Nu ai inspirație pentru InstaStory? 15 idei cool pentru poveștile de pe Instagram

3

Hai să-ți spun o poveste! Adică  un STORY!

Când am aflat că Instagramul oferă utilizatorilor posibilitatea de a face InstaStories, habar n-aveam  ce anume să postez acolo! La un moment dat, chiar devenise frustrant pentru mine faptul că nu știam să folosesc noua opțiune.

Aveam senzația că toată lumea a primit un manual de utilizare, numai eu NU!

Iar creativitatea părea să le iasă prin fiecare por… numai mie nu!

Mulțumesc Celui de Sus și sesiunilor de yoga, că am ieșit destul de repede din starea de observator ofuscat! Și  am trecut la fapte! M-am întrebat ce naiba vor oamenii să vadă? De ce s-ar uita la  InstaStory-ul meu?

Într-o duminică dimineață m-am filmat când îmi pregăteam cafeaua. Am făcut un scurt clip, am pus muzică folosind o aplicație free și ăsta a fost primul meu InstaStory. Am pus și un hashtag care descria dimineața mea #morningcoffee și mi-am văzut liniștită de ciorba planificată pentru prânz.

După câteva ore, o ciorbă și un pilaf, am constatat că InstaStory-ul meu a fost urmărit de câteva persoane. Evident, am postat și o poză cu castronul cu ciorba care făcea impresie  bună, datorită pătrunjelului verde proaspăt tocat, care plutea pe suprafața farfuriei.

#ciorbamoldovenească își făcuse treaba!

Uite-așa am prins curaj și apoi m-am și filmat!  Faptul că bazaconiile mele aveau viață pentru 24 de ore, mă făcea să îndrăznesc mai mult!

Prieteni, Instagram Stories nu sunt Bau-Bau! Și nici vreo mare inginerie!

Ce am făcut?

Deși într-un mod timid, am început totuși să fac InstaStories. Acolo apar frânturi din viața mea! Așa am căpătat curaj să fac video-uri de 15 secunde în care să expun o idee.

N-am avut nevoie de un plan bine pus la punct, de o strategie laborioasă… pentru că viața mea îmi oferă story-uri la tot pasul!

valea zanelor, castelul de lut

Singurele excepții sunt zilele alea interminabile de la birou, când fac aceleași activități repetitive, care sigur nu prezintă interes pentru folllowerii mei. Cu timpul, am învățat că, în  astfel de zile, sunt nevoită să-mi scormonesc creierii mai mult!

Fac un video cu un mesaj pe care-l scriu pe un petic de hârtie, merg prin frunze în drumul spre ”împinge- tava” din colț, un boomerang cu perișoarele din ciorba pe care mi-o cumpăr în pauza de prânz…

instaStory-urile mele sunt pe cât de prostești, pe atât de simpatice sau chiar interesante!

La urma urmei, asta-s eu și asta-i viața mea!

Pentru aceia dintre voi care au și un blog, cred că lucrurile stau puțin diferit! Putem folosi InstaStories ca și canal de promovare a blogului, a campaniilor pe care derulăm și nu numai.

Stai să- ți dau câteva sugestii dacă nu știi (încă) cum stă treaba cu InstaStory

  1. Exporează! Butonează Instagramul și InstaStory. Nu mușcă! Vei descoperi diferite tipuri de fonturi, diverse filtre și chiar animații simpatice pe care le poți aplica pe o fotografie.
  2. Fii consistent! Dacă mă întrebi pe mine, InstaStory-urile ocupă un loc important în promovarea imaginii blogului!
  3. Folosește Boomerang-ul!
  4. Dacă îți dorești să îți duci Story-urile la un alt nivel, poți folosi și alte aplicații în care poți edita fotografiile pentru stories. Sugestiile mele sunt Canva,  Unfold și Quick pentru video.
  5. Dacă ai un articol nou pe blog… GO FOR IT! Pune o imagine, un hashtag relevant, un GIF pe care îl găsești în  aplicație plus #linkinbio… Ai grijă să-ți editezi și profilul de Insta, unde să dai link-ul articolului.
  6. Folosește Superzoom dacă ți-ai găsit pantofii de vis!
  7. Ești la un concert? Fă un live! Nu uita să pui location și eventual să dai tag prietenilor sau chiar artistului!
  8. Ai aflat ceva nou care ar putea fi interesant și pentru cei care te urmăresc pe Insta? Poți să te filmezi! Curaj!
  9. Tocmai ți-a venit comanda de cărți, de produse de make-up sau lucruri de la Ikea?  Ăsta da motiv de InstaStory!
  10. Tragi de fiare, dansezi sau pictezi? Te poți considera norocos… ai surse inepuizabile pentru stories!
  11. Pune o întrebare la care urmăritorii tăi să îți poată răspunde (există opțiunea ”ask a question”)
  12. Ai încercat un make-up nou? Fă un poll… adică cei care îți vizualizează InstaStory-ul să poată indica în ce măsură le place machiajul tău, sau nu.
  13. Ai o campanie plătită pe blog? Nu-i un capăt de lume dacă faci pe tema asta și un InstaStory! For free, evident! Ba chiar cred că oamenii vor aprecia, iar data viitoare te vor contacta din nou!
  14. Nu pot să nu vorbesc despre bloggerii care au o nișă bine definită. Care, după capul meu, sunt cei mai avantajați! A se înțelege că îi apreciez! Urmăresc câteva conturi de food, de travel, fashion și chiar de fotografie…pur și simplu sunt demențiale! Oameni își fac treaba foarte bine, jos pălăria! Sunt o sursă de inspirație pentru mine și sunt sigură că nu sunt singura !
  15. Înainte de toate, fă primul pas! Și nu uita că nu inventezi tu acum roata! Poți să te inspiri de la alții, să înveți ”How to InstaStory” de la ei!

Hai, acum este rândul tău! Tu folosești InstaStories? Te invit să-mi povestești într-un comment despre cea mai cool idee de story pe care ai urmărit-o recent.

@mamapetoc

Iar dacă îți place blogul meu, te invit să mă urmărești și pe Instagram @mamapetoc, pe Facebook mamapetoc.ro sau pe Pinterest. Mă bazez că tu, la fel ca și mine, ești de părere că orice like, share, comment sau inimioară în rețelele de socializare înseamnă că îți place, că apreciezi munca bloggerului sau că îți pasă.

3 COMENTARII

  1. DIn ce am observat eu, cred ca e ceva gresit…fac eu ceva gresit…nu imi vin followersi noi :)))
    stiu ca nu doar despre asta e vorba, dar pana la urma, toti ne dorim sa avem oameni noi pe canal, pe reteelele sociale. Insa un hashtag bun aduce vizitatori. Acum.mna, e decizia lor daca dau foollow sau ba. In orice caz, consuma timp si instastoryurile dragute.
    Tu esti o draguta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here