Donează cărți și dăruiește o lume de basm

0

Cred că nu sunt singura persoană care are multe cărți în bibliotecă! Cărți primite cadou, cărți citite și răsfoite de zeci de ori. Cărți iubite sau visate. Cărți ale copiilor, de pe vremea când învățau primele litere ale alfabetului, dar și cărți care le-au  adus, mai târziu, bucuria lecturii!

Și sunt convinsă că nu de puține ori ți-ai dorit să oferi cuiva o carte din biblioteca ta! Iar dacă te-ai gândit să și donezi o parte din cărțile tale, o poți face în una dintre locațiile următoare:

  1. Grădinița Butterfly Aviației, Str. Intrarea Gliei nr.7, Sector 1
  2. Gradinița Butterfly Băneasa, Str. Drumul Potcoavei nr.59, Voluntari Ilfov (Gradina Zoologică)
  3. Gradinița Butterfly Cosmopolis, Str. Lacului, vila 8F, Ștefăneștii de Jos, Ilfov
  4. Centrul KinetoBebe Moșilor, Calea Moșilor nr. 158, Sector 2
  5. Centrul KinetoBebe Nord, Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1
  6. Centrul KinetoBebe Sud, Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4

În primă etapă, te rog să donezi cărți pentru copii și tineri. Este important să alegi cărţile în stare bună, care nu- ți mai sunt de folos şi să le aduci la una dintre adresele de mai sus, pentru campania ”Dăruieşte o lume de basm”.

Vreau să-ți spun că, prin intermediul campaniei ”Dăruiește o lume de basm”, 3 noi biblioteci au fost construite cu cărțile donate de copii și părinți.

Aceste biblioteci au adus mare bucurie copiilor dar și seniorilor de la Centrul Generații, coordonat de Fundația Regală Margareta a României. Aceștia aveau activități de lectură în program, dar nu aveau o bibliotecă a lor. Sutele de cărți adunate de organizatorii campaniei Dăruiește o lume de basm au fost oferite cu generozitate de oameni și companii, care înțeleg că sunt mulți copii, care nu au șansa de a evada dintr-o lume plină de greutăți, decât cu ajutorul unei cărți.

Campania Dăruieşte o lume de basm este o iniţiativă lansată în decembrie 2018 de Gradiniţele Butterfly, Asociaţia Kineto Bebe și Asociația EMOVERE, cu susținerea Itsy Bitsy FM și a creat, de la începutul anului 2019, 8 biblioteci pentru copiii mai puțin norocoși. Donațiile de cărți în stare bună primite de la copii, părinți și companii au ajutat la construirea unor biblioteci la Stefăneștii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I şi la singurul Club de Lectură din acest oraș, iar cărțile donate în iunie și iulie au fost atât de multe încât au putut fi create 3 biblioteci la Centrul Generații.

Centrul Comunitar Generații oferă servicii sociale de tip școală după școală pentru 52 de copii din familii cu posibilități financiare reduse, cu implicarea a 35 de voluntari seniori. Centrul intergenerațional asigură asistență socială și sprijin educațional copiilor și tinerilor din familii nevoiașe, într-un mod practic, inovativ și eficient, ce are la bază solidaritatea între generații. Interesul mare pentru cărți manifestat de adulți a creat un mare entuziasm și în rândul copiilor, care s-au bucurat să își aranjeze cu mâna lor cărțile primite în dar.

Campania Dăruiește o lume de basm arată în fiecare lună că generozitatea este o calitate pe care o putem manifesta tot anul și că nevoia de lectură și cărți există în toate mediile, chiar dacă unii copii sunt mai puțin norocoși.

Campania este sprijinita de Itsy Bitsy FM si 4Colours.

Dacă și voi vreți să donați cărți pentru copii și tineri și nu sunteți din București, lăsați-mi un comentariu și vom găsi împreună o soluție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here