Cum să-ți faci manșete din dantelă. Doza de stil

2

Pentru că îmi place să port cămăși albe, multe dintre ținutele mele pornesc de la o cămașă albă.

Anul trecut chiar mi-am propus să port cămașa albă la toate evenimentele la care urma să particip. Zis și făcut! Cele #6luniincamasaalba au fost foarte generoase și au venit cu multe activități și ocazii la care am avut șansa să o port.

Așa că am combinat cămașa mea albă cu câteva dintre hainele pe care le aveam deja în garderobă și, pe parcursul provocării, chiar dacă n-am compus cine știe ce ținute WOW, pot să spun că eu așa m-am simțit!

Între timp, am încercat să aduc cămașa albă la un alt nivel. Mi-e foarte clar că sunt adepta unui stil vestimentar clasic, cu mici influențe ce vin din zona minimalismului și a stilului vintage.

Pornind de la ideea că îmbrăcămintea noastră poate fi un mod prin care comunicăm, m-am gândit să adaug ținutelor mele… quelque chose. Ceva complet diferit, îndrăzneț, cu cheltuieli minime.

Țin să precizez că nu-mi place să arunc banii pe haine, pe tendințe care vin și pleacă. Iau din trend doar ce-mi place și, de cele mai multe ori, improvizez. Exact astra am făcut și cu noile mele manșete din dantelă. Am improvizat.

Cât am cheltuit?

12 lei și aproape o oră de concentrare (adică am exersat arta de a fi prezent 🙂 )

Am tot văzut genul acesta de manșete pe diverse site-uri, la niște prețuri destul de piperate pentru niște bucăți de dantelă. Drept urmare, pentru acest proiect DIY, am dat o raită prin magazinul Obor și am cumpărat:

  • 1m dantelă neagră (aici diferă prețurile, eu am cumpărat cu 10 lei)
  • 2 nasturi sclipicioși (2 lei)
  • panglică din catifea (aveam deja acasă, însă poți cumpăra suficientă cu maxim 5 lei)

În rest, am făcut lucru manual. Am tăiat dantela pe jumătate, am încrețit fiecare bucată cu acul, iar deasupra am cusut fâșia de catifea. La un capăt al manșetei, pe bentița din catifea, am cusut un nasture, iar la celălalt capăt am lăsat un plus în care am tăiat puțin, atât cât să încapă nasturele (am făcut o butonieră).

În noua rubrică #dozadestil vei găsi astfel de idei, pe care sper să le iei drept sursă de inspirație și să readuci la viață hainele pe care le ”ascunzi” în dulap. Am început acest proiect din dorința de a mă autoeduca, pentru de a-mi defini un stil reprezentativ, pornind de la ceea ce am.

Pentru o perioadă intenționez să nu mai achiziționez niciun articol nou de îmbrăcăminte, ci să scot la lumină toate acele lucruri frumoase pe care le-am strâns de-a lungul timpului. La momentul potrivit, îmi voi completa garderoba doar cu acele piese vestimentare în care merită să investesc! Pentru mine, această decizie face parte dintr-o schimbare de atitudine și este un proces prin care vreau să descopăr toate elementele care îmi conturează stilul personal. Este totodată o schimbare pe care o fac și în direcția consumului conștient și a conceptului de slow- fashion.

Cred că prima regulă a ”dozei de stil” (#dozadestil) este să fim creative și să compunem ținute frumoase, cu hainele pe care le avem deja sau cu investiții cât mai mici, cum a fost și cea de azi.

Manșetele acestea din dantelă NU înseamnă mare lucru! Pentru mine a fost un exercițiu bun prin care m-am pus în fața deciziei de a le purta sau nu.Dacă mi-aș fi cumpărat niște manșete pe care aș fi plătit vreo 80 de lei, probabil aș fi regretat banii cheltuiți și, eventual, le-aș fi oferit în dar unei prietene. Deocamdată manșetele pe care le-am confecționat singură m-au scos din zona mea de confort și pot să consider că și-au îndeplinit scopul!

Te invit să urmărești #dozadestil și să-mi scrii dacă ai vreo sugestie.

Pe mine mă găsești pe Facebook (mamapetoc.ro), pe Instagram (mamapetoc) și pe Pinterest (mamapetoc).

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here