Decizia care mă duce la festivalul Timeshift

1

Fiică-mea a apelat la banii din pușculiță! Banii ăia strânși tocmai de la Crăciun. La economiile ei, bănuții de care ține ”cu dinții”!

Și stai să-ți spun motivul pentru care, o puștoaică de aproape 13 ani, apelează la pușculiță!

Diana mea vrea să meargă la un festival de muzică. Vrea la Timeshift festival.

De o lună, aud numai Timeshift în sus, Timeshift în jos! Cică … David Guetta, Aron Chupa, Dj nu știu care … și DJ nu știu cum!

De la ultimul concert la care am fost împreună, fiică- mea a rămas ca băgată în priză! A prins gustul muzicii live și asta nu poate să însemne decât un singur lucru! Am încurcat-o!

Mami, vezi că mergem la Time Shift! Plătesc eu biletele, da?

Asta, ca să se asigure că n-am s-o refuz. E una dintre strategiile ei atunci când vrea să obțină ceva ce-și dorește mult. Are mai multe strategii din astea, este foarte vigilentă!

Deh, ce să fac, mă prefac și eu că nu m-am prins, îi cad în plasă…până își dă singură seama că știam de la început de planul ei bine pus la punct! Și atunci se alintă pe lângă mine, dezarmată și dulce foc!

În fine, Diana e foarte hotărâtă și consecventă! Și-a dorit mult să meargă la acest festival, ne-a făcut oferta cu biletele, dar nici eu n-am fost ușor de înduplecat! Așa că am negociat! La sânge!

-Păi, măi, Diano, rezist eu 4 zile, zi lumină, cu bubuieli în creieri și înconjurată de câteva mii de adolescenți, studenți și puștani din ăștia ca tine?! Eu sunt bătrână, maică, n-am ce căuta acolo! (inițial, n-am avut alte argumente)

Ulterior, ”mi-am luat” câteva replici, care mi-au demonstrat că nu-mi merge cu texte din astea!

Într-un final, Diana a luat decizia! Dar să vezi ce am făcut!

La început, am întrebat-o care artiști, dintre cei care vor fi pe scena acestui festival, îi plac ei mai mult și mai mult?

Apoi, am întrebat-o dacă știe cât costă un bilet și, evident, dacă are în pușculiță bani suficienți pentru 3 bilete? Doar s-a oferit să le plătească ea, nu-i așa?

Și, ce e și mai important… dacă e dispusă să plătească o sumă atât de mare?

A stat strâmb puștoaica, dar a judecat drept!

Dintr-o listă lungă de ”artiști”, prin eliminare, Diana a ajuns la vreo patru. N-are nici 13 ani, dar știe să taie-n carne vie!

A realizat că a fost repezită și că era cât pe ce să renunțe la toate economiile, fără să fie convinsă măcar, că îi plac toți cântăreții și dj-ii care vor veni la acest festival. De fapt, micuța de ea, de unii dintre artiști nici măcar n-a auzit, între noi fie vorba!

Am dezbătut subiectul de vreo două ori, a ascultat un playlist întreg și a dat verdinctul:

-Gata, mami, mergem doar sâmbătă! Și am comandat biletele aici!

Îmi întinde telefonul ei și îmi arată ceva on-line, 3 bilete, ok…pasul următor… și… efectuează plata.

-Așadar, plătește, Diano!

M-a privit mirată, cu un zâmbet larg, cu dinții la vedere, de parcă făcuse o mare șotie.

-Eu am bani cash, mami … am nevoie de cardul tau, te rog!

Finalul îl cunoști deja! Am plătit, normal, doar n-aveam să las copilul să se roage de mine toată noaptea! Ca să fim înțeleși, să știi că mi-am ”recuperat” banii! Puștoaica s-a ținut de cuvânt!

Și sunt mândră tare că a știut să cântărească bine situația, astfel încât să ia o decizie bună.

Acum, nu-mi rămâne decât să mă bucur de aceste momente! Pentru că, în scurt timp, nici nu va mai dori să meargă cu noi la vreun concert. Vom intra în categoria ”babalâci”. Așa că ne așteaptă o zi la intensitate maximă! Sper să mă țină bateriile și să-i arăt eu cum se distrează mama!

Sunt curioasă! Voi mergeți cu copiii voștri la concerte, festivaluri și la evenimente de genul acesta?


Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebookpe Instagram și chiar pe Youtube. Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

1 COMENTARIU

  1. Maică, eu nici nu am auzit de festivalul ăsta dar și eu abia aștept sa-mi crească fetele ca să merg cu ele la concerte. :))
    Have fun acolo! Și stai calmă că o să faci față distracției. Pup!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here