Am să visez mai târziu

0

Voi folosi dimineața asta pentru a reflecta. La viața mea, la cum a fost pană acum și la cum aș vrea să fie de acum încolo.

Văzută prin prisma conturilor de Instagram sau Facebook, chiar și a articolelor postate pe bloguri, viața pare roz. Pare că unele dintre noi își petrec tot timpul în cabinele de probă ale brandurilor renumite. Sau că ziua multor femei trece uite- așa, probând zeci de outfit-uri, accesorii sau pantofi. Și pare că viața acestora este o nesfârșită ședință foto.

Eu recunosc, indiferent de problemele sau situațiile neplăcute cu care mă confrunt încerc să îmi mențin postările și conținutul articolelor într-o notă pozitivă. Așa cred și simt eu că e bine pentru mine și pentru cel care mă citeștie.

Deși sunt și zile din alea care încep cu noaptea în cap, cu copilul bolnav și cu griji. Zile în care renunț la planurile mele, la tot ce e legat de mine și mă dedic ei. Fiicei mele.

Nu ajung la job, sacrific încă o zi din concediu și nu fac altceva decât să veghez ca ei să-i fie bine. Și nu vreau să crezi că văd asta ca pe o problemă. Situațiile de genul ăsta fac parte din viața mea, pentru că sunt mamă. Iar renunțarea și acceptarea, sacrificiile și neprevăzutul fac parte din viața unei mame.

flower-1364746_1280

Pentru o mamă, lumea e altfel. Viața noastră e guvernată de alte reguli.

Zilele noastre sunt bune sau rele, în funcție de copiii noștri. Dacă lor le e bine și sunt sănătoși, atunci noi suntem mulțumite. Și atunci suntem în stare de orice, mutăm munții din loc!

Iar dacă lor nu le este bine, toate eforturile și energia noastră se canalizează înspre ei.

Uite, eu mi-am propus să fac o mulțime de lucruri azi. Mi-am făcut aseară o listă și așteptam nerăbdătoare să bifez câte o realizare. Însă, azi n-a fost să fie așa cum mi-am propus. Lista e în stand-by. Nu o arunc, am s-o  amân!

Așa suntem noi, mamele. Punem pauză în visurile și obiectivele noastre până în ziua în care va fi posibil să muncim, ca să le realizăm. Amânăm, până când copiilor noștri le trece răceala sau până când trece teza la mate.

giphy

giphy.com

Pentru ca, după toate astea, să muncim dublu ca să obținem ce ne-am propus. Iar pentru noi este ok. Pentru că, atunci când lucrurile se așează, putem să ne transformăm în fashioniste împătimite, dive pe rețelele de socializare, în super- mame.

De fapt, putem să ne transformăm în orice ne dorim, pentru că avem un secret: primim energie și ne molipsim de creativitate de la copiii noștri.

Și apoi totul ne iese foarte bine, zic eu! Tu ce părere ai?

Eu am să las deocamdată postările pe Instagram deoparte, poate pentru mâine. Mă așteaptă o fetiță curioasă și veselă.

Știi, n-am mai sărit coarda de prea mult timp!

O mamă gândește mereu de două ori: o dată pentru ea și o dată pentru copilul ei.

Sophia Loren

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here