Cum să-ți creezi propriul moodboard, instrumentul vizual care te inspiră?

0

Am avut și eu în casă trei reviste glossy. De anul trecut m-am tot împiedicat de ele… ba le puneam pe noptieră, ba le ascundeam după ușă, ba sub masă sau le mutam dintr-un sertar într-altul. Parcă mi-era și milă să le arunc. Zilele trecute m-am hotărât să le folosesc într-un mod constructiv!

Aș fi putut să le reciclez, să le folosesc ca și suport pentru ceașca de cafea sau să împachetez farfuriile vechi pe care vreau să le donez. Însă mi-a venit o idee mult mai bună: mi-am creat un moodboard!

Ce este un moodboard?

O planșă care reflectă starea de spirit sau dispoziția celui care o creează.

Așa că, am răsfoit cu mare atenție revistele și am ales câteva imagini cu care am rezonat. Le-am decupat pe acelea care reflectă  pasiunile mele, lucrurile care-mi plac, peisajele care mă atrag, obiectele de decor, piesele vestimentare, accesoriile, culorile, coafurile, …imaginile care ”mi-au făcut cu ochiul”, care mi-au dat o stare de bine, pentru care am simțit că vin dintr-o auto-exprimare interioară.

Această ”planșă a stării de spirit” poate deveni un instrument creativ ce cristalizEAZĂ ideile care ne inspiră.

Îl putem folosi  pentru a revigora un spațiu sau pentru a iniția o schimbare.

Eu vreau să folosesc acest instrument vizual pentru a-mi defini stilul. Îmi doresc să fiu mai conștientă de toate acele lucruri care-mi plac și care mă reprezintă. Iar simplul fapt că am ales imaginile cu mare atenție și le-am pus pe toate la un loc, simt că face parte dintr-un proces de autocunoaștere. Pentru mine, perioada aceasta de sfârșit de iarnă, înseamnă reinventare, schimbare, dezvoltare, progres, energie. În toate planurile vieții.

Așa că, am să-mi țin moodboard-ul la vedere. Vreau să fie sursa mea de inspirație pentru tot anul!

Dacă vrei și tu șă-ți creezi un moodboard, ai nevoie doar de puțin timp liber, o cafea bună,  câteva reviste, lipici, foarfece, un carton sau o coală A3 (cu cât mai mare, cu atât mai bine :), muzică bună și o doză de entuziasm.

După ce am decupat imaginile, le-am aranjat pe carton și le-am privit de sus. Le-am rearanjat și răsucit în zeci de moduri, până am ajuns la o variantă pe placul meu.

Am jonglat cu bucățile decupate, până am realizat un puzzle perfect care reflectă starea mea de spirit și care mă inspiră.

colaj

Acesta este și scopul: să mă inspire!

Este un colaj care reprezintă ceea ce sunt eu și cu ce rezonez acum, în această etapă a vieții.

Rezulatatul a fost surprinzător! Combinații neașteptate, culori și atitudini, ținute… toate reflectă prospețime, dinamism și eleganță.

Voi folosi acest moodboard și în conturarea stilului meu vestimentar. Nu-mi rămâne decât să selectez din șifornier hainele care intră în registrul vizual pe care l-am realizat.Curaj, creativitate și inspirație. Este tot ce am nevoie să creez ținutele noi, cu haine vechi, pe care le ascundeam în șifonier!

Ce spui despre ideea mea? Tu ți-ai creat vreodată un moodboard ? Crezi că este un instrument util? 

Dacă îți plac articolele mele, te aștept pe Facebook, Instagram, Pinterest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here