Nu cred că mai este o surpriză pentru nimeni că, de câțiva ani, port o pălărie nouă, cea de artist! Și asta vine la pachet cu o școală de artă- secția pictură- aproape absolvită, cu câteva expoziții trecute în portofoliu, cu calitatea de membru al unor asociații de artiști din UK cât și de la noi… plus sute de ore de muncă. Adaug la toate astea nelipsita pasiune și un stil de viață care simt că mă împlinește și mă face să fiu convinsă că mi-am găsit locul sau … pălăria potrivită 🙂
Cea mai recentă expoziție la care particip și eu cu câteva lucrări, este H:O:T de la Palatul Bragadiru. H:O:T este acronimul de la Hues of Transformation, un acronim pe care l-am ”dospit” alături de gașca mea de colajiști din grupul pe care tot noi l-am înființat anul trecut- Bucharest Collage Collective.
H:O:T – Hues of Transformation ilustrează multiplele nuanțe în care poate fi preschimbată realitatea prin colaj, în viziunea noastră, a artișrilor expozanți. Conceptul expoziției H:O:T imortalizează procesul puternic transformator al colajelor într-o multitudine de nuanțe: abstracte, amuzante, dramatice, ludice. În plină lună caniculară, publicul e invitat la o experiență vizuală care alterează realitatea, așa cum căldura alterează orizontul.
Lucrările mele de la Palatul Bragadiru au dimensiuni relativ mari, 50/70 cm. Procesul de realizare al unei lucrări reprezintă, pentru mine, unul de auto-exprimare. Și asta înseamnă, într-o mare măsură, să permit mâinilor să-mi traducă emoțiile… fac asta prin urme, semne, pete, linii scrijelitepe pânza goală.
Aceste urme spontane reprezintă punctul de plecare în majoritatea lucrărilor mele.
Lucrările pe care le-am expus la palatul Bragadiru ”Dedication to the Muse” și ”Apollo in frame” sunt inspirate din arta stradală conțin mai multe straturi la care am folosit prin tehnici mixte: colaj, decolaj, pictură. În cadrul Stret Art Festival din acest an am susținut un atelier- de postere experimentale- la Muzeul Național de Artă Contemporană, de aici și atracția mea pentru arta stradală.
A fost primul meu atelier de poster experimental, un vis împlinit! De ce experimental? Pentru că mi-am dorit să creez postere printr-o diversitate de tehnici, fără să țin cont de reguli, doar de creativitate, spontaneitate şi intuiție. Iar participanților la atelier le-a plăcut ideea mea şi au creat nişte postere absolut superbe!
Vă mărturisesc că întreg procesul acesta este unul intuitiv, neplanificat. Mereu am considerat că a experimenta este o parte esențială a procesului creativ. Suprapunerea straturilor de hârtie, completate de pete de culoare, mă ajută să mă conectez cu lucrarea la un nivel profund și îmi permite să descopăr astfel o libertate pe care doar în acest proces o pot descoperi.
Dacă nu mă crezi pe căvânt, te provoc să încerci și tu! Până una- alta, îți recomand să mergi la expoziție.
Intrarea la expoziția de la Palatul Bragadiru este liberă și poate fi vizitată între 24 iulie – 24 august 2024 (Calea Rahovei 147 – 153) de miercuri până duminică între orele 16:00 si 00:00.