ce nu intră în categoria trendurilor de moment, trebuie ne asumăm că vom fi analizate din cap până-n picioare, venite de pe altă planetă sau chiar demodate. Ești de acord cu mine? Eu una, asta am simțit de multe ori!

superman, grafitti

Exercițiul pe care ți l-am propus este, în primul rând, un exercițiu de voință. Este unul dintre exercițiile pe care le-am găsit în ”Do Something Different”, o cercetare realizată de către Prof. Karen Pine de la Universitatea din Hertfordshire.

Pentru a demonstra că ceea ce purtăm poate crește sau reduce stima de sine, Prof. Karen Pine le-a cerut studenților săi să poarte, pentru o perioadă de timp, un costum de Superman.

“Purtarea hainelor diferite, creează gânduri și procese mentale diferite. Cartea mea urmărește să-i facă pe oameni mai conștienți de acest lucru, să înțeleagă modul în care hainele le pot schimba starea de spirit și gândurile”, spune Karen Pine.

Aceasta a vrut să afle dacă îmbrăcămintea de supererou influențează modul în care studenții gândesc. În mod surprinzător, a constatat că ținuta de Superman nu numai că i-a făcut pe studenți mai încrezători, dar și chiar i-a făcut să creadă că sunt mai puternici din punct de vedere fizic.

“Atunci când poartă un tricou de Superman, studentii ajung să se considere mult mai plăcuți și chiar superiori celorlalți”, a explicat prof. Karen Pine într-un comunicat al Universitatii din Hertfordshire.

Într-o altă etapă, femeile au fost rugate să rezolve câteva teste de matematică îmbrăcate în costum de baie, apoi îmbrăcate în pulover. Evident că rezultatele celor din urmă au fost mult mai bune :).

Așadar, decizia pe care am luat-o în urmă cu câteva luni m-a adus aici: cămașa albă este piesa mea vestimentară statement, este acea haină care mă face să fiu mai încrezătoare și care chiar m-a făcut să schimb modul în care privesc lumea, dar și modul în care sunt văzută!

Asociez cămășii mele albe, cuvintele celebrei Coco Chanel:

O fată trebuie să fie două lucruri: cine și ce vrea ea!

Iar după ce faci exercițiul pe care ți l-am propus, m-aş bucura să-mi împărtăşeşti experiența ta! Poți să-mi laşi un comentariu sau putem cumunica pe email. Sunt tare curioasă ce piesă vestimentară vei alege şi cum te vei simți după ce vei duce provocarea la final.

Dacă îți plac articolele mele, te invit să mă urmărești pe pagina de Facebook și pe Instagram . Așa vei fi la curent cu toate noutățile!

Articolul precedentInvitație la joacă. Atelierele de olărit Clay Play
Articolul următorIdei de cadouri pentru puştoaice cool
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here