Cum să dezarmezi o mamă

3

Ce înseamnă pentru mine 8 martie?

8 martie este ziua în care primesc o felicitare de la puștoaica mea. Lucrul ăsta se întâmplă încă din momentul în care ea a descoperit că poate să mâzgâlească pe o foaie de hârtie. Și eu să mă bucur pentru asta. Așa că, și-a păstrat obiceiul!

În fiecare an, pe 8 martie, îmi aștept răbdătoare felicitarea. Pentru că, cu cât trece timpul, cu atât felicitarea cu floricele, inimioare și petale de flori, se transformă într-o adevărată scrisoare. Într-o scrisoare în care ea pune o bucățică din sufletul ei.

O scrisorică în care așterne un gând pentru mine. Un gând izvorât din căpșorul ei de șterngăriță.

Un gând de-al ei, așternut cu grijă, într-o scrisorică pentru mama. Pentru mine.

Parcă o și văd cu stiloul în mâna stângă, cum face încercări repetate. Scrie de multe ori, până îi iese scrisul așa cum își dorește. Scrie apăsat și stăruie asupra fiecărei litere pe care o conturează.

Sub greutatea mâinii stângi, transpirată, cerneala se împărștie. O văd cum devine mai înverșunată în încercarea de a scrie cât mai frumos.

Apoi, împodobește capodopera cu câteva inimioare. Nu prea multe, să nu fie încărcată. Simplu, așa cum știe că-mi place mie!

Împăturește foaia cu grijă și o leagă cu șnurul alb cu roșu, pe care l-a păstrat de la un mărțișor mai vechi. Stângace, face o fundiță. Își ține limba în colțul gurii și strânge încă o dată nodul, să nu se desfacă.

Pe 8 martie, când simte ea că e momentul, îmi înmânează ”cadoul”. Mă cheamă în camera ei și închide ușa, să fim doar noi două.

Zâmbește larg, cu dinții la vedere! Ăsta e zâmbetul care mă dezarmează!

Acum, fiind sigură că sunt lipsită de apărare, ea atacă! Mă îmbrățișează strâns și își bagă nasul în pieptul meu. Când simte că m-am înmuiat suficient, scoate scrisorica ascunsă la spate.

Are o privire jucăușă. E curioasă să-mi vadă reacția. Știi cum arată  un cățeluș mic care care dă din codiță? Ei bine, așa se manifestă și puiul ăsta.

Îmi studiază fiecare gest și așteaptă un răspuns. Este entuziasmată și nerăbdătoare să spun ceva.

Ca de fiecare dată când face gestul acesta, eu amuțesc. Și, cu fiecare an care trece, emoția mea este și mai mare!

O privesc și o mângâi pe obrăjorul ei rotund. Am lacrimi în ochi. Ea știe deja totul.

Mulțumesc, copil frumos! Atât are nevoie să mai audă și începe să chicotească. Mă îmbrățișează din nou strâns și mă gâdilă cu năsucul ei mic.

Pentru tine ce înseamnă ziua de 8 martie?

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram.  Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

 

Articolul precedentCum gândește azi o mamă imperfectă?
Articolul următorPSIHOatelier Acceptă-ți Fericirea, cu Ligia Moise
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. pe mine m a emotionat copilul meu de 1 martie cand a venit cu un buchetel de flori. avusese niste banuti in ghiozdan si si a amintit de ei. in plus i a mai dat si unui coleg sa cumpere mamei lui. ne bucuram din plin de perioada asta frumoasa 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here