#ChallengeAccepted provocarea prin care femeile se susțin reciproc

0

De câteva zile, Instagramul a fost ”invadat” de imagini alb-negru cu femei celebre, și nu numai. #ChallengeAccepted este hashtag-ul care însoțește fiecare selfie alb- negru și reprezintă totodată numele acestei tendințe.

Premisa de la care a pornit #challengeaccepted este aceea că femeile promovează și încurajează sprijinul reciproc și pozitivitatea.

Persoana care postează nominalizează la rândul ei alte prietene pentru a se alătura campaniei. Până în prezent, peste 3 milioane de fotografii au folosit hashtag-ul #ChallengeAccepted, cu toate că au mai fost fost postate multe alte fotografii fără acest hashtag.

Un reprezentant al Instagram a declarat că prima dintre aceste postări a apărut în urmă cu două săptămâni și aparține unei jurnaliste din Brazilia, Ana Paula Padrão. De asemenea, femeile din Turcia au început să posteze fotografii alb-negru pentru a atrage atenția asupra violenței domestice împotriva femeilor. ”În 2018, în ciuda campaniilor de sensibilizare a opiniei publice și a înnăspririi pedepselor, în Turcia au fost ucise 440 de femei. Iar în cele mai multe dintre cazuri criminalul este o persoană cunoscută a victimei, soțul sau partenerul, un alt membru al familiei sau un fost iubit.”

Nu este prima dată când utilizatorii Instagram s-au alăturat unei astfel de cauze. În 2016, fotografiile alb-negru cu hashtag-ul #ChallengeAccepted erau atras atenția asupra creșterii incidenței cancerului.

Te invit să descoperi și postarea mea alb- negru de pe Instagram, însoțită de versurile Svetlanei Cârstean:

“tu știi ce e frumusețea
dar asta nu e de ajuns
și nici nu garantează nimic
tu spui
e multă frumusețe aici
e multă frumusețe prin preajmă
nu întoarce privirea
nu privi în spate

m-am antrenat pentru clipa asta
convinsă că cei care știu ce e frumusețea
sunt din tribul învingătorilor necunoscuți


că cei care știu ce e frumusețea
nu se rănesc unii pe alții”

Articolul precedentDragă D- așa era odată
Articolul următorDragă D- despre veștile rele și pierderi
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here