Cum să ieși din ”zona de confort” în materie de vestimentație?

3

Este convenabil să rămânem mereu în propriul nostru cocon, călduț și confortabil. Însă, în acest mod, nu vom cunoaște niciodată gustul experiențelor noi. Pentru că, experiențele noi, cer provocări și riscuri!

Eu cred că, atunci când ești dispus să părăsești zona de confort, începi să te transformi, să te dezvolți.

stones-451329_640

Așa că, haideți să descoperim împreună, ce avantaje avem atunci când facem măcar un pas în afara zonei de confort în materie de fashion/stil vestimentar, în relații dar și în plan profesional.

Zona de confort în vestimentație

Aceasta este prima temă abordată în acest articol, iar în zilele următoare vom ”ataca” și alte zone de confort din care trebuie să evadăm neapărat!

Când vine vorba de modă, cu toate avem propria zonă de confort. De exemplu, unele femei se simt confortabil într-un costum elegant și tocuri cui, iar altele se simt minunat îmbrăcate în nimic altceva decât blugi și tricou.

Atâta timp cât zona de confort se potrivește cu stilul tău, totul este în regulă!

Însă, atunci când zona de confort nu coincide și nu exprimă pe deplin stilul personal, apare o problemă. Exact ca atunci când ți-ar plăcea să porți o fustă creion din piele, cu tocuri de 10 cm, dar ești mult prea precaută, prea conștientă de sine și nu dai curs impulsului, ci preferi renunți, în favoarea unui outfit ”mai cuminte”.

56c6160cb73b6ee15940d770d4eb2c7b

În astfel de situații, ca cea descrisă de mine mai sus, zona de confort stă în calea ta, către stilul la care visezi.

Iată câteva sugestii care te vor ajuta să ieși din ”zona de confort” vestimentară:

1.În loc să lași zona de confort să influențeze ceea ce porti, mai bine investește puțin în extinderea stilului care îți place, până când acesta reușește să domine întreaga ta garderobă. În felul acesta, data viitoare când te vei confrunta cu o situație similară, nu vei mai avea de ales, pentru că zona de confort în sine va fi complet transformată.

1.Gândește-te la zona de confort ca un mușchi! Ne putem antrena pentru a deveni mai încrezătoare atunci când vine vorba de modă, dar asta treptat.

Pentru început, o modalitate de a ne obișnui cu stiluri vestimentare mai îndrăznețe, este să  purtăm o versiune mai subtilă a lucrurilor care ne plac, dar pe care nu avem curaj să le purtăm.

Spre exemplu, așa cum fac eu acum, în loc de rujul grena după care sunt înnebunită, dar pe care nu am curaj să îl port (încă), folosesc un ruj cu o nuanță apropiată, dar nu atât de intensă ca nuanța de care vorbesc.

5d694584602453f3d2a4c67f72392021Sau, în loc de un portocaliu strălucitor, ai putea să alegi pentru început, o culoare mai moale, cum ar fi o nuanță de piersică. Și, în loc de o haină leopard- print, ai putea să porți un clutch cu acest imprimeu și așa mai departe :).

Unul dintre motivele pentru mulți oameni nu ies din zona de confort vestimentară, nu îndrăznesc să se îmbrace cu ceva diferit, este teama de ceea ce ar putea spune prietenii sau colegii de muncă. Atunci când părăsesc zona de confort, până și o remarcă de genul “Oh, dar cum te-ai îmbrăcat azi, încerci să impresionezi pe cineva?” poate provoca senzația de expunere sau de amenințare.

Chiar dacă îți faci  griji din cauza a ceea ce ar putea spune sau cum vor reacționa cei din jur, atunci când adopți o ținută mai îndrăzneață, eu cred că nu trebuie să te abții să încerci lucruri noi!

3.Ai putea să încerci să porți, pur și simplu, noile piese mai îndrăznețe, în timpul liber, la cumpărături, atunci când ieși cu prietenii etc. N-ai decât să te prefaci că este modul în care te îmbraci mereu. În cele din urmă, piesele mai îndrăznețe vor fi ca o parte naturală din garderoba ta si vei fi capabilă să tratezi orice comentariu cu încredere.

2eaed98b62fa043a2fec720905a44b06

Cam asta fac eu acum: îmi place să port rochii bodycon însă, din cauza unor prejudecăți legate de faptul că am fost (cândva) prea slabă, nu am îndrăznit nici să le pun pe mine ! Așa că, am început să port rochii pe sub un cardigan lejer, pe care îl scot ocazional.

Odată ce  ajungi să te simți confortabil, și asta pornind de la un mic pas, vei avea posibilitatea să adaugi treptat mai multe piese. Nimănui nu-i este ușor să iasă din zona de confort, chiar dacă este vorba doar de felul în care se îmbracă. Pentru că, felul în care ne îmbrăcăm, spune multe despre noi.

Pentru a face un prim pas în afara zonei de confort, trebuie să-ți răspunzi la câteva întrebări:

-contează pentru tine felul în care te îmbraci?

-ți se întâmplă să îți cumperi lucruri care îți plac, dar pe care nu mai ai curajul să le porți și le uiți în șifonier?

-dorești să transmiți un mesaj prin felul în care obișnuiești să te îmbraci?

-ți se strică buna dispoziție atunci când cineva dintre cunoscuți face o remarcă răutăcioasă, legată de felul în care te-ai îmbrăcat?

-ți se întâmplă ca, în anumite ocazii, să te îmbraci pe placul celorlalți, chiar dacă asta înseamnă să renunți la ceea ce îți place ție?

Atunci când te-ai decis să ieși din zona de confort, nu ar trebui să simți asta ca pe o mare corvoadă. Privește acest lucru ca pe un mod minunat de a-ți extinde orizonturile!

Eu cred că, în viața fiecărei femei vine o vreme când trebuie să agite puțin lucrurile! Deci, ce spui, îndrăznești să faci un pas în afara zonei de confort? Tocuri de 10 cm, venim!

621e10f14ce5905ca11c59df0b1b16d2

3 COMENTARII

 1. Mi-a placut!
  Desi sunt blogger de fashion, de multe ori ma vad si pe mine alunecand pe aceasta dulce panta a zonei de confort. Cand ajung la birou si imi vad colegele care mai de care imbracate mai fistichiu, ma apuca depresia. Dar lucram la asta 🙂
  De la o vreme port foarte des tocuri la birou. Face bine la moral si le eficienta.

  Te astept si la mine pe blog, daca ai dispozitie/timp.

  //www.chezdaiana.com

  Cu drag,
  Daiana

  • Draga Daiana,
   Iti multumesc in primul rand pentru sinceritate. Nu m-as fi gandit niciodata ca un blogger de fashion se poate confrunta cu aceasta situatie, dar se pare ca aceasta face parte totusi din categoria “problemelor” specifice noua, femeilor:).
   Eu iti urmaresc cu maxim interes blogul, aflu informatii interesante iar fotogafiile sunt superbe! Mult succes!
   Cu mare drag!
   Nicole, mamapetoc 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here