De ce este bine să cunoști oameni noi? #digitalparents

0

Cu toții avem bucurii mai mici sau mai mari, în funcție de lucrurile pe care le trăim, de experiențele noastre și de momentele speciale pe care ni le aduce viața.

Știi, niciodată nu ne pregătim înainte de a avea o bucurie, pentru că bucuria vine neanunțată, e soră cu surpriza. Nu ne putem pregăti pentru așa ceva, nu spunem: ”Sunt gata, am chef să mă bucur, sunt pregătit să radiez de fericire!” pentru că, oricât de mult ne-am dori, lucrul acesta nu se întâplă, pur și simplu. Momentele speciale vin când ne așteptăm mai puțin!

Cu toate astea, și noi putem face ceva, pentru a le aduce mai des în viața noastră. De exemplu, am putea cunoaște oameni noi, cum am făcut eu azi!

Și chiar îndrăznesc să laud! Nu numai că am cunoscut oameni noi, ci am cunoscut oameni noi care mai erau și minunați, genul ăla de oameni care emană un vibe pozitiv și apoi te molipsesc și pe tine!

cacc8b57ff6d7b183d40342e7bf04c74

Iată de unde mi-a venit mie ideea să scriu despre beneficiile pe care le avem atunci când cunoaștem persoane noi!

În primul rând, ca să mă fac și mai bine înțeleasă, cei despre care vorbesc erau o gașcă de oameni implicați și devotați, cu inima deschisă, lucru care se obseva ușor în zâmbetele lor largi și sincere, oameni care au curajul să-și urmeze visurile și care caută mereu să fie autentici, să creadă în ei înșiși cât și în ceilalți. Și, ca să termin cu misterul, oamenii aceștia sunt părinți bloggeri, părinți care împart experiențele lor de parenting pe blogurile personale.

Constat tot mai des că, stilul de viață al fiecăruia dintre noi duce uneori la contacte sociale limitate. Cu toate că social-media poate să facă posibil să menținem legătura, să vorbim cu cineva toată ziua, totuși, conexiunea umană, apropierea, este ceva unic! Le bate pe toate!

Sunt sigură că, dintre oamenii noi pe care i-am descoperit astăzi, după orele bune petrecute împreună și după conversațiile savuroase, îmi voi face chiar și prieteni noi. Iar prietenii noi îți pot oferi o perspectivă proaspătă!

Știm cu toții că fierul ascute fierul și un om ascute pe altul! Puține sunt ocaziile în viață în care avem șansa de a primi o nouă “ascuțitoare”, sub forma unui nou prieten.

0a064f6bdae91b83d85f9f517bf2667f

Știi, chiar am convingerea că oamenii pozitivi cu care ne ”intersectăm” la un moment dat, chiar au puterea să aducă lumină în viețile noastre, pe lângă faptul că e distractiv și interesant să intrăm în contact cu aceștia!

Acum mă gândesc la o întâmplare care m-a determinat să realizez că totul se întâmplă cu un motiv. Dintr-o vorbă într-alta, am descoperit că mai există o mămică ca și mine, care nu are nevoie de mașină. Și ei îi place foarte mult să meargă pe jos, iar lipsa unui permis de conducere nu reprezintă un “handicap”.

Cam așa gândesc și eu, legat de acest subiect. Și eu văd mersul pe jos ca pe o formă de libertate, ai să râzi, știu!

Însă, eu am fost surprinsă să descopăr, în situația aceasta, un ”spirit înrudit”, dacă aș putea spune așa! Am găsit o persoană cu care împărtășesc acest mod de gândire.  A fost un moment în care mi-am găsit un camarad, ce pot să spun mai mult?

C.S. Lewis zicea că “Prietenia se naște în momentul în care un om spune celuilalt:

– Ce?! Şi tu? M-am gândit că nimeni în afară de mine … “

Cam asta am trăit și eu astăzi, a fost unul dintre lucrurile plăcute și surprinzătoare care mi s-au întâmplat.

d89a55d5e70974c291738aa2c1fa2206

În concluzie, vreau să-ți spun ție, celui care citești, să-ți păstrezi entuziasmul în tot ceea ce faci! Bucură-te atunci când urmează să intri în contact cu persoane pe care nu le cunoști! Așa vei învăța lucruri noi, vei purta conversații interesante și îți vor veni idei noi!

Iar dacă îmi aduc eu bine aminte din anii de facultate, să cunoști oameni și să stabilești relații cu aceștia, îmbunătățește performanța cognitivă, atitudinea mentală, sănătatea fizică, capacitatea de a învăța și de a accepta idei și moduri de gândire diferite. Vezi, oricum ar fi, ieși în câștig!

Întâlnirea mea de astăzi cu acești oameni frumoși mă face să admit cât de leneșă am fost atunci când am avut ocazia să dezvolt relații, să socializez! Acum realizez câte am pierdut!

Însă, am de gând să remediez situația și să las loc în viața mea pentru tot ce e nou: oameni- prieteni, experiențe, oportunități și conexiuni. Asta e o rezoluție bună pentru 2017, ești de acord cu mine?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here