“Ceva dulce”, fără zahăr, se poate? Răspunsul este “da”! (p)

2

“-Vreau ceva dulce!”… În felul acesta aproape că îmi terorizam părinții zilnic, în copilărie, dar mai cu seamă pe bunica, draga de ea!

”Vreau ceva dulce” ăsta se lăsa cu o față posomorâtă și cu refuzul de a mai colabora cu cei din jur. Cred că așa simțeam eu că sunt răsfățată și acceptată… dacă primeam un dulce.

Numai că eu, nu mă mulțumeam cu o pară sau cu doi biscuiți, cum îmi dădea bunica. Nu, vroiam mai mult!

Și așa, au apărut în peisaj turtele alea mari, pe care bunica le presăra cu zahăr, cu mult zahăr! Așa au apărut și prăjiturile mamei, dar și cornulețele cu rahat, pudrate peste măsură! Nu mai spun de porțiile uriașe de zahăr ars pe care le făceam împreună cu sora mea, și pe care le lăsam să se ”odihnească”, pe un ziar uns cu un strop de ulei.

Cu timpul, apetitul meu pentru zahăr s-a transformat în ciocolățele și prăjiturele pe care mi le cumpăram singură, fără să mai fie nevoie să mai bat din picior.

Numai că, timpul mi-a mai adus ceva: o doză de înțelepciune, aș putea să spun.

Zahărul nu-mi era prieten ci, dimpotrivă, îmi era inamic!

Am înțeles asta la un moment dat însă, scenariul cu ”vreau ceva dulce” a reapărut în viața mea, prin Diana.

Oricât încerc să o orientez către o alimentație sănătoasă, din când în când, mediul, anturajul, tentațiile, foamea, graba… ne strică planurile.

Iar lupta cu zahărul nu este una tocmai ușoară, mai ales atunci când ești mamă!

Sunt într-o căutare continuă de idei noi de gustări sănătoase pentru fiica mea. Ea este la vârsta la care activitățile zilnice o solicită, la fel ca pe un adult.

Oricât de ciudat ar suna, dacă privesc în urmă, la mine,  copil de 13 ani, pot să spun că observ o  diferență majoră, în comparație cu fiica mea la 13 ani. Maturitatea cu care Diana înțelege realitatea, dorința de a ști, de a avea informații, dar și deschiderea către un stil de viață sănătos, sunt atribute care nu mă caracterizau pe mine, dar nici nu erau reflectate de societatea de atunci.

Recent, noi  am descoperit o soluție pentru pauza de dinaintea orei de sport dar și pentru pauza mea de răsfăț, în mijlocul unei zile aglomerate. Am găsit o alternativă sănătoasă și extrem de gustoasă la batoane și alimente procesate: batoanele raw vegane Nakd.

Acestea reprezintă o opțiune foarte simplă și la îndemână de a mânca alimente nutritive și sănătoase, fără nu a face niciun compromis la gust. M-au atras pentru că au doar ingrediente naturale, un mix de nuci și fructe.

De ce am ales Batoanele raw vegane  Nakd?

Pentru că nu conțin produse de origine animală, zahăr, siropuri adăugate, gluten sau alți aditivi ascunși și, în plus, nu sunt prelucrate termic, astfel păstrând activi toți nutrienții, care îți vor asigura o gustare sănătoasă, super delicioasă și o adevarată sursă de energie între mese sau la micul dejun.

Preferatele mele sunt Berry Delight și The Protein Ball cu unt de arahide, iar favoritul Dianei este Ginger Bread.

Produsele Nakd se pot achiziționa din magazinele MEGA IMAGE Concept Stores, Carrefour, Kaufland (București), DM, Selgros, Naturalia, Cărturești, Diverta, din magazinele de tip Plafar, precum și online, de pe AlimenteSpeciale.ro și Unicorn-Naturals.ro.

Tu le-ai încercat? Care este preferatul tău?

2 COMENTARII

  1. Nu le-am incercat dar mi-au cam facut cu ochiul. Ce-i drept le-am vazut doar la Carturesti unde mi s-au parut cam scumpe, dar cred ca la supermarketuri sunt mai ieftine. As paria pe berries si Ginger ca preferate. Te tin la curent, ca m-ai facut curioasa !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here