Aventurile pantofului roșu prin România #proiectulCenusareasa

8

Puține lucruri în viață se compară cu satisfacția pe care o ai atunci când pleci în vacanță, nu-i așa? Mai ales atunci când pleci la drum alături de cineva drag și cu un vis ce te însoțește pe tot parcursul călătoriei. Fără să vrei, anticipezi ce va urma, simți emoția noilor destinații. Iar în minte rulezi deja soundtrack-ul hoinărelii căreia urmează să îi dai startul!

La mijlocul lunii august ne-am hotărât să plecăm în vacanță. Am parcurs 2200 de kilometri în 9 zile. A fost o adevărată aventură, am văzut România așa cum n-am mai văzut-o vreodată!

Am străbătut drumuri care nici măcar nu apăreau pe GPS. Am ajuns în locuri parcă uitate de lume, încărcate de tradiție, de istorie și cu oameni faini. Așa a fost vacanța noastră acasă!

Îți spuneam că am plecat la drum cu un vis!

Nici nu am ieșit bine din casă, că mi-am și făcut un plan de acțiune, care s-a transformat treptat într-un proiect.

Un proiect de vacanță, un proiect despre un pantof roșu , o prințesă Disney și frumoasa noastră țară!

Când am desfăcut bagajele, primul lucru pe care l-am scos din valiza mare, burdușită cu lucruri pentru trei, a fost cutia cu pantofi. Pantofii mei roșii de tango, pe care i-am plimbat peste tot în concediul din vara asta!

Așteptau cuminți, curioși, parcă doreau să afle… oare eram din nou acasă ? Sau eram pe drum, undeva prin munți ori pe niște străduțe întortochiate? Sau poate eram la țară, în apropierea casei bunicilor, prin ascunzișurile pe care le cercetam în jocurile mele, în picioarele goale, copil fiind?

Din secunda în care i-am încălțat pentru prima dată, mi-am închipiuit că așa trebuie să fie condurii Cenușăresei! Iau eu mă transform într-o Cenușăreasă, de fiecare dată când  îi încalț!

Așa s-a transformat și visul meu în #proiectulCenușăreasa, pus în practică în vacanță! 

Am umblat toată vacanța cu pantoful după mine! L-am cărat în rucsac și l-am fotografiat peste tot! Uite-așa, pantoful s-a transformat în vedeta vacanței, răsfățat, plimbat și admirat de toată lumea!

Pantofilor mei roșii le-am tocit tocurile în cele mai pasionale tangouri! Iar acum l-am luat cu mine în curtea bunicilor. Pe unul dintre ei l-am agățat în gard, lângă niște oale înșirate la soare. Îmi părea cadrul perfect! Pantoful Cenușăresei ”uitat” în bătătura bunicilor! Apoi, în cerdacul pe care chiar eu l-am vopsit ultima oară, în adolescență.

La țară
În curtea bunicilor

Cred că pantoful ăsta ne-a condimentat puțin călătoria!

Am reușit să transform pantoful roșu, într-o mașină a timpului! Mi-am revăzut locurile dragi, i-am revăzut pe bunici în grădinița lor plină cu flori. Am retrăit ziua în care  toate vechiturile alea ruginite, din jurul casei bunicilor, erau noi- nouțe, pe când tata le-a adus mândru de la oraș!

La poalele Ceahlăului

Sibiul ne-a ieşit în cale aşa că, ne-am bucurat o zi întreagă de ospitalitatea lui, de aerul medieval şi de cafenelele ascunse printre străduțe.

Sibiu
Pe drumul spre infinit, undeva prin Bucovina

Scările ce urcă la cetatea Sighişoara spun multe poveşti: sunt martore ale unor vremuri de demult, pe când doamnele din epoca medievală le mângâiau cu rochiile lor din catifea, aici poposeau trubadurii care îi încântau pe trecători şi tot ele duc spre o lume de care azi te-ndrăgosteşti la prima vedere! Iar Cenuşăreasa noastră şi-a pierdut condurul aici :).

Sighișoara
Humuleștii de Sus
Pe Valea Oltului
Cetatea de Scaun, Suceava

Aşa arată un colț de Românie adevărată, unde prezentul poartă amprenta vremurilor trecute şi cerdacul casei arată ca pe vremea străbunicilor. Unde miroase a țară, a plăcinte scoase din cuptor şi a fân proaspăt cosit. Unde cuverturile țesute de bunica stau stivuite într-o cameră răcoroasă care funcționează ca o maşină a timpului. Unde tehnologia nu-şi găseşte locul şi unde ai şansa să dai nas în nas cu copilăria ta. Cunoşti şi tu un loc ca acesta?

Acasă la Poetul Nepereche- Casa Memorială ”Mihai Eminescu”, Ipotești, Botoșani

La intrarea în Ipotești, prima stradă pe stânga se numește ”Floare Albastră”! 🙂

Piatra Neamț
Parcul Eminescu, Botoșani
Piatra Neamț
Parcul Eminescu, Botoșani
Piatra Neamț
Muntele Hășmașul Mare
Cheile Bicazului
Lacul Roșu
Sighișoara
Sighișoara
Sighișoara
Sighișoara
Sighișoara
Castelul Corvinilor (Huniazilor), Hunedoara
O ușă bătrână
Castelul de lut Valea Zânelor, Sibiu
Istorie
Sighișoara
Sarmizegetusa Regia, Munții Orăștiei, Hunedoara
Sarmizegetusa Regia
Castelul Corvinilor, Hunedoara
Castelul Corvinilor, Hunedoara

Vacanțele sunt pentru… azi. Pentru momentele în care-ți tragi sufletul şi eşti aici, azi, întins pe iarba verde, pe pământul viu, cu ochii spre cer. Atât.

Valea Zânelor, Sibiu
Castelul Corvinilor, Hunedoara
Castelul de lut Valea Zânelor, Sibiu
Somewhere on the road
Sibiu
Sper că ți-a plăcut #proiectulCenusareasa, colecția mea de amintiri! După cum ai văzut… eu mi-am făcut temele în vacanță! 🙂

Pe tine te tentează o astfel de vacanță în România, acasă? Avem peisaje care-ți taie răsuflarea, delicii culinare și liniște cât cuprinde. Avem efectul WOW! Garantat!

Dacă îți plac articolele mele, te invit să mă urmărești pe pagina de Facebook, pe Instagram și chiar pe Youtube. Așa vei fi la curent cu toate noutățile!

Articolul precedentLa ce cursuri ne (mai) înscriem copiii?
Articolul următorMama m-a pus să chiulesc!
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

8 COMENTARII

  1. Foarte tare ideea! M-am bucurat sa vad ca pantoful tau rosu a vazut atat de multe locuri frumoase! 🙂 Si eu mi-am facut un album de vacanta acum cativa ani cand am hoinarit cu un elefant de plus dupa mine. I-am aratat Italia si ce are aceasta tara de oferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here